Rabarberdrøm med rugbrødsbund og vaniljemousse
26. maj 2016

Rabarberdrøm med rugbrødsbund og vaniljemousse

12-14 personer

Ingredienser

Rugbrødsbund

3 æg, str. M/L
50 g brun farin
50 g lyst rørsukker
1/2 spsk god kakao
2 spsk majsstivelse
1 tsk bagepulver
70 g revet rugbrød uden kerne (daggammelt rugbrød)

Bagte rabarber

350 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf

Vaniljemousse

6 blade husblas
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3,5 dl A38 1,5 %

Pynt

3 rabarberstænger
70 g sukker
lidt citronsaft
2 spsk hakket nødder
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rugbrødsbund

Pisk æg, brun farin og rørsukker hvidt og luftigt. Kom kakao, majsstivelse og bagepulver op i en skål. Sigt og vend det i æggesnapsen. Tilsæt revet rugbrød – vigtig det er daggammelt, så det kan suge væsken i dejen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag rugbrødsbunden i ca. 40 minutter ved 150 grader varmluft. Lad bunden køle helt af.

2
Bagte rabarber

Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 1-2 cm rabarberstykker). Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fintskrevet citronskal og citronsaft op i en lille fad. Bag rabarberne ved 160 grader varmluft i 30 minutter. Fjerne den komme vaniljestang, og lad dem køle lidt af.

3
Vaniljemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose.

Befri rugbrødsbunden fra kageringen og placer bunden på et ønsket fad. Anvend en kageringe der er ca. 24 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på 8-10 cm i højden ned langs kanten. Placer bunden i midten af kageringen direkte på kagefadet. Smør de bagte rabarber ud over bunden. Hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over). Befri kagen fra kagering og kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten og dekorer med rabarber (se nedenfor).

4
Pynt

Rens rabarberne og skær rabarberne ud i små stave (ca. 3 cm aflange). Flæk dem evt. på langs, hvis de er store. Kom dem op i et fad sammen med sukker og citronsaft. Bag dem ved 160 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem køle af inden du pynter med dem. Brug billede til inspiration, eller pynt som du har lyst.

Rabarberdrøm: Rabarberkage med rugbrødsbund og vaniljemousse

Forleden lavede jeg denne rabarberkage med rugbrødsbund og vaniljemousse. Lige pt. skyder rabarberne op i min have, så jeg tænker hele tiden “hvilke en kage skal jeg nu lave med rabarber” 🙂 Jeg har denne gang lavet en rabarberdrøm.

Rabarber ELSKER sukker! Rabarber indeholder meget syre, som godt kan give en smagsoplevelse af en dårlig hvidvin, som får mundvandet til at løbe, på den dårlige måde. Så husk derfor tilsæt altid nok sukker. Så vær ikke sukkerforskrækket – det er hele nydelsen værd!

GemGem