Mine bedste anbefalinger til Rom
4. juni 2018

Mine bedste anbefalinger til Rom

Her kommer mine bedste anbefalinger til Rom.

Jeg vil sige vores hotel var ikke noget at råbe hurra for, men Rom er en dyr by at bo i, og lige i en stor by betyder hotellet ikke så meget for os. Vi fandt derfor et lille hotel i det spanske kvarter, med kun få meter til den spanske trappe og alle de andre fantastiske gader i det område. Her ligger der ubeskriveligt mange små butikker, caféer og gode restauranter. Kvarteret var lige os, og synes faktisk det var det bedste område i Rom. Hotellet hed 939 Hotel og kostede kun 600-700 kr. pr. nat inkl. morgenmad.

ROM OG DENS SEVÆRDIGHEDER

Det skal lige siges, jeg sagtens kunne have været halvdelen af disse steder foruden 🙂 Men det er fordi jeg er så vanvittig lidt kultural! Virkelig en fejl i min opdragelse.

Men Rom er byen, hvor man ikke behøver gå indenfor, for at få historien, men blot gå i gadebilledet, hvilket gør det langt mere interesant for mig. Derfor er alle de obligatoriske seværdigheder også besøgt!

DISSE STEDER BLEV BESØGT:

Peterkirken og hele pladsen omkring. Som i sig selv er vanvittig smukt!

peterskirken i rom

Den spanske trappe/plads – ja ærligt den trappe sagde mig ikke en dyt! Ved godt jeg er kedelig. Men hele området omkring den spanske trappe er ubeskriveligt smukt og hyggeligt. Også her vi boede.

Trevi fontænen

Trevi fontænen rom

Pantheon – kirken med hul i taget 😉

Foro Romano // Palatino – Oldtidens Rom

Colosseum

Piazza Fiori

GODE SPISESTEDER I ROM

Der er mange gode spisesteder i Rom! Her kommer nogle af de steder vi spiste, som VARMT kan anbefales.

Bar del fico – Et meget lokalet lille sted, men shit nogle drinks. Virkelig gode.

Venchi – ligger flere steder i byen og laver en rigtig lækker chokoladeBOMBE af en is/chokoladebar. Klart et besøg værd.

L’archetto – er et lille sted, men med det største pasta menukort jeg har set til dato. Så skal du have den ultimative pastaret, er L’archetto stedet. Super lækkert til en god pris.

Ciolitti – er Roms ældste ishus/bageri. Her få du en is i verdensklasse. Bare betjeningen er et besøg værd!

Peitro – er en lille lokal restaurant, hvor du gerne skal bestille bord inden. Det er ikke kønt, og man tænker virkelig sit, når man stræder ind. Men her kan trylles! Vi fik den BEDSTE risotto!

Pronto laver nogle søde og billige “to go” italienske sandwich!

Dal Toscano  var en restaurant Julie Zangenberg havde anbefalet mig hjemmefra! Blev nærmest tvunget derhen, og med god grund! Kan varmt anbefale stedet. Særligt til frokost. En masse små retter.

Gusto var restauranten, hvor vi fejrede vores 10 års dag. Et helt igennem fantastisk sted! Nær det bedste vi prøvede i Rom. Så lækkert!

La Buvette er en fortovscafe, hvor vi spiste en god omgang morgenmad inden turen gik hjem til DK.

Mercato Tessaccio det hyggeligst lille marked. Med lokale små shops med sko, tøj og madboder.

GemGem

GemGem