Skovbærtærte med creme og mandelnougat

6-8 pesoner

Kast dig ud i denne lækre skovbærtærte i efteråret.

En sprød mørdej, cremet bærcreme og et låg af sprød mørdej er den perfekte opskrift på efterårshygge.

Ingredienser

MØRDEJ

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MANDEL FRANGIPAN

80 g mandler
80 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt

SKOVBÆRCREME

150 g skovbær, frosne
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk majsstivelse
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L

I ØVRIGT

50 g mandelnougat
100 g friske blåbær
bærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
MANDEL FRANGIPAN

Hak nødder fint. Ælt nødder, sukker og smør. Tilsæt æg og salt og ælt igen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld frangipan i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun. Gem overskudende mørdej til at lave et mørdejslåg til tærten.

3
SKOVBÆRCREME

Kog skovbær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelse i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over varmen og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i skovbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl imens tærten bages.

4
I ØVRIGT

Udrul den overskudende mørdej og udstik et låg, som passer til tærten (gerne 17-18 cm i diameter). Klip evt en cirkel ud af papir eller brug en justerbar kagering som udstikker. Placér mørdejslåget på en airmåtte og bag ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad låget køle af.

Smelt nougat i en tykbundet gryde eller i en microbølgeovn. Smør den ud over tærten og lad sætte sig.

Tag cremen fra køl og rør den lind. Kom den på sprøjtepose med en lille rund tylle. Afsæt toppe af creme på tærten. Hold lidt afstand til kanten, og placér friske blåbær langs kanten.

Kom bærstøv i en lille sigte og sigt mørdejslåget med støv. Placér låget forsigtigt på tærten. Pynt af med friske blåbær.