2. november 2015

Minnie Mousse lagkage

Minnie_mousse_lagkageKarla bliver 2 år på onsdag den 4. november, og i weekenden blev hun fejret af familien. Som allerede planlagt til fødselsdagstemaet i Den Store Bagedyst (program 2), var mit fødselsdagtema var tilegnet Karlas 2 år. Så Minnie Mousse festen fortsatte, og blev til en virkelig fest. Karla var meget begejstret for temaet, og havde virkelig en fest over farverne, kagen og pynten. Men mest af alt, havde hun en dejlig dag og hyggede sig virkelig med at pakke gaverne op. Det er første år hun virkelig forstår det og selv kunne pakke gaverne op og hun var simpelthen så god til at vise glæde ved hver og en gave (ja, moren var stolt!)

Pynten er lavet af mig selv, idet jeg ikke er så meget til Disney’s pynt, så derfor har jeg fundet det meste af pynten i Norge ved congratulations, og de sidste ting, som pap og bånd er købt i Panduro Hobby.
minnie_mousse Minnie_mousse1

Jeg har prøvet at lave en billedevisning af selve kage processen, som efterspurgt. (giv endelig en melding på det)

Minnie Mousse lagkage med vaniliecreme, mandelsplitter og skovbærmousse:
ca. 20 personer.

Lagkagebunde:
2 gode vaniljestænger
350 g lyst rørsukker
6 æg
140 g hvedemel
140 g kartoffelmel
2 tsk. bagpulver
100 g fint hakket mandler

Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud af. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, sukker og æg i en røreskål og pisk det til en luftig æggesnaps. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes i æggesnapsen, og de fint hakkede mandler vendes forsigtigt i dejen. Bag bundende i to forme (den ene form er en halvkugle-form, da dette skal være Minnies hoved), og den anden i en springform ca. 24-26 ca, i diameter på 180 grader varmluft i ca. 30-40 min. Lad dem køle i formene. Når bundene er afkølet deles bundende i 3 lige store bunde.

Vaniljecreme med mandelsplitter:
7 dl sødmælk
2 gode vaniljestænger
7 spsk lyst rørsukker
70 g majsstivelse
7 past. æggeblommer
2 dl fløde
70 g mandelsplitter

Kom 2 dl af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen. I en gryde varmes resten af sødmælken op til kogepunktet, og hældes sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden – til cremen tykner, og majsstivelsen er ”kogt ud”.
Kom cremen i en pose og kom den på køl. Når cremen er helt kold, piskes den op med en håndmixer, herefter piskes fløden til flødeskum, og vendes forsigtig i cremen og til sidst mandelsplitterne.
Den er nu klar til at komme på kagen.

Skovbærmousse med friske hindbær:
2 bakker friske hindbær
6 blade husblas
600 g bær symfoni
1,5 øko citron, skal + saften
6 spsk lyst rørsukker
1,5 vaniljestang
6 dl fløde

Læg husblas i blød i koldt vand. Bær, vanilje, citronskal og saft og sukker kommes op i en gryde og kog bærkompotten under låg i ca. 10 min. Sigt bærkompotten, du skal kun bruge saften. Smelt husblassen i den varme bærsaft, og lad det køle lidt ned. Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtig flødeskummen i bærsaften. De friske hindbær placeres direkte på lagkagebunden (læs “Samling”).

smørcreme:
500 g blødt smør
1 kg flormelis
0,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
Pink pastafarve

Smørret piskes luftigt. Flormelis, sødmælk og citronsaft piskes sammen med smørret. Del smørcremen i 3 skåle, og farv dem i 3 forskellige farver rosa/pink. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl (Wilton M1), og lav rosetter på kagen (se billede længere nede).

Fondant (x 3 positioner):
15 Haribo skumfiduser
1 spsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
300-400 g flormelis
Sort og pink pastafarve
Evt. kokospalmin, til hænderne, så det ikke klister så meget.

Først laver du en position som skal indfarves i sort, og derefter en i lyserød og til sidst hvid. Når fondant indfarves, bliver det langt flottere end at farve den færdige hvide fondant. Særligt den sorte!

Kom skumfiduserne, olie og citronsaft i en skål, og smelt det  i microbølgeovnen. Når den er homogen og smeltet sammen, tilsættes farven som ønsket. Herefter kommes så meget af flormelissen og i skålen. Når du ikke kan røre mere med en ske, hæles det ud på bordet, og du ælter nu fondanten glat og smidig. Kom den færdige fondant i en pose – tæt lukket og på køl i ca. 15-30 min. Gentag processen med lyserød og den sidste position skal ikke farves, da den gerne må være helt hvid.

Samling:
Springformen regngøres og beklædes med kageplastik, og halvkugleformen beklædes med film. Bundene er delt i 3, og der placeres en bund først, også vaniljecreme. Endnu en bund placeres, og hindbærene placeres på bundene, hvorefter skovbærmoussen hældes ud over, en god ide er, at komme lidt ad moussen i en sprøjtepose og sprøjt over/imellem bærene, så der ikke dannes luft mellem hindbær og moussen. Afslut med en bund, og stil kagerne på køl i ca. 3 timer – meget gerne natten over eller dagen i forvejen. Sprøjt rosetter på den store kage, når den har sat sig, og beklæd den lille kage (hoved) med den sorte fondant, og lav Minnies ører og en sløjfe.

Billeder af opbygningen:
Bundene:
lagkage_minnie_mousseIMG_1915-compressed
Vaniljecremen:
IMG_1916-compressed

IMG_1917-compressed
IMG_1918-compressed
IMG_1919-compressed
Opbygning af hoved:
IMG_1920-compressed - Kopi
IMG_1921-compressed - Kopi
IMG_1925-compressed
IMG_1932-compressed
IMG_1935-compressed
IMG_1936-compressed
Opbygning af kroppen:
IMG_1922-compressed - Kopi
IMG_1923-compressed
IMG_1924-compressed
IMG_1927-compressed
IMG_1928-compressed
IMG_1930-compressed
IMG_1938-compressed
IMG_1939-compressed
IMG_1940-compressed
IMG_1942-compressed
IMG_1941-compressed
IMG_1943-compressed
IMG_1944-compressed
IMG_1945-compressed

Lidt stemningens billeder fra dagen:
IMG_1946-compressed Minnie_mousse1 IMG_1950-compressed IMG_1959-compressed IMG_1969-compressed IMG_1983-compressed IMG_2007

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem