Vores eventyr til Cuba – del ll
10. februar 2018

Vores eventyr til Cuba – del ll

Cuba

Cuba / Rejsen er planlagt i samarbejde med Svanerejser. Derfor kan blogindlægget indeholde reklame, men rejsen er betalt af os selv. Svanerejser har været på sidelinien og strikket rejsen sammen til os efter vores ønsker. 

Hvis du ikke har læst første del af vores tur, vil jeg anbefale dig at starte med at læse “Vores eventyr til Cuba – del I” inden du læser videre.

Efter Vinales drog vi videre til Playa Larga. 

cuba-trinidad-playa-larga

p1282752

PLAYA LARGA

Ved ankomsten til Playa Larga tænkte vi begge “shit en spøgelsesby”. Playa Larga er en vanvittig lille by, som ligger i Svinebugten. Playa Larga skulle efter sigende have en del gode laguner og dykkerspots. Desværre kom vi ikke til at besøge nogle laguner, hvorfor kommer jeg til senere.

Vores hytte/værelse ligger ca. midt på stranden og selve stranden er nu hyggelig nok, og man kan i den grad få slappet af her. På selve stranden ligger der en del spisesteder – særligt om aftenen. Vi spiste frokost en dag på en lille restaurant langs stranden, som har alverdens gamle ting ude foran. Fx. en gammel pladeafspiller, et gammelt sort-hvid TV og mange andre sjove ting. Her får du menukortet læst højt på spansk. Så det er bare at vælge en ret ud fra det spanske vi nu kunne (læs: intet). Men et virkelig hyggeligt sted!

Om aftenen forvandler stranden sig til et hav af spisesteder med kulørte lamper overalt. Kan ikke huske stedets navn, men det er det eneste sted med mange grønne stole ude foran. Her laver de seriøst de bedste drinks jeg til DATO har fået! Marck er helt enig. Nørj vi drak mange drinks her hver aften. Hver aften spilles der live musik, som næsten alle andre steder på Cuba. Det er virkelig charmerende og hyggeligt!

p1272716

p1282777

Nå, men Playa Larga blev lidt en underlig pause for os, da vi var i en bobbel af søvnløshed og bekrymringer. Albert blev nemlig rigtig syg, og vi måtte besøge byens eneste doktor. Det var en oplevelse i sig selv. Han blev ringet ind om morgenen og kom cyklende til byens hospital, eller hvad vi skal kalde de mange tomme og forladte bygninger 🙂 Albert får konstateret bronkitis (lungebetændelse), og få udstedet en del medicin. Måtte ringe hjem til min mor i Danmark, og få hende til at undersøge, om vi måtte give ham det. Vi er trods alt langt væk hjemmefra!

Det blev 4 dage uden søvn, en Albert, som konstant sov fra varmen og havde det af helveds til. Vi kunne slet ikke kende vores lille dreng. Albert besøgte doktoren 2 gange i Playa Larga før vi rejste videre på vores eventyr. Next stop Trinidad.

playa-larga-mine-boern

Vil lige fortælle, at jeg denne aften (som på billedet) begyndte at græde af lykke ud af det blå. Det har jeg kun prøvet efter begge mine fødsler – eller i hvert fald den umotiverede måde at græde på grundet uforklarlig lykke! Men at sidde med begge mine børn i favnen på en strand på den anden side af jorden (at have den mulighed), med salsamusik og den gode stemning gav mig en lykkefølelse som gjorde tudemarie kom frem igen! ❤️

Vil lige benytte lejligheden til at takke Svanerejser på Cuba, for at være så behjælpelig med omflytning af taxa mv. ifm. med Alberts sygdom. Kæmpe hjælp af have dem lige ved hånden.

TRINIDAD

Så kom vi til byen, som jeg havde glædet mig aller mest til og med stor grund. SHIT EN FED BY! Top yndlingsted på Cuba. Byen har alt. Byen emmer af historie, salsa, liv og glade dage samt en masse historie. Ikke nok med det, har byen og en af de smukkeste strande ud til de caribiske hav, Playa Ancon hedder stranden.

p1292881 p1292889

p1302965

Vi besøgte stranden dagligt og hyggede de første timer her. Ungerne elskede stranden og vi var ingen undtagelse. Karla og jeg gik mange ture langs stranden og vi fik os en lille sludre, eller moren prøvede at lytte til al Karla’s munddiarré (sådan noget må en mor gerne sige) 😀 hihi.

Trinidad har den smukkeste trappe midt i byen, som konstant er fyldt med mennesker, salsa musik og mange drinks. Flere aftener sad vi på trappen og nød menneskemængden og ønskede vi var afsted uden børn, og kunne danse salsa natten lang og drikke et hav af drinks til kun 11 kr. Men hver ting til sin tid – ergo vi må tilbage til Cuba en dag.

Vil sige det sådan, at Trinidad på en eller anden måde er ret magisk. Byens gader ser tomme ud, og der er ikke som sådan noget liv i gaderne. Men inde bag hver en dør gemmer sig magiske haver, spisesteder, og bl.a. vores Casa. Så det gælder om at ture at gå på opdagelse. Vi fandt nogle anbefalingsværdige spisesteder og barer.

p1292808

p1292916p2013154p1302943

GODE SPISESTEDER I TRINIDAD

Hver aften stod der en kødrand af mennesker i kø til restaurant Giroud, og med god grund. De laver nogle himmelske pizzaer og pastaretter. Kan varmt anbefales. Heldigvis for os, stod vi aldrig i kø til de gode spisesteder takket være børnene. Så spiser man lige den tand tidligere end andre – fantastisk i det her tilfælde.

p1313042

Jeg var blevet anbefalet La Botija af en læser, og det vil jeg gerne takke for! Super lækkert sted med skøn jazz/salsa musik. Stedet laver de lækreste tapasanretninger, og du får meget mad for pengene!

p1292861

Vi besøgte naturligvis også La Canchánchara, som er kendt for deres drinks med hjemmelavet sukkerrørssaft, brandevin og hjemmelavet honning. Drinksene er ikke noget at skrive hjem om, men stedet og det band, som spiller på stedet er et besøg værd. Shit der er gang i den.

p2013158 p2013167

STEMNINGSBILLEDER

Jeg elsker virkelig Cuba og ikke mindst Trinidad. Sikke en perle!

p1282804p1292814p1292865  p1292878p1302924 p1302945 p1302954 p1302958   p1313102p1313126

Cuba er næsten slut, vi mangler en destination. Der kommer endnu et blogindlæg samt en opfølgning på vores mening om Cuba – stay tuned 😉

GemGem