Det kan drille lidt, når man gerne vil lave helt perfekte marengskys, som ikke revner eller bliver misfarvet ved bagningen. Jeg har prøvet at lave en uddybende how to video på de bedste marengskys/marengskranse.

TEKNIKKEN BAG MARENGSKYS

Det er vigtigt for mig at sige, at det handler om din vendeteknik. Du skal være forsigtig og må endelig ikke slå luften ud af marengsmassen. Derudover spiller din ovn en vigtig rolle. Du skal lige finde graderne og tiden på din ovn. Ingen ovne er ens. Tiden der afsættes i alle mine opskrifter er skrevet ud fra min ovn, og hvordan den varmer.

Derfor må du føle dig lidt frem og det kan godt være første og anden portion ikke lige bliver som ønsket. Men leg med graderne eller tiden i ovnen. Lover det nok skal lykkes.

Håber videoen kan hjælpe dig en lille smule.

OPSKRIFT PÅ MARENGSKYS

ca. 6 marengskranse eller 2 bageplader med marengskys

MARENGSMASSE
70 g æggehvider
70 g hvidt sukker
70 g flormelis
lidt pink/rosa pastafarve

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Fordel massen i 3 skåle, og indfarv hver marengsmasse. Jeg havde en hvid, let rosa og mørke rosa. Hæld hver farvet marengsmasse på sprøjtepose med en rund glat, lille stjerne tylle og en stor stjerne tylle. Brug en tærtering til at tegne 6 ens ringe på bagsiden af et stykke bagepapir. Fæstn bagepapiret på en bageplade og afsæt små marengstoppe langs den tegnede kant, indtil du har 6 små marengskranse. Overskydende marengs kan anvendes til at lave små marengs kys. Bag dem ved 110 grader varmluft i 30-40 min.

Find mine nyeste opskrifterKlub Ditte Julie – et bageunivers med et hav af opskrifter. Har du lyst til at lave marengs med dine børn, så finder du 6 legende marengsopskrifter i min bog Bageeventyr – Bagning med børn, som du kan købe her.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (36)
  1. Tja, det er lidt svært at svare på. Føler min opskrift og de råd jeg giver med i videoen 😀

 1. – hvor længe kan maranges kyssene holde sig, når man først har lavet dem? ift. hvis man ønsker at pynte en kage med dem?

  1. Jeg har mine liggende i en tæt beholder i op til 4 uger, hvor de stadig smager himmelsk 🙂

 2. Hej Ditte!
  Har helt vildt meget lyst til at bruge din opskrift til pynt til en barnedåbskage. Men… smelter marengsen hvis man putter den direkte oven på mousse?

 3. Hej Ditte!
  Jeg har helt vildt meget lyst til at bruge din opskrift og inspiration til en barnedåbskage! Det passer mig rigtig godt at jeg kan øve mig lidt på at få dem helt rigtige – og at hvis/når det lykkes at de kan gemmes 🙂 Men…. smelter marengsen hvis man bruger den som pynt direkte på en moussekage? Har du nogen gode råd? Kagen skal gerne kunne stå færdig pyntet i ca. 24 timer før den skal spises (og den skal transporteres).

  1. 🙂 Du kan ikke komme marengs på en “våd” 24 timer før. Men jeg ville blot have dem pakket ved siden af, også når kagerne er transporteret og står fremme, kommes de på. De kan holde sig i 3-5 timer, hvor de er så fine. 🙂

 4. Hej Ditte.
  Jeg har noget frugtfarve liggende, kan det bruges eller skal det være pastafarve? 🙂

 5. Hej Ditte.
  Jeg har læst at man skal bruge eddike til at aftørre skål og piskere inden man laver “dejen”. Ved du hvilken slags eddike det skal være?

 6. Hej Ditte.
  Har du et trick til sprøjteteknik ( eller et sted hvor jeg kan blive lidt klogere).
  Jeg fulgte din opskrift og marengene blev rigtig gode. Men man kan ikke se på resultatet at jeg brugte 3 forskellige tyl. Hvad gør jeg mon forkert?

 7. Jeg skal lige have uddybet hvad du mener med at de skal bages når de er helt afkølet? Er marengsen varm, eller er det fordi man har været i gang med marengsen 🙂

  Eller er det bare at de skal afkøles efter en tur i ovnen 🙂

  Mere fordi jeg gerne vil gøre det rigtigt, da jeg har bagt jeg ved ikke hvor mange kys, som enten er smattet helt ud, er blevet brune, er revnet osv.
  Så vil bare gerne gøre det rigtigt 🙂

 8. Hej Julie
  Jeg har lige lavet marengs efter din opskrift og de blev rigtig gode, måske de godt kunne have fået lidt længere i ovnen. Puttede dem så i en bøtte, men dagen efter smuldrede de fuldstændig. Både ringene og de kys jeg havde lavet. Ved du hvad det kan skyldes? Jeg er i tvivl om bøtten har været helt lufttæt, kan det være derfor eller kan det være fordi de skulle have haft længere tid i ovnen?

  1. De har ikke været bagt nok, også har du nok kommet dem i en bøtte, hvor de stadig var lidt lune, så de har afgivet fugt og dermed smelter de sig selv.

 9. Hej Ditte
  Jeg har prøvet at lave marengsen et par gange. De er blevet pænere, men mine bliver ved med at lave drypnæser som en beskrev det.
  Altså når tyllen skal slippe kysset bliver afslutningen grim
  Og vender ned ad i stedet for at slippe med det samme.
  Hvad gør jeg forkert?

  1. Det handler om din håndtryk og din kræft i afslutningen 🙂 Øvelse gør mester – bare bliv ved med at øve.

 10. Hej Ditte
  Hvad hedder dine tyller i nummer? Og hvad størrelse er de? Bruger du også disse når du laver tal-/bogstavkage?
  God ferie

 11. Hej Ditte 🙂
  Har lige fulgt din opskrift og lavet de dejligste kys!! Mums!
  Min eneste udfordring er at hver anden er revnet. Skyldes det temperaturen i ovnen? Eller har det noget med massens konsistens at gøre? Hvordan undgår du revner?

  1. Tusinde tak 🙂 Det kan både være konsistensen, men nok mest ovnen – prøv lidt lavere grader. Ovne er ikke ens.

 12. Hvilken pastafarve bruger du? Jeg er vild med dine gammel-rosa farver! 🙂 har prøvet med rød pastafarve og bare brugt lidt, men mine marengs blev nærmest neon-pink. Ikke helt den farve jeg gik efter 😉

 13. Hej Ditte.

  Jeg har fået lavet de lækreste marengs og fulgt din opskrift ret nøjagtigt. Da jeg tog dem ud af ovnen var de krakeleret allesammen. Har jeg givet dem for meget? Har bagt dem enkelvtis i 35 min i varmluft.

  1. Det kan skyldes to ting: Enten har du ikke pisket marengsen længe mok, så sukkerkrystallerne er blevet opløst. Ellers har det noget med din ovn at gøre – der er så kæmpestor forskel på ovne, så prøv dig frem. Øvelse gør mester 🙂

 14. Har netop prøvet opskriften og det blev rigtig fint. Legede også lidt med ringene med et ok resultat (for første gang).

  Men et spørgsmål, Hvordan laver du den “faste kugle” (halv bold) af kys der er på forsidebilledet af videoen uden at det hele vælter sammen?

  Er den bygget op på en eller anden form, eller hvordan er det gjort?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.