Mors Dag og tanker omkring, hvordan vil jeg være som mor?
14. maj 2018

Mors Dag og tanker omkring, hvordan vil jeg være som mor?

Mors dag

I går var det Mors Dag, og jeg havde en fantastisk dag sammen med min mor og Karla. Mit bånd til min mor har alle dage været enormt tæt! Ikke som en veninde, men alligevel har min mor altid vidst nærmest alt, også ting en mor som sådan ikke bør vide, men har det min mor altid gjort!

Det bånd min mor og jeg har, det bånd drømmer jeg om at få til min datter.

Jeg er opdraget med, at man kommer længst med sandheden. Sandheden gjorde, jeg måtte ALT hjemme og havde meget lang snor. Jo mere ærlig jeg var og lyttede på mine forældre, jo mere måtte jeg, idet de stolede på mig. Det skabte tit problemer hos veninder og venner, idet de ikke var ærlige, og altid overnattede hos mig, fordi jeg måtte være længst ude. Men andre gange gav det problemer, fordi jeg altid fortalte, hvad vi lavede også hos mine veninder – jeg glemte bare, at deres forældre muligvis havde fået en anden historie. Men sådan en opdragelse, vil jeg så gerne give videre.

Alt for mange pakkes ind i vat og bomuld. Virkeligheden er en anden og tingene går op og ned, det er ikke forkert at lære sine børn det samme.

Hvordan VIL jeg være som mor?

Pyha…. Det store spørgsmål! Hvordan vil jeg gerne være som mor? Jeg tror ikke jeg kan være noget jeg ikke er, så jeg prøver blot at være Ditte, også i min mor-rolle. Det går nogle gange rigtig godt og andre knap så godt.

Men jeg vil virkelig gerne være den mor jeg selv har haft på mange punkter. Jeg kan også godt finde mange punkter, hvor jeg helst vil være en anden 🙂 Det kender vi alle. Men når alt kommer til alt, vil jeg gerne give Karla og Albert de samme værdier og håber jeg kan give dem nogle trykke og realistiske rammer.

Jeg har flere veninder, som har ældre børn end mig, hvor jeg kan se de har gjort et fantastisk stykke arbejde. Håber sådan jeg kan gøre dem kunsten efter.

Hvordan ER jeg som mor?

Jeg tror jeg er den lidt hårde mor. Jeg sætter mange grænser og holder fast (i hvert fald meget langt hen af vejen). Men jeg er også meget kærlig og elsker nærværet med mine børn, og særligt oplevelserne. Jeg dur ikke til at dikke dikke – det er jeg vanvittig dårlig til. Men så kan jeg noget andet som mor.

Jeg tror på, at hvis mine børn kender vores/mine grænser, og ved hvor vi er, så kan de være mere trygge og afslappede. Det er i hvert fald det jeg går efter i min opdagelse af mine børn. Og for slet ikke at glemme høflighed og åbenhed. Men det er nok igen pga. min egen barndom og ungdom.

Hvad lægger I vægt på?

Jeg kunne vildt godt tænke mig at lægge op til lidt debat. Hvordan vil DU være som mor, hvilke værdier lægger du vægt på? Måske vi kunne lære lidt af hinanden og tage hinandens opfattelser til sig. Så smid gerne en kommentar og lad os hjælpe hinanden.