Nissehuer
12 flødeboller
Glutenfri
Julen er ovre os og det skal vi fejre og nyde med julegodter i lange baner.
Her er min opskrift på julede flødeboller med kirsebær.
De er pyntet som søde små spiselige nissehuer.
Ingredienser
CHOKOLADESKALLER
300 g god hvid chokolade
kakaosmør
rød pulverfarve
KIRSEBÆRFLØDEBOLLESKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
2 tsk vaniljepasta
75 g vand
2 spsk amarena kirsebærsirup (lagen)
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
Bunde
100 g ren rå marcipan
1 tsk cake factor
12 amarena kirsebær
I øvrigt
50 g ren rå marcipan
100 g god hvid chokolade
50 g kokosmel
Fremgangsmåde Udskriv
CHOKOLADESKALLER
Temperér chokolade. Tilsæt kakaosmør og farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i to flødebollesilikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke flødebollerne med til sidst.
KIRSEBÆRFLØDEBOLLESKUM
Kog sukker, glukosesirup, vaniljepasta, vand og kirsebærsirup op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose. Fyld skallerne med skum. Fyld så der er ca. 1 cm til bunden.
Bunde
Ælt marcipan og cake factor godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Placér et kirsebær i hver flødebolle og pres let ned i skummen. Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på flødeboller. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.
I øvrigt
Tril 12 kugler af marcipan.
Temperér chokolade og tril kuglerne heri. Tril herefter i kokosmel inden chokoladen sætter sig.
Dyp bunden af hver flødebolle i chokolade. Skrab bunden og dyb herefter i kokosmel. Sæt kuglerne på toppen af flødebollerne med en smule chokolade.