Rejsen fra konstant kur til balance i livet (og på Klub Ditte Julie)
17. marts 2022

Rejsen fra konstant kur til balance i livet (og på Klub Ditte Julie)

Min rejse fra kur til balance…. i livet og nu også på Klub Ditte Julie.

Når jeg tænker tilbage på min barndom, teenageår og mine unge voksne år, tænker jeg på “forbudte” madvarer, regler, mavebøjninger, suppekurer, timer i fitnesscenteret, dårlig selvtillid, selvhad og meget mere. Jeg brugte AL min energi på at tænke på min krop – hvordan jeg så ud, hvad jeg spiste, hvordan jeg trænede.

Samtidig med at jeg brugte al min tid på at tænke i “sundhed” følte jeg mig ikke tilpas i min krop, jeg følte mig stor, for stor, følte mig ikke glad for dét, jeg så i spejlet. Jo flere dårlige tanker, jeg tænkte om mig selv, jo mere tænkte jeg på, hvordan jeg kunne blive “sundere”, tyndere, slankere og stærkere. Jeg satte flere og flere regler op for mig selv – så mange kalorier må du spise, så meget skal du træne, du må kun spise chokolade om lørdagen osv osv. Endnu flere regler jeg kunne bryde… ÉN KÆMPE OND CIRKEL.

Stop den onde cirkel

Da jeg blev gravid med Karla tænkte jeg, at NU MÅ DET VÆRE NOK! Jeg skulle stoppe denne onde cirkel, inden jeg fik givet den videre til min egen datter – selvfølgelig hverken bevidst eller med vilje, men fordi børn gør, hvad de ser deres forældre gøre. Jeg blev enig med mig selv om, at nu skulle jeg blive sund – SUND PÅ LIVET. Jeg ville stoppe med at sætte regler op for mig selv. Stoppe med at være på kur og tænke diverse om nogle fødevarer. Men jeg ville LEVE og NYDE meget mere.

I alle de år inden min første graviditet havde jeg levet et enormt usundt liv – usundt i den forstand at jeg ikke havde et afslappet forhold til mad og træning, at jeg aldrig nød noget af dét jeg gjorde og spiste. Jeg ville have et sundt og afslappet forhold hertil. Spise hvad jeg havde lyst til, gøre gode ting for mig selv, tænke gode tanker om mig selv – leve et liv i BALANCE. Men rejsen blev svær og lang, og jeg føler, at jeg inderligt er landet et godt sted. Jeg er ikke i mål, men det tror jeg aldrig jeg vil komme. Men jeg er landet et sted, hvor jeg nyder og tillader mig selv at leve og smage på livet.

Siden dengang har jeg levet et liv, hvor jeg spiser, hvad jeg vil, når jeg vil. Jeg gør gode ting for mig selv og tænke gode tanker om mig selv.

Konkret betyder det, at jeg spiser masser af kage og mad. Men jeg sørger altid for, at det er god mad – gode vitaminer, grøntsager, naturlige råvarer og ikke mindst, at det er lige præcis dét, jeg har lyst til. Jeg løber, træner og går en masse for at holde mig selv igang, gøre min krop stærk og skabe endorfiner i min krop. Jeg vinterbader, mediterer, skriver Drejebog, lægger Englekort, går til behandlinger, Body SDS og meget mere. Alt sammen noget der især påvirker min mentale sundhed positivt. Det er nemlig ikke kun min krop der skal være sund – også mit sind.

Mental sundhed – kagen er ikke skurken

Jeg har igennem årene lært mig selv, at der er stor forskel på at være sund i kost og træning og være mental sund. Det at være i balance, have en SUND krop, som er fyldt op med alt det, som gør mig mental sund. Det er meget individuelt, hvad mental sundhed er. Men for mig handler det om at gøre gode ting for mig selv hver dag. Føle jeg er i sync med min krop, kan mærke den og lytter til den. Jeg ved, at hvis jeg spiser gode grønsager – særligt mine smoothies om morgen, tager mine vitaminer og mineraller, løber, vinterbader, mediterer og alt dét ovenfor, så kan jeg med en helt anden samvittighed spise alle de kager, jeg laver og har lyst til. I min verden er det nemlig ikke kagerne, som fortjener at blive gjort til skurken.

Jeg bliver så øv indeni, når folk altid ligger ud med sætningen “jeg kan ikke tåle kager”, “jeg bliver så tyk af kage” eller når jeg møder fordommene “du må have en høj forbrændning” og “du kan da ikke selv spise al den kage du laver”. KAGERNE ER IKKE SKURKEN! Ikke i min verden i hvert fald. Alle kan tåle kage. Men ingen mennesker kan tåle at spise 4 stykker kager dagligt, spise pasta, burger og pizza dagligt. Men alt med måde. I min verden er kagen også min mentale sundhed. For mig ligger der enormt meget nydelse i at NYDE mit stykke kage eller alle de mange smagsprøver, når jeg er i køkkenet en hel dag. Sukker er ikke farligt, det er naturligt og vores forfædre har spist det altid. Men jeg tror problemet ligger et helt andet sted.

Derfor dyrker jeg mental sundhed langt mere og fylder mig selv med gode ting, og det kan være meget. Det hele foregår oppe i hovedet – og vi skal til at komme lidt mere ned i kroppen og mærke efter, hvad vi hver i sær har brug for.

Det er bl.a. derfor jeg har åbnet op for “DET SALTE KØKKEN” på Klub Ditte Julie. Så jeg kan inspirere endnu mere omkring min livstil. Jeg har mange flere tiltag i ærmet men én ting ad gangen.

Balance på Klub Ditte Julie

Jeg får ofte, og her mener jeg virkelig ofte, henvendelser omkring, “hvordan jeg kan spise al den kage og stadig være så slank”. Dét kan jeg fordi jeg lever i balance – spiser kager OG salat om man vil. Jeg lever og brænder for at formidle og inspirere og det ønsker jeg også at gøre ift. netop dette emne. For jeg ønsker ærligt ikke for nogen, at have det, som jeg havde det i rigtig, rigtig mange år. Og samtidig er jeg helt overbevist om, at der (DESVÆRRE) er sindssygt mange, der har det netop sådan.

Af selv samme grund har jeg valgt at åbne op for Det Salte Køkken på Klub Ditte Julie. Her deler jeg ud at nemme hverdagsretter, snacks, salt bagværk, salater og meget mere. Alt sammen noget jeg selv ofte laver til min familie. Du finder alt fra salater til pizza her. Og alt lige midt i mellem – laksebowl, pestosnurrer, tærter, madpandekager, burger og meget meget mere.