Vandbakkelser med flødeskum // fastelavnsboller

FASTELAVN er mit navn……. Lige om lidt er det igen blevet fastelavn, og jeg elsker fastelavnsboller – særligt som vandbakkelser! Vandbakkelser med flødeskum, meeeeeen topper man det lige med hindbærflødeskum…så MUMS.

Disse vandbakkelser er vanvittig lækre, syrlige og en smule feminine, men det er kun fordi hindbær er lyserødt, for smagen er top iorden og smager af MERE!

p1142061

GUIDE TIL SUCCES MED VANDBAKKELSER

Sådan gør jeg – der findes sikkert mange gode måder at gøre det på, men jeg er i hvert fald heldig med min dej 9 ud af 10 gange.

 1. jeg bruger en håndmixer til at røre dejen sammen med og IKKE en gryde ske, det synes jeg fungere godt. Jeg anvender dejkrogene til min håndmixer.
 2. Jeg holder hele tiden øje med dejen, og kommer ikke nødvendigvis den samme mængde æg i min dej hver gang – så vær forsigtigt.
 3. Lad din masse køle lidt af inden du tilsætter æggene.

collage_fotor5

VANDBAKKELSER MED FLØDESKUM

ca. 20 vandbakkelser

KRAKKELERET DEJ
100 g hvedemel
100 g lyst rørsukker
1 tsk frysetørrende hindbærstøv
85 g smør, blødt

Ælt det hele godt sammen med hænderne. Udrul dejen mellem 2 stykker bagepapir – 2 mm tykkelse. Læg dejen på køl imens du laver vandbakkelserne.

VANDBAKKELSER
150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g hvedemel
3-4 æg, str. M/L (oftes kun 3,5 æg)

Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når smørret er smeltet og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det i på én gang, og rør dejen igennem med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par min. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, så slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen). Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes ca. 1/2 æg yderligere og pisk godt. Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen og dit spor skal blive stående.

Er dejen klar hældes den på sprøjtepose, og der afsætte 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med bagepapir i bunden. Tag din krakkelerede dej fra køl, og udstik 20 små runde bunde (5 cm i diameter), og placer dem oven på hver vandbakkelse. Bag dem ved 180 grader varmluft i 35-40 min.  Åbn IKKE ovnen, før de først 35 min er gået – ellers klasker de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

HINDBÆRFLØDESKUM
5 dl piskefløde
2 tsk frysetørrende hindbærstøv

Kom fløde og hindbærstøv op i en skål, og pisk det til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummet på sprøjtepose med en lille stjernetylle.

I ØVRIGT
20 tsk god hinsbærmarmelade
20 friske hindbær
lidt frysetørrende hindbærstøv

SAMLING: Flæk vandbakkelserne på midten. Kom 1 tsk hindbærmarmelade i hver bund. Afsæt en flot krans af hindbærflødeskum langs kanten og placer et friskt hindbær i midten. Sæt toppen af vandbakkelsen på igen, og drys alle boller med hindbærstøv.

collage_fotor43 p1142052 p1142056 p1142058p1142066

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (5)
 1. Kære Ditte,

  Hvor ser de lækre ud!
  Jeg får veninder på besøg søndag, og vil derfor høre, om disse kan laves dagen i forevejen, hvis man blot venter med at putte fyld i til lige inden de skal serveres?
  På dit øverste billede til venstre har vandbakkelserne ligesom sådan nogle tern, hvad skyldes det mon?
  Tak for at dele opskrifter og guides!

  Venlig hilsen Line

 2. Jeg kunne også godt tænke mig om jeg kan bage disse vandbakkelser dagen før? Og hvordan jeg skal opbevare dem?

 3. Kan man godt lave dem som almindelige vandbakkelser, uden den sprøde kiks på toppen. Men med samme fremgangsmåde?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.