Banandonuts med karamelliseret hvid chokolademousse

banankage banandonuts dessert donutsBanandonuts med karamelliseret hvid chokolademousse. Det er ikke klassiske bagte donuts eller stegte, men derimod min fortolkning af en luksus banankage med karamelliseret hvid chokolademousse lavet i en donutsform overtrykket med to farvet glaze.

Banandonuts som en forførende dessert, som mine svigerforældre var helt vilde med! Elsker at forkæle andre omkring mig med kage – den del bliver jeg aldrig træt af 😀 !!

Banandonuts med karamelliseret hvid chokolademousse

6 dessert banandonuts

BANANKAGE
1 god vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
75 g hvedemel eller kage hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos
bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen. Hæld dejen op i en form (22 x 22 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 200 grader (180 grader varmluft) i ca. 10-15 min. Lad banankagen køle af. Når banankagen er afkølet udstikkes 6 donuts (se billede). (husk de skal passe til dine donutsforme).
KARAMELLISERET HVID CHOKOLADEMOUSSE
1,5 blad husblas
150 g GOLD hvid chokolade (Callebaut)
3 dl piskefløde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft om kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader). Pisk chokolademousse luftig med en elpisker og hæld moussen på sprøjteposen. Fyld 2/3 dele af donutsformene op med mousse og placer en banankage-ring (donuts). Pres den let ned i moussen og fyld resten af formen op med mousse. Glat overfladen og stil kagerne på frost i mindst 3 timer eller gerne natten over.
CHOKOLADEMØRDEJ
130 g hvedemel
20 g god kakao
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommerSmuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time. Udrul dejen i en 2-3 mm tykkelse og udstik 6 bunde (ca. 7 cm i diameter – men tjek med din form). Bag bundene ved 190 grader varmluft i 8-12 min.

GLAZE TO FARVET
6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
lidt hvid og gul pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Del glazen i to og farv den ene glaze hvid og den anden gul. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.). Bland de to glazer sammen. De INSPIRATIONS VIDEO her

Befri donutserne fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld forsigtig glazen over dine donuts – husk der skal være glaze til dem alle.

Placer dem på en kakaomørdejsbund.

IØVRIGT
hvid chokoladekugler
spiselige blomster

Pynt med hvide chokoladekugler langs kanten og dekorer med spiselige gule blomster.

PROCESBILLEDER // FORSTÅELSES BILLEDER: 

 

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (6)
  1. Hej Ditte.

    Jeg har brugt en metal form til donuts, har du brugt silikone??? Kan ikke se det på billederne og synes ikke de er så nemme at få ud.

    Betina

  2. Tror du portionen vil passe til en springform på 20 cm, hvis man skulle lave som en alm kage?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.