Nissehuer

12 flødeboller
Glutenfri

Julen er ovre os og det skal vi fejre og nyde med julegodter i lange baner.

Her er min opskrift på julede flødeboller med kirsebær.

De er pyntet som søde små spiselige nissehuer.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

300 g god hvid chokolade
kakaosmør
rød pulverfarve

KIRSEBÆRFLØDEBOLLESKUM

250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
2 tsk vaniljepasta
75 g vand
2 spsk amarena kirsebærsirup (lagen)
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

Bunde

100 g ren rå marcipan
1 tsk cake factor
12 amarena kirsebær

I øvrigt

50 g ren rå marcipan
100 g god hvid chokolade
50 g kokosmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Tilsæt kakaosmør og farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i to flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.

2
KIRSEBÆRFLØDEBOLLESKUM

Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta, vand og kirsebærsirup op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld skallerne med skum. Fyld så der er ca. 1 cm til bunden.

3
Bunde

Ælt marcipan og cake factor godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Placér et kirsebær i hver flødebolle og pres let ned i skummen. Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

4
I øvrigt

Tril 12 kugler af marcipan.

Temperér chokolade og tril kuglerne heri. Tril herefter i kokosmel inden chokoladen sætter sig.

Dyp bunden af hver flødebolle i chokolade. Skrab bunden og dyb herefter i kokosmel. Sæt kuglerne på toppen af flødebollerne med en smule chokolade.