Ristet brød med urtemayo, italiensk skinke og avocado

2 personer

Ristet brød med italiensk skinke og grønt. Lækker til frokost, brunch eller en tur i naturen. Pak ingredienserne hver for sig og saml den åbne sandwich på stranden eller i skoven.

Ingredienser

Urtemayonnaise

2 håndfulde urter (jeg har brugt kruspersille, timian, kørvel)
250 g ægte mayonnaise
0,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
salt og peber

i øvrigt

2 store skiver surdejsbrød
feldsalat
4 skiver italiensk skinke
1 avocado
0,5 citron, saften heraf
tørrede chiliflager
havsalt
purløg

Fremgangsmåde Udskriv

1
urtemayonnaise

Fjern stilken fra krydderurter og skyl dem. Kom dem i en minihakker sammen med mayonnaise, citronskal og -saft, salt og peber. Blend det hele godt sammen. Kom urtemayonnaisen på et glas.

2
i øvrigt

Rist brød på en brødrister eller i ovnen. Smør ca. 2-3 tsk urtemayonnaise ud over brødet. Placér en håndfuld feldsalat over hvert brød. Sno to skiver italiensk skinke og placér på brødet. Skær advocado i skiver og kom en halv på hver. Pres lidt citronsaft udover hver. Drys med chiliflager, salt og purløg.