Vores eventyr til Cuba – del III
16. februar 2018

Vores eventyr til Cuba – del III

CUBA

Rejsen er planlagt i samarbejde med Svanerejser. Derfor kan blogindlægget indeholde reklame, men rejsen er betalt af os selv. Svanerejser har været på sidelinien og strikket rejsen sammen til os efter vores ønsker. 

VARADERO

Så nåede vi sidste destination på vores rejse i Cuba, nemlig Varadero. For første gang på vores tur skulle vi bo på et hotel og ikke  en Casa. De sidste 4 dage skulle nydes i ren afslapning på et ”luksus” hotel. Alt er relativt, vi er trods alt i Cuba. Det er et fire stjernet hotel, men hjemme i Danmark kan det dårligt snige sig op på 1-2 stjerner.

p2023195

Lad mig sige det som det er – sådanne hoteller er slet ikke os. Vi var faktisk ikke klar over, at hotellet her var et All-inklusiv. Men det var dejligt at få bekræftet, at det ikke er vores måde at rejse på. (Vi vil se verden og ikke vær lukket inde på et kæmpe all-inklusiv hotel).

Dette hotel har intet med Cuba at gøre. Når du ligger på sådanne et hotel med 2 store pools, 6 restauranter, strand, Fun Club for kids, en irriterende og energisk ansat der brøler i en mikrofon 3 gange dagligt ”Lets dance together” og underholder i 45 min, så kunne vi lige så godt være blevet i Europa eller et andet sted i verden. Ergo hotellet her er ok, men har intet med Cuba at gøre.

Men vores børn var LYKKELIG for endelig at se en børnepool og kunne lege dagen lang. Mor og far besluttede at vores all inklusiv-armbånd skulle bruges til fulde, og vi høstede drinks i vildskab dagen lang. p2023204 p2023209

Vi fik ret hurtigt nok, og måtte med en alt alt for dyr taxa ind til byen. Vi måtte se hvad Varadero var for en by 🙂

Du kan godt se, at Varadero er en by, hvor der flyver flere penge rundt, og amerikaner tager hertil. Bilerne er lige den tand finere, hestene sundere og butikker over alt. Hvilket der bestemt ellers ikke er på Cuba. Det er nærmest umuligt at shoppe noget udover mælk, æg, ris, mel, drinks mv. 🙂 Men en sød by!

p2023175 p2023177 p2023178   p2023189

VORES MENING OM CUBA

Jeg vil bruge dette blogpost til at runde Cuba af, for næste gang hedder det nemlig MEXICO. Cuba har på alle måder levet op til forventningerne. Jeg ved ærligt ikke, hvad jeg helt forventede mig. Men landet er fantastisk! Stemningen i landet er i top og der er mange muligheder. Langt mere kan lade sig gøre, når du er der. Så har du mod på det, så tag afsted og planlæg din rejse dernede. Men har du små børn som os, er det en gave at bruge et rejseselskab. Vi brugte som sagt Svanerejser, som havde sørger for alt. Vi skulle blot lænde os tilbage og nyde! Dog har vi alle dage rejst som først beskrevet, men Cuba er en smule anderledes og de har god tid hernede, hvilket mine børn ikke har 😀

p1302926

Cuba er en tidslomme og jeg elsker alt ved det. På mange måder er det fantastisk at være tilskuer til. At sidde i en bil på vej fra La Habana til Vinales fx og køre på landets eneste motorvej, som i øvrigt er 4 sporret (i alt 8 spor), og der længere fremme vader folk over den store motorvej, en hestevogn triller med 10 km/t i det inderste spor, en ko kommer trækkende med sin herre og et lad fyldt med grise og mad, en ny moderne EL-knallert triller pludselig ind i billedet sammen med flere amerikaner biler eller andre gamle biler, som for længst var blevet skrottet i DK. Den lokale bus samler en voldsom menneskemængde op under hver bro på motorvejen. Ja, jeg behøver vidst ikke skrive, at dette aldrig var sket hjemme i DK. Det er bare en tidslomme og lidt som at være med i en film. Det er vanvittig fascinerende og hårrejsende på samme tid. Jeg er kæmpe fan!

p1222200 p2013144 p2013156

Jeg føler slet ikke jeg var klar til at rejse fra Cuba. Kunne sagtens have taget 14 dage mere. Ergo vi må hjem og planlægge en ny tur, vi mangler vest og øst Cuba. Jeg ville elsker at opleve Cuba imens Cuba stadig er en tidslomme, uden Mc D og andre store kæder. Kan ærligt godt frygte Cuba ser helt anerledes ud om 10 år.

Vi må bare sige – CUBA DU ER ALLEREDE SAVNET!!!!

Næste gang jeg skriver om vores ferie, hedder det MECIXO !!

GemGem