Rabarbertærte med creme fraicheskum

Skærmbillede 2017-04-03 kl. 18.59.01Foråret er kommet og det er rabarberne også! Sprød rabrbertærte med mazarinfyld, bagte rabarber og en creme fraicheskum. Den perfekte tærte til påskehyggen eller bare hyggen her i foråret!

Jeg har gjort den lidt voksen, ved at pensle tærten med en god omgang portvin. Er du ikke til det, kan det sagtens undlades! Jeg vil anbefale dig, at bage tærten samme dag den skal nydes – sådan en tærte er nu engang bedst på dagen. Men den plejer på ingen måde heller dagen efter.

Denne rabarbertærte er bagt i tærteringe, og ikke en tærteform med løs bund. Du kan købe tærteringene her, De Buyer – hos Hjemmekondtior.dk. (affiliatelink )

rabarbertærte

Rabarbertærte med creme fraicheskum
Til ca. 6 personer

Mørdej
60 g flormelis
75 g blødt smør
150 g hvedemel
et nip salt
2 æggeblommer

Smuldr flormelis, blødt smør, hvedemel og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt ad, og læg den på køl i mindst 30 min.

Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
175 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M
1/2 citron, saften
2 spsk portvin (pensl den bagte tærte)

Ælt marcipan og rørsukker sammen, til det er smidigt. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Rør æggene og æggeblommerne i marcipanmassen ét ad gangen. Rør grundigt efter hvert æg. Rør til slut ntrevet citronskal i massen, og kom den i en sprøjtepose, klar til brug.

Rul mørdejen ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen i tærteformen (diameter 20,5 cm), og fjern overskydende dej ved at skære langs kanten med en kniv. Fyld tærtern op med mazarinmassen. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 25 min., til den er gyldne på overfladen. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle i formen. Pensl overfladen på tærten med lidt portvin (kan undlades).

(jeg har brugt disse nye forme fra De Buyer – de kan købes her hos Hjemmekondtior.dk) De gør det virkelig sjovt, at lave en helt skarp kant. 

Bagte rabarber
300 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal

Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 1-2 cm rabarberstykker). Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fintskrevet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160 grader i 30 min. Fjerne den komme vaniljestang, og lad dem køle lidt af. Læg dem oven på tærten, og gerne uden for meget væde ved. Gem væden til at dekorere med.

Creme fraicheskum
2 dl creme fraiche
2 dl piskefløde
1 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker

Pisk alle ingredienserne sammen til en sprøjtefast skum. Kom skummet på sprøktepose med en rund glat tylle, og sprøjt fine toppen på hele tærten.

Iøvrigt
rød skovsyrer

Pynt tærten af med væden fra de bagte rabarber og lidt skovsyrer.

Skærmbillede 2017-04-03 kl. 18.59.54

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (17)
 1. Hej Ditte
  Jeg vil rigtig gerne forsøge mig med denne her imorgen, men jeg har lige nogle spørgsmål:
  1. Kan den bages i en tærteform med løs bund? Ca 20 cm i diameter.
  2. Du skriver under mazarinfylden, at man skal tilsætte æggene en ad gangen. Men der står der kun skal ét æg i?
  3. Sidst jeg lavede mørdej havde jeg meget svært ved at få den op fra bordet efter den var rullet ud, selvom jeg synes jeg havde fulgt opskriften slavisk. Har du nogen idé om hvorfor?
  4. Når rabarberfylden er kommet i, skal tærten så køles ned inden man putter cremen på? Tænker om cremen ellers “smelter” i bunden?

  Glæder mig til at forsøge mig med den ☺️☀️

  1. PS. Når man skal lave mazarinfylden og du skriver at man skal røre, skal man så bare røre med en grydeske fx, eller kan man piske? 🙂

 2. Hej Ditte
  Den ser super lækker ud. Kan man bage den dagen før, den skal spises? Og kan den stå på køl natten over uden at blive kedelig?

  1. Den vil blive kedelig. Men det du kan gøre er, at du kan forberede mørdejen – have den på køl. Hav lavet de bagte rabarber mv. Sådan så tærten kun skal bages og samles på dagen. 🙂

 3. Hej Ditte.
  Jeg har lige bagt denne kage – og glæder mig til at serverer den for vores madklub. Men jeg kunne simpelthen ikke få cremen sprøjtefast. Forsøgte af to omgange – lige slasket begge gange. Hvor høj fedtprocent bruger du i creme fraise??

 4. Hej Ditte.. jeg vil forsøge mig med denne kage i weekenden. Er det helt umuligt, at lave den i en tærteform med løs bund?
  Hilsen Trine

 5. Hej Ditte 🙂

  Jeg skal bage disse kager i weekenden og har i denne forbindelse et spørgsmål, idet jeg egentlig gerne vil bage rabarberne i selve tærten fremfor alene. Har du nogensinde forsøgt at putte rabarberne direkte i mazerinfyldet og bage dem i tærten fremfor at bage de to ting separat?

  Mvh. Amalie

  1. Det kan du godt, men rabarberne vil væske en del, og gøre din mørdej lidt mere våd – du skal i hvert fald bage den lidt længere. 🙂

 6. Halløj:)

  Jeg er lige faldet over opskriften og den lyder lækker! Jeg sidder og tænker på om man kan støbe Creme fraicheskummen ved at smide et par blade husblads i? jeg har en af dine fine silikoneforme som jo ville være perfekt til jobbet:)

  Vh
  Anja

  1. Hej Anja, det kan du sagtens. Du kan evt. kigge på mine opskrifter på mousse og derudfra beregne, hvor meget husblas, du skal bruge 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.