Vandbakkelser med pistaciecreme // Fastelavnsboller

Det er d. 1. februar og der er ikke længe til fastelavn. Jeg har bagt vandbakkelser med pistaciecreme – en smuk fastelavnsbolle, som smager himmelsk af pistacie, vanilje og citron.

Vandbakkelser med pistaciecreme creme fastelavnsbolle vandbakkelser krakkeleret overflade

ÅRH NEJ tænker du måske – vandbakkelser de er så drilske og klasker sammen efter bagning. Man får ondt i armen af at røre i dejen. MEN nixen bixen – vandbakkelser er slet ikke så drilske. Tro på det – de smager vanvittig godt!

TIP : læs opskriften godt igennem inden du starter.

Vandbakkelser med creme pistaciecreme

GUIDE TIL SUCCES MED VANDBAKKELSER

Sådan gør jeg – der findes sikkert mange gode måder at gøre det på, men jeg er i hvert fald heldig med min dej 9 ud af 10 gange.

  1. jeg bruger en håndmixer til at røre dejen sammen med og IKKE en grydeske, det synes jeg fungerer godt. Jeg anvender dejkrogene til min håndmixer.
  2. Jeg holder hele tiden øje med dejen, og kommer ikke nødvendigvis den samme mængde æg i min dej hver gang – så vær forsigtigt.
  3. Lad din masse køle lidt af inden du tilsætter æggene.

vandbakkelser fastelavnsboller krakkeleret overflade

VANDBAKKELSER MED PISTACIECREME

ca. 20 vandbakkelser

KRAKKELERET PISTACIEDEJ
25 g grønne pistacienødder
75 g hvedemel
100 g lyst rørsukker
85 g smør, blødt

Blend pistacienødder til fint pistaciemel. Ælt pistaciemel, hvedemel, sukker og smør sammen med hænderne. Udrul dejen mellem 2 stykker bagepapir – 2 mm tykkelse. Læg dejen på køl imens du laver vandbakkelserne.

VANDBAKKELSER
150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
150 g hvedemel
3-4 æg, str. M/L (oftes kun 3,5 æg)

Kom smør, rørsukker og vand op i en gryde. Bring det i kog. Når smørret er smeltet og det koger tages det af varmen. Sigt mel og kom det i på én gang, og rør dejen igennem med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par min. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Herefter tilsættes et æg ad gangen (dejen skal i hvert fald have 3 æg, så slå det sidste æg ud i en skål og pisk det sammen, så du evt. kan tilsætte et halv æg mere til dejen). Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk/rør godt imellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes ca. 1/2 æg yderligere og pisk godt. Tjek om dejen er klar eller skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger igennem dejen og dit spor skal blive stående.

Er dejen klar hældes den på sprøjtepose, og der afsætte 20 små vandbakkelser på en bageplade beklædt med bagepapir i bunden. Tag din krakkelerede dej fra køl, og udstik 20 små runde bunde (5 cm i diameter), og placer dem oven på hver vandbakkelse. Bag dem ved 180 grader varmluft i 35-40 min.  Åbn IKKE ovnen, før de første 35 min er gået – ellers klasker de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

PISTACIECREME
1 god vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
30 g maizena majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
3 dl piskefløde
25 g grønne pistacienødder
1/2 øko citron, skallen heraf

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.

Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig. Pisk fløden til en fast flødeskum og vend det sammen med cremen. Blend pistacienødderne fint og vend dem i cremen sammen med fintrevet citronskal. Kom cremen på sprøjtepose.

Lav et lille hul i bunden af hver vandbakkelse. Klip et hul i sprøjteposen, og fyld vandbakkelserne med pistaciecreme. Pynt evt. af med grønne skovsyre og hakket pistacienødder.

vandbakkelser fastelavnsbollerVandbakkelser med pistaciecreme fastelavnsbolle

Laver du selv dine fastelavnsboller – eller køber du dem altid?

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Creme; du skriver at man skal røre maizena ud i 1 spsk af mælken, men det kan jeg slet ikke – det bliver alt for stift/tørt. Er det mon mere mælk?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.