Minitærter med blåbær, brombær og mandelkaramel

6 minitærter

Portionsanrettede bærtærter til fødsesdagsbordet.

Disse er med blåbær og brombær men alle bær kan bruges, så brug dine favoritter.

Ingredienser

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
2 tsk vaniljepulver
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MANDELKARAMEL MED LIME

80 g lyst rørsukker
60 g smør
60 ml piskefløde
1 spsk honning
150 g mandler
1 nip havsalt

BLÅBÆRGANACHE

150 g blåbær, friske eller frosne
0,5 citron, saften heraf
125 g god hvid chokolade

I ØVRIGT

1 bk. blåbær, friske
1 bk. brombær, friske
marcipanflag

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og vanilje op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

2
MANDELKARAMEL MED LIME

Hæld sukker, smør, fløde og honning i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ind til en gylden karamel, som ikke er for tyk. Tag gryden af varmen og hak nødder fint i en foodprocessor. Vend nødderne i karamellen sammen med havsalt.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld karamellen i tærterne og bag dem ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle kort i formene og befri dem så.

3
BLÅBÆRGANACHE

Varm bær og citronsaft op i en gryde under låg. Sigt blandingen så du har 1 dl jordbærsaft. Hak chokolade. Hæld saften over chokoladen. Rør godt sammen til en blød ganache. Kom ganachen på en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.

Fordel ganache over tærterne.

4
I ØVRIGT

Pynt tærterne med friske bær. Pynt evt. med marcipanflag.

Tips

Undlad evt. marcipanflag, hvis ikke disse skal serveres til en fødselsdag.