Banantærte med flamberet banan

Efter en tur til Cuba og Mexico fik jeg ideen til denne banantærte med flamberet banan. Hvorfor så det?

Jo! I udlandet er bananer altid mindre og mere delikate og jeg købte en del likør og cubansk rom med hjem samt jeg flere gange fik karamelliseret flamberet banan.

karamelliseret banantærtebanantærte karamelliseret bananer

Som I ved ELSKER jeg bananer og særligt i bagværk og kage, derfor kom jeg på denne banantærte. Udseendet havde jeg ikke som sådan tænkt til ende, og efter min hjemkomst måtte jeg bare i køkkenet og lege, samt jeg skulle til min svigermors fødselsdag. Der kom denne lækre tærte ud af det og shit hvor smager den himmelsk!

Kan du ikke få fat på lidt kakaolikør, kan du alene anvende lys rom til selve flamberingen.

banantaerte-flamberet-bananbanantærte opskrift flamberet banan

Banantærte med flamberet banan

CHOKOLADEMØRDEJ
130 g hvedemel
20 g god kakao
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

BANANMAZARIN
100 g ren rå marcipan
100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 æg, str. M
ca. 150 g banan (ca. 4 bananer – se procesbillede)
50 g mørk chokolade, 70 %

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør æggene i massen. Skær midten af bananerne ud, så de passer i størrelsen til tærteformen (se procesbillede). Brug resterne af banan og mos dem (ca 150 g most banan). Chokoladen hakkes, og vendes i massen sammen med de moste bananer til den er homogen.

SAMLING: Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen (alle forme kan anvendes – jeg brugte en aflang tærteform) og fjern overskydende dej ved hjælp af kagerullen. Kom bananmazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. ca. 10 min. imens den bages forberedes de flamberet bananer.

FLAMBEREDE BANANER
8 halvbåde af banan (se opskriften herover og procesbillede)
25 g lyst rørsukker
15 g smør
1-2 spsk kakaolikør
1-2 spsk lys rom

Halver bananerne og behold skrællen på dem under flamberingen. Drys al sukker på bananerne, og varm en pande op med smørret. Når smørret er smeltet ligges bananerne på med skrællen op ad. Lad dem stege i 2 min. inden likør og rom tilsættes og der sættes ild i spurten. Derved giver du bananerne en kort flambering og brænder sprutten af. Tag panden af varmen og lad dem ligger indtil tærten er klar og har bagt i 10 min.

Tag tærten ud af ovnen. Fjern forsigtigt skrællen af bananerne og pres dem ned i bananmazarinen med karamelliseringen op af. Bag tærten videre i 10-12 min.  Lad tærten køle helt af i formen.

I ØVRIGT
lidt høvlet chokolade

Dekorer tærten med lidt høvlet chokolade eller det du synes.

PROCESBILLEDER

banantaerte-proces banan banantærte flamberet banan procesflamberet-banan-banantaerte bananere flamberet

Selv en lille klat is hertil ville smage himmelsk 🙂

banantærte chokoladebanantærte chokoladetærte

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)
  1. Jeg skal bage banankage med chokoladeganache til min datters 1 års fødselsdag i morgen og jeg forestiller mig at små skiver karamelliseret (og måske flamberet) banan vil gøre sig ret så fint som smagfuldt pynt – tak for god inspiration!!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.