Min lange og seje kamp mod uren hud og knopper
17. september 2018

Min lange og seje kamp mod uren hud og knopper

Med så sexede en overskrift, som uren hud og knopper, må jeg hellere komme lige til sagen!

Der er jo ingen af os, som synes det er særlig fedt eller pænt med en uren hud, knopper eller små “knuder” i ansigtet eller på kroppen. Det er bare lidt træls.

Jeg har aldrig som teenager haft uren hud, hverken bumser, knopper eller andre problemer i den retning. Men jeg skal da love for, at de har taget revanche i mine senere år. Øv altså! Jeg kommer nok ikke udenom, at mit arbejdsliv til tider kan have noget med problemet at gøre.

Der kan være 900 grunde til problemet

Vi er alle forskellige og vi alle kæmper med et eller andet, som vi synes er møg træls! Jeg kan tydeligt se, når jeg har ekstra travlt, hvordan min hud slår ud. Det bliver aldrig rigtig til bumser, men alene små eller stor “knuder/knopper”, som bare er møg træls og er alt for længe om at gå væk. Pt. er det en god blandning af det hele! Det sidder faktisk som oftest ved kæben, hagen og lidt halsen. Derfor troede jeg selv, at det var hormonelt, også selvom jeg ikke taget hormoner.

Hormonelle ubalancer er kommer i mange former og behøver ikke kun komme af hormonel prævention. For lidt sunde fedtstoffer, stress, for lidt søvn kan også være med til at give homonelle ubalancer.

Min dejlige Body SDS mand, Morten har længe gjort mig opmærksom på, at min binyrer arbejder for meget, hvilket er et tegn på, at jeg arbejder for meget til min nyrer kan klare opgaven alene. Man kan heldigvis hjælpe sine nyrer godt på vej. Ikke mindst ved at rense ud og skille sig af med affaldsstofferne. Meeeeeen det kræver også man er god ved sin krop på andre måder – ro, søvn og balance – alt sammen noget jeg i denne periode ikke kan sætte flueben ved 🙂 (læs: ikke stolt)….!

Hjælp til uren hud!

Jeg kontaktede Tina Lykkegaard, som er en god bekendt. Jeg vidste Tina ville være den rette til at hjælpe og guide mig. Jeg fortalte hende om mine problemer og fortalte hende også, hvad min body SDS mand fortæller mig.

Tina hjalp mig med at sammensætte en vitamin-cocktail samt nogle produkter til huden, som alt sammen skulle være med til at gøre en forskel indefra (hele 80 % af hudens tilstand kommer indefra).

Vitaminerne bestod i en masse aktive B-vitaminer, fiskeolie, mælkesyrebakterier, C-vitaminer og nogle gode multivitaminer. Derudover skulle jeg bruge hybenkerneolie til ansigtet samt bruge en skinroller og en gua sha sten, som kunne arbejde med problemet udefra og vitaminerne indvendigt.

Det gik FANTASTISK efter 3 uger, huden blev så fin og jeg var lykkelig!

Så fik jeg et tilbagefald og lige pt. er min hud på rette vej, men det går langsomt. Tina beroliger mig med, at det er meget almindeligt. Det kræver virkelig tålmodighed at komme sådan et problem til livs. Gisp – tålmodighed er ikke min største styrke 🙂 hihi.. Jeg fortsætter og har nu taget mine vitaminer og plejet min hud udvendigt samt brugt mine produkter fra Raunsborg (sådan plejer jeg min hud), som jeg altid gør, i små 8 uger nu.

MEN vi har taget endnu et middel i brug, som skulle være med til at rense mine nyrer og andre udrensningsprocesser i kroppen endnu mere og hjælpe mig af med mine affaldsstoffer, så de helt ærligt ikke kommer ud igennem huden.

Jeg er begyndt på at drikke en GRØN smoothie hver dag fra Greenwitch (modtaget gave/reklame). De grønne grøntsager hjælper med at rense og styrke nyrerne og så skal jeg også drikke en del brændnælde-te, som skulle have en god udrensede effekt. Disse mange grønne grøntsager dagligt er med til at støtte alle udrensningsprocesser i kroppen som nyrer, lever og ikke mindst fordøjelsen.  

Vejrtrækningen er også et sted vi udånder affaldstoffer, så det er vigtigt at trække heeeelt ned i maven flere gange om dagen. Det booster også hudens tilstand. En idé kan være at lave 10 dybe vejrtrækninger dagligt.  Det lyder måske simpelt, men det er enormt effektivt. Alt dette er også noget jeg træner med min Body SDS, for en DYB vejrtrækning kan også hjælpe på andre ting.

Ro og balance

Jeg ved udemærket godt, hvad der også skal til, for at få min krop/hud på højkant igennem. Derfor tog jeg også valget om, at tjekke ud her i weekenden. Efter mit bagekursus i lørdags lagde jeg min telefon i tasken og kiggede nærmest først på den igen søndag aften. NØRJ det var godt! Jeg tog i sommerhus med 3 dejlige veninder og lod den stå på afslapning, tøsesnak og nærvær. Noget jeg burde gøre noget oftere.

Vi gik en tur ved vandet, drak en masse vin, grinede ustyrlig meget og sov længe. DET ER LUKSUS !!! Derfor har jeg også taget et valg om, at jeg skal blive bedre til at tjekke lidt mere ud og ikke mindst sige det er okay, jeg ikke er på hele tiden og svare alt og alle hele tiden. På alle måder en vidunderlig weekend med gode tanker og overvejelser!

(Makeup kan rede selv de dårlige dage, hvor problemerne er værst!)