Hjemmelavet rabarbermarmelade // rabarbersyltetøj

En god omgang hjemmelavet rabarbermarmelade eller kalder du det rabarbersyltetøj? Uanset titel, så er det uden tvivl vanvittig lækkert at have i køleskabet hele foråret/sommeren.

Hjemmelavet rabarbermarmelade med masser af vanilje. Også den perfekte værtsgave!

Hjemmelavet rabarbermarmelade // rabarbersyltetøj

ca. 1 stort glas eller 2 små

500 g rabarber (uden blade)
1 god vaniljestang
250 g syltesukker
1 økologisk citron, skal og saft

Rens dine rabarber og skær dem i mindre stykker. Skær endelig ikke stokken/roden af. Der gemmer al smagen sig. Kom dem op i en gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukke, sukker, citronskal og -saft op til rabarberne. Bring det i kog og lad det herefter simre til rabarberne er kogt møre og saften er kogt ind. Kog 1-2 syltetøjs og hæld rabarbermarmeladen herpå. Kan holde sig i 2-3 uger på køl.

Tip: lad endelig vaniljestangen blive i marmeladen hele tiden. Den giver en dejlig smag.

DEL
VISSKJUL Kommentar (1)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.