Luksus småkager med kirsebær

18 småkager

Er det overhovedet jul uden hjemmebagte småkager?

Disse luksus småkager er med en cremet midte af kirsebærganache og vil med sikkerhed være et hit blandt julens gæster.

Ingredienser

Dej

200 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
50 g brun farin
1 tsk vaniljepasta
70 g mandelmel
250 g kage hvedemel
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt
50 g hasselnødder med hinde

Kirsebærganache

1 spsk kirsebærlage fra amarena kirsebær i lage
75 ml piskefløde
135 g god hvid chokolade
rosa pastafarve
18-20 amarena kirsebær
tørrede blomster

 

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Rør smør, sukker og vanilje blødt – gerne på en røremaskine med en kagespartel. Tilsæt mel, æg og salt og fortsæt med at røre. Rær til massen er homogen.

Blend hasselnødder fint. Tril 18-20 lige store kugler. Tril dem i hasselnødder. Placér hver kugle på en bageplade beklædt med en airmåtte eller bagepapir. Tryk hver kugle en smule flat. Lav en fordybning i hver med en By Ditte Julie måleske (teske størrelse). Bag småkagerne ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

2
Kirsebærganache

Varm lage og fløde op langsomt. Hak chokolade groft og kom i en skål. Hæld den varme fløde herover og rør. Tilsæt farve og rør. Kom ganachen i en sprøjtepose og lad køle. Hak amarena kirsebær.

Fyld fordybningen i hver småkage med ganache. Fordel de hakkede bær heri. Pynt med tørrede blomster og lad ganachen sætte sig.

Tips

Er du ikke til en midte med kirsebær, så prøv fx denne opskrift med en midte af karamelganache.

Disse småkager kan nemt holde sig i en lufttæt beholder hele december – medmindre de bliver spist hurtigere…