Susannes basilikum og jordbær tærte

3-4 små tærter

I februar 2023 startede jeg en tradition på Instagram, hvor mine følgere bager en kage med sæsonens bær og frugter. Månedens #klubdittejulieisæson kage var i marts en kage med basilikum. Her er Susannes bud på månedens kage. Opskriften er Susannes egen.

Ingredienser

Vaniljemørdej

150 g kagehvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
Et nip salt
1 tsk vaniljepasta
2 æggeblommer

Fyld og pynt

400 g god hvid chokolade
Grøn chokoladefarve/pulverfarve

Jordbærkompot

100 g frosne jordbær
1 tsk vaniljepasta
25 g sukker

Basilikumsganache

150 g hvid chokolade
75 ml piskefløde
10-15 mellemstore basilikumsblade 1⁄2 tsk sukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljemørdej

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljepasta og salt, til det minder om brødkrummer.

Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.

Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul herefter dejen på et let drysset melbord i 2-3 mm. tykkelse. Udstik først 3-4 små tærtebunde. Skær strimler af dejen til tærternes kanter.

Den resterende dej udstikkes til 3-4 nye tærtebunde, men som også udstikkes med en rund ring, så du kun har en tynd ring af dej, på størrelse med tærteformene. Disse ringe kommes på køl til senere.

Stik tærtebundene med en gaffel og placer de små tærteforme med kantdej på en airmåtte.

Tærterne bages ca. 10-15 min på 190 g varmluft.

Når de hele tærter er bagt og afkølet, hentes dejringene fra køl. De placeres nu også i tærteformes bund og bages også 5-10 ved 190 g varmluft. Lad alt mørdejen køle af inden samling af kagerne.

2
Fyld og pynt

Start med at temperer chokoladen og pensel tærternes kanter og bund. Den resterende chokolade farves grønt og laves til pynt ved at fordele det på kageplast og udstikke små cirkler.

3
Jordbærkompot

Det hele kommes i en gryde og småkoges med låg i 5-7 min til bærerne begynder at blive bløde. Herefter småkoges det i 2 min uden låg, og der må gerne være lidt bid endnu i bærerne. Når det er afkølet, fordeles det i tærterne.

4
Basilikumsganache

Den hvide chokolade smeltes let.

Basilikumsbladene og sukkeret stødes i en morter og denne pasta kommes i fløden.

Flødemassen varmes til lige under kogepunktet og fordeles over den hvide chokolade. Det hele røres sammen til en ensartet ganache og kommes i en sprøjtepose. Lad det køle let, inden det fordeles i tærterne.

Den resterende ganache gemmen i sprøjteposen i køleskabet, imens tærterne sætter sig.

Når tærterne har sat sig, finder man sprøjteposen frem, og sætter små dutter og placere dejringene oven på, på samme måde sættes den grønne pynt fast.