hjemmelavet gløgg ekstrakt værtgaveHjemmelavet gløgg ekstrakt er personligt, lækkert, og høre sig julen til. Enten er man til det eller også er man modstander af gløgg. Duften af gløgg minder mig om jul, og jeg elskede duften som barn.

Har alle dage synes gløgg var så hyggeligt at drikke, men kunne ikke lide gløgg før mine senere voksen år (siger den unge dame 😉 hihi..) Idag elsker jeg gløgg og finder enorm stor glæde i at lave gløgg ekstrakten selv. Det smager bedre, men synes også det er en sød værtgave at give, eller give den til nogle man holder af.

I denne bladning gløgg ekstrakt bliver der ca. 5-7 dl. Her er nok til både dig og en lille gave eller to. Rigtig glædelig jul.

Gløgg ekstrakt

6 økologiske appelsiner
2 økologiske citroner
1 dl vand
300 g mørk muscovadosukker
100 g lyst rørsukker
2 tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydder
10 hele kardemommekapsler
5 hele stjerneanis
3 hele kanelstænger
10 hele nelliker
3 dl god portvin
1 dl rom eller cognac

Pres saften fra 4 appelsiner og 1 citron. Kom saften og vand op i en stor gryde. Skær tynde skiver af de sidste 2 appelsiner og den sidste citron, og kom dem op i gryden. Rør sukker og cake factor sammen i en skål, og det op i gryden sammen med alle de tørre ingredienser. Bring det i kog og lad det simre i 5-10 min. Tag gryden af varmen, og lad lagen køle i 10 min. Tilsæt portvin og rom/cognac. Kom låg på gryden og lad den trække i 24 timer.

Sigt herefter krydderier og appensin- og citronskiver fra, og hæld gløgg ekstrakten på flaske/flasker.

Blandingsforhold: 1 dl gløgg ekstra til 4-5 dl rødvin. Gløgg ekstrakten og rødvin skal varmes op i en gryde, men må IKKE koge.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (5)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.