Mit hus – mit hjerterum
8. juni 2022

Mit hus – mit hjerterum

Endelig blev det tid til et blogindlæg om mit helt store projekt i øjeblikket. Nemlig dét renoveringsprojekt jeg pt står midt i. Et projekt som jeg godt vidste ville blive et stort projekt, men jeg havde aldrig regnet med, hvor stort det skulle blive. Af samme grund har dette indlæg nok også ladet vente på sig lidt længe. For det er noget af en mundfuld pt….

Husprojekt

Begyndelsen

Lige siden jeg flyttede fra mine børns barndomshjem og flyttede i lejlighed, har jeg vidst, at vi skulle tilbage i et hus. Det er mine børns ønske og største glæde at kunne gå ud i haven og rende at lege. Og dermed også min drøm!

Hus med blå himmel

Placeringen af vores hus var og er enorm vigtig for mig, så det var helt klar den vigtigste parameter jeg gik efter, da jeg søgte et nyt hus. Det skulle være tæt på deres barndomshjem, tæt på deres skole, venner, fritidsinteresser og deres far. Så da jeg fandt et hus til salg kun få gader fra deres skole vidste jeg, at her skulle vi bo.

Dog var huset på denne grund langt fra mine ønsker til vores fremtidige hjem. Jeg havde og har stadig en kæmpe drøm om at skabe det ultimative hjerterum i mit hjem, og for mig er det køkkenet. Det er her, vi som familie samles efter skole og arbejde, det er her vi samles med familie, det er her vi har gæster. Det er også her ungerne laver lektier, tegner, leger osv. mens jeg laver aftensmaden. Det er her jeg er i køkkenet med mine unger. Det er her, vi er.

Der var så bare lige et lille problem. Det oprindelige køkken i huset var mikroskopisk og langt fra det hjerterum, jeg drømte om.

Byggeprojekt - renovering

Min far og jeg begyndte at tegne, tænke, tegne og tænke. Vi fandt en løsning. Nu var spørgsmålet om det rent praktisk og teknisk kunne lade sig gøre. Derfor hyrede jeg en arkitekt til at gøre vores tegninger “virkelige” og “realistiske”.

Den lange seje kamp

Det skulle vise sig, at der var langt flere (og måske også større…) problemer end blot et lille køkken, da vi gik i gang. For at få skabt det hjerterum aka køkkenalrum, som jeg ønsker, kræver det en kæmpe “omrokering” af huset. En omrokering som blandt andet betyder, at vægge skal væltes og rejses på ny og at kloaksystemet skal flyttes.

Jeg har et fuldstændig magisk team af håndværkere og fagpersoner, som hjælper mig og knokler for huset hver eneste dag. Desværre (og ikke kun desværre pga mit husprojekt men også af langt større og vigtigere grunde) er der bare pt ting i vores verden som især påvirker produktionen og logistikken, som i den grad har påvirket byggebranchen. Det påvirker derfor selvsagt også mit renoveringsprojekt både i form af andre priser, problemer med levering, forsinkelser på materiale og meget mere.

Det skal nok blive godt

Det hele er blevet en langt større mundfuld end jeg havde tænkt. Det var fx også meningen at ungerne og jeg skulle have boet i kælderen undervejs, hvilket alligevel ikke blev en mulighed af flere forskellige årsager. Det betyder også at vi i bund og grund ikke har haft en fast base under hele denne renovering – jeg sagde nemlig min lejlighed op pr. 1/1-22. Vi har boet hos min søde, søde mama, men det er selvfølgelig ikke det ideelle for nogle af os – hverken mine børn (der savner deres egne værelser), min mor (der vist nok savner at have sin egen lejlighed for sig selv 😉 ) og naturligvis også mig.

Men lige om lidt bliver det bare helt vildt godt! Vi får vores hjerterum, hvor vi kan få besøg af venner, bedsteforældre og familie.

Mit hus - mit hjerterum

Jeg ønsker at skabe et hjem, der i den grad byder naturen velkommen. Det betyder for mig naturlige farver, råmaterialer, charme og historie. Da nedrivningen var igang, var Karla og jeg forbi huset og fandt en masse gamle aviser, der var brugt til isolering. Vi har udvalgt nogle enkelte avissider, som skal indrammes og op at hænge, så snart vi flytter ind. Bjælkerne der skal pynte mit hjem, er tidligere blevet brugt i Mændenes Hjem. Jeg elsker sådan noget – det skaber historie. Historie og charme til mit hjem. Og dét samler jeg på.

På den ene langside af huset får jeg sat solceller op samtidig med, at jeg får lagt gulvvarme i huset. Det spiller utrolig godt sammen og jeg håber, at kunne blive mere eller mindre selvforsynende på den front.

Jeg glæder mig uendeligt til at træde ind i mit nye, rolige, naturlige og hjertevarme hjem. Lade pulsen falde, få ro på og være sammen med mine børn i deres nye barndomshjem.