Vores rejse til Indonesien og Filippinerne – DEL III (El Nido, Palawan)
19. februar 2019

Vores rejse til Indonesien og Filippinerne – DEL III (El Nido, Palawan)

Det er blevet tid til at forlade Indonesien og rejse til Filippinerne. Tidligere indlæg omkring vores tur i Indonesien del I og del II læses her.

Kære dagbog….

Det er blevet tidlig morgen, og i dag rejser vi fra Bali, Denparsar til Manila, Filippinerne. Når vi lander i Manila lufthavn flyver vi direkte videre til El Nido i Palawan.

Meeeeeen sådan gik det ikke lige. Da vi landede i Manila, var vi ikke klar over, at der er mere end 30 min. kørsel mellem terminal 3 og terminal 1. Vi havde kun 1 time og 20 min. til vores næste fly, men 30 min. i Manilas tætte trafik blev vores bremse. Vi nåede desværre ikke vores fly, som desværre også var det sidste fly den dag. Det blev til en overnatning i Manila (ikke noget vi var særlig tilfredse med) og et fly næste morgen kl. 06.30 til El Nido.

EL NIDO, PALAWAN

Vi havde fundet et hotel ved Stranden Corong Corong, som ligger 5-10 min. fra selve byen El Nido og 5 min fra den anden strand Maremegmeg, som klart er den smukkeste strand (område), hvis du spørger os. Den står klart Nacpan! Forstår godt folk synes den nordlige strand Nacpan er smuk, men det hype der er omkring Nacpan beach, forstår vi ikke helt.

Men den blev naturligvis besøgt:

Grunden til vi ikke ser samme begejstring ved Nacpan er måske vandet og bølgerne. De var for vilde og der var for dybt i forhold til børnene, men heldigvis var de en BRED strand med masser af mulighed for leg.

Vores hotel i El Nido hed Doublegem Beach Resort, og ligger super godt. Det ligger godt i forhold til spisesteder og den lille smøge der er i området, som er en smøge fyldt med spisesteder og tursteder.

Herfra bookede vi en tur ud det smukke palawan ø-hav. Den stod på Lagoone besøg, ø-hop og kajaktur – så smukt!!! Jeg er meget forelsket i EL Nido og de mange muligheder der er.

Lidt billeder fra vores bådtur og kajaktur i Palawan – smukkeste NATUR:

Vi havde 4 nætter (5 dage i El Nido), og vi har været på turer på vandet, hoppet lidt rundt på øens strande og hygget os. Desværre Ingen ture inde på selve øen, idet Karla bliver rigtig køresyg af alle de mange sving, som sådan en klippeø har.

Lad mig lige vende tilbage til Maremegmeg Beach, også kaldet Vanilja Beach.. KLART den bedste strand i El Nido. Gode muligheder for at gå langs stranden, børnevenlig og fantastiske små spisesteder og barer.

Skønne spisesteder :

  • I selve El Nido by kan vi varmt anbefale Happines, som er en vegansk restaurant – som i øvrigt er MEGET populært herude der er mange vegetar spise steder.
  • I vores lille smøge ved Corong-Corong strand, ligger en pizzabar (som også ligger inde i selve El Nido, der er der bare kø hver aften), men her laves der virkelige gode pizzaer og pastaretter. Stedet hedder Altrov’é og kan anbefales, hvis du bliver lidt træt af det lokalemad eller bare gerne vil glæde børnene 😀
  • I den lille smøge ligger også en lille vogn, som laver store pandekager med diverse, og nørj de er gode!

Vi var selvfølgelig og inde i selve El Nido by, og nede ved havnen. Sikke et fantastisk område og dejlige spisesteder, som jeg har beskrevet længere oppe.

Det var lidt om El Nido… Næste stop bliver Øen Bohol.