Vores rejse til Indonesien og Filippinerne – del II
11. februar 2019

Vores rejse til Indonesien og Filippinerne – del II

Her kommer anden del af vores rejse til Indonesien. Turen går til Øen Gili Air, Labuan Bajo og Komodo Island. Har du ikke læst første del, skal du ikke snydes for info og lækre billeder – du finder indlægget her.

GILI AIR

Vi forlader den smukke, lille naturperle, Nusa Penida, for at sætte kursen mod Gili Air. Gili øerne består af tre øer, hvoraf Gili Trawangan er den store af dem. Vi vurderede dog, at Gili Air ville være det helt rigtige valg for os – og det viste det sig virkelig at være.

Vi tog en båd fra Nusa Penida til Gili Air, som tog ca. 2 timer. Vi kunne sidde på toppen af båden hele vejen og nyde både udsigt og sol.

Som vi gjorde hele turen igennem, bookede vi overnatning kun lige et par dage før. Det kan være en fordel, men det kan også være en lille ulempe, idet der måske ikke lige er det ønskede værelse, når vi kommer som en familie på 4 mand. Men vi rejste udenfor højsæsonen, og det gav os en del flere muligheder.

Vi brugte app’en, Agoda, til at finde vores hoteller 1-2 dage før, vi ønskede at bo der. Det er nemt og enkelt, og den har vi altid brugt. På Gili Air fandt Marck det fineste lille sted, hvor vi fik vanvittig meget plads til hele familien. Et afsindig smukt dobbeltværelse med 2 badeværelser og 2 rum. Det var meget stilrent og gennemført. Stedet hedder Samata Village.

På Gili Air stod den på afslapning og hygge! Vi lejede cykler, så vi nemt kunne komme rundt på øen og se lidt af det hele. Der er utrolig mange yndige, små bungalows rundt på øen – og ikke mindst smukke strande. Her kan man også leje snorkeludstyr, så man selv kan hoppe i vandet og se havskildpadder og fisk.

Steder vi spiste:

  • Gili Bliss – lækker morgenmad og frokost. De vildeste smoothies, bowler og vegetariske retter.
  • Chill Out – god mad, grill og hygge. Her kan du ligge gratis på liggestole, hvis blot du køber drikkevarer.
  • Movies Bar – baren, hvor alle opholder sig om aftenen og ser solen gå ned. Hyggeligt sted med lamper, gode drinks og mad. Maden her er virkelig lækker, særligt hvis du trænger til noget andet end det lokale.

Solnedgangen ve Movies Bar.

Lidt billeder fra Gili Air.

LABUAN BAJO, KOMODO ISLAND

Efter nogle dejlige dage på Gili Air, blev det tid til at rejse videre – denne gang satte vi kursen mod Labuan Bajo, Komodo Island. Vi havde booket en båd fra havnen til Lombok, hvorfra vi fløj til Labuan Bajo – 1 times flyvning. I Labuan Bajo havde vi booket 2 overnatninger på et hotel, Puri Sari Beach Resort; udelukkende for at finde ud af, hvordan vi kom ud på Komodo Island.

Vi vidste, at vi gerne ville se Komodo Island, men hvordan vi ville det, vidste vi ikke. Om det skulle være en 1-dags-tur eller om det skulle være 2 dage med overnatning på en privat husbåd – det måtte vi finde ud af, når vi kom frem. Mulighederne er mange, når først man er fremme. Derfor synes vi, at det er langt nemmere at planlægge sådan en rejse undervejs, end hjemmefra.

Den første aften i Labuan Bajo blev brugt på at finde den helt rigtige løsning for os – nemlig en båd med 2 dage på vandet. Så vi rigtig kunne komme rundt i Komodo nationalparken og Komodo Island.

Dagen før afgang med husbåden, brugte vi på den smukkeste lille paradisø, Bidadari Island. Jeg elsker sådanne små hemmelige steder, hvor ingen nærmest kommer. Vi fandt en lille båd ved havnen, som ville sejle os derud og hjem igen for ingen penge. Længe leve Marck og Google for at lige finde dette sted 😉

BÅDTUR TIL KOMODO ISLAND

Der er mange muligheder og mange både at vælge imellem. Vi fandt en båd, som var rigtig fin, men ingen luksus. Bådene ligger fra 2.000.000 rsp til 30.000.000 rsp – vi gav 6.000.000 rsp (lidt over 3.000 DKK) og så er al forplejning med.

  • Rinca Island
  • Padar Island
  • Komodo Island
  • Pink Beach

Vi gik med begge børn og vores styrmand hele vejen til toppen – det hårdeste og smukkeste på hele vores ferie! WOW.

Lige et lille billede af en stort Albert, efter besøget på Komodo Island.

Efter to skønne dage på vandet tog vi afsked og takkede Indonesien for et fantastisk rejseeventyr. Det var utrolig nemt at komme rundt, og vi var heldige med vejret trods regntiden – den mærkede vi helt ærligt ikke meget til, faktisk kun den sidste dag. Videre fløj vi fra Labuan Bajo til Denparsar (Bali) for at tage en enkel overnatning i Kuta. Og herefter gik turen til Filippinerne.

TAK for den smukkeste oplevelse!