Min 4-årige gør mig til en djævel – trodsalderen
29. maj 2018

Min 4-årige gør mig til en djævel – trodsalderen

Efter 2 helt igennem vidunderlige dage i LEGOland med ungerne, blev mandag aften mit mareridt. Ingen kan få mig så langt ud som mine børn kan og særligt Karla som i trodsalderen pt.! Jeg kan dårlig genkende mig selv og i går endte det med en LANG løbetur, med tårer i øjnene. Alle frustrationer kom ud af kroppen, men AV min sjæl.

Okay, det kan måske også lyde en smule overdrevet eller opstillet, men jeg er oprigtig frustreret over min lille søde 4-årig lækkermås, som konstant prøver grænser af og er i den grad kommet i trodsalderen.

Jeg bliver så ked af det, når jeg ikke kan styre mig, og får sagt og gjort ting jeg helst ikke vil. Men når jeg bliver presset, og har gentaget mig selv 30 gange, så mister jeg mig selv og taber hovedet. Det skete hertil aften.

DÅRLIG MOR.DK

Jeg ved godt jeg nogle gange har beklaget mig tidligere, men lige pt. er den rigtig grum! ALT skal diskuteres, ALT skal modsiges, hun vil ingen ting, og skaber sig som en sindssyg. Selv den mindst ting skal diskuteres og vi skal blive uvenner. Hun forvandler mig til en djævel og jeg er ved at gå til!

Jeg går meget op i gode værdier, og hver dag prøver jeg at lære Karla, at man altid svare, når andre taler til en. Eller noget så simpelt som at sige “go’ morgen” tilbage, når andre siger det i børnehaven. Det kan lyde banalt, men det synes jeg virkelig ikke og ikke noget en 4-årig tænker over. Men lige for tiden stiller Karla sig op hver dag, og siger “NEJ” eller “JEG GIDER IKKE” til ALT. Ved godt det er alderen, meeeeen jeg føler mig magtesløs. Jeg kan ikke bryde den onde cirkel vi er kommet ind i, og hun ved lige hvordan hun skal pisse mig af.

I GÅR TABTE JEG HOVEDET… 🙁

I går skulle begge børn liiiiiiige have en hurtig skyller efter to dage i lege-mekka. Det var bestemt ikke i deres ånd. Karla skaber sig altid i badet. Hun har både klud for øjnene og kigger op i loftet og alligvel ender det med hun råber og skriger som om jeg pisker hende. Jeg bliver så gal og aner ikke, hvordan jeg på nogen måde kan hjælpe hende – har prøvet ALT!!! Jeg starter altid med roligt at forklare hende, “kig op i loftet”, “det er bare vand”, “der sker ikke noget”, “vil du selv prøve”, “Karla du må ikke råbe”, osv. og det endte igår med jeg brølede hovedet af hende og selv vores nabo, som vi hele tiden kunne høre hyggesnakke bag hækken over grillen mv. de blev helt stille. Tænker de kom i en form for choktilstand – jeg gjorde det i hvert fald selv over min egen opførsel.

Jeg blev så flov over min måde at reagere på, mistede hovedet og ikke kunne styre mig. Årh altså! Det endte med en dybt ulykkelig Karla OG Albert. Flot Ditte! Men alligevel kunne jeg slet ikke komme til mig selv, og var bare så sur over, at Karla konstant får mig derud, hvor jeg ikke kan kende mig selv. Jeg bliver så frustreret og ked af det!

KUNNE GODT BRUGE EN LOLA JENSEN

Kender I det, når man godt kunne bruge en ekspert nogle gange. Jeg tænker så tit på, hvor hurtigt Lola Jensen eller en anden kunne sige “hvis du nu sagde eller gjorde sådan, så ville du få det retur af Karla” eller I ved hvad jeg mener 🙂

Sådanne aftener eller dage kan virkelig slå mig ud, og jeg går straks i panik. Sagde til Marck “skat, vi skal lige holde et lille familiemøde” – her er Marck meget modsat mig og mere rolig. Det er bare alderen, som han siger 🙂

Gode råd til trodsalderen

Uden du skal bruge en halv aften på en hel roman, så tager jeg imod gode råd med kyshånd til trodsalderen.

Det kan være du har haft stor succes med et eller andet særligt skema eller andet smart. Det er nemlig sådan, at Karla har fået taget sin Ipad fra sig. Hun har fået at vide, at hun først må få den igen, når vi har haft mindst 3 dage uden at skulle diskutere alt, råbe eller tale grimt.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem