7 I Bagværk/ Cookies og småkager

Cookies

Cookies_Ditte_Julie_jensen

Cookies er en fantastisk opfindelse og en super nem snack til dine gæster eller bare dig selv. Jeg kan virkelig godt lide at have cookies i min fryser eller i kagedåsen, hvis man pludselig får gæster. Denne opskrift på cookies er lige til og på mange måder en grundopskrift, som du kan lege med. Fyld dine yndlings nødder, chokolade, tørrede frugter eller andet i – gør som du øsnker.

Cookies
Ca. 25 stk.

125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg, str. M/L
1/4 tsk salt
180 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
150 g chokolade (bruger både mælkechokolade og mørk chokolade)
100 g hasselnødder

Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt ægget og salt, og sigt herefter hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen og hasselnødderne groft, og ælt det i dejen. Placer klumper af cookiedejen med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Jeg placer 9 klumper på hver bageplade ad gangen (de flyder nemlig ud). Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. De skal være gyldnede i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.

De kan sagtens fryses ned – så lav gerne dobbelt position, og hav altid lidt lækkert i fryseren, hvis gæsterne skulle komme lidt uanmeldt :).

Cookies_Ditte_Julie_jensen3

Cookies_Ditte_Julie_jensen2

Læs flere indlæg

7 Kommentarer

  • Besvar
    Sanne Læbel
    4. juli 2016 kl. 7:22

    Hej Ditte! Super lækre cookies. Jeg lavede dem med mørk chokolade og mandler. Hvordan opbevarer du dem? Mine er blevet noget hårde i en kage dåse. Første dag var de perfekt sprøde og chevy indeni.

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      4. juli 2016 kl. 7:25

      Tusinde tak 😊😍!! Jeg har dem i en lukket bøttet, på 3-4 dage begynder de at blive lidt bløde og ikke så hårde. 😊

  • Besvar
    Sine
    24. august 2016 kl. 23:12

    De ser rigtig lækre ud! Fryser du dejen ned eller efter du har bagt dem?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      25. august 2016 kl. 8:14

      Kun hvis jeg laver rigtig mange, laver jeg pølser af dejen og fryser dem ned, så er de lige at skære af og på den måde har jeg altid dejen klar til friskbagte cookies 😊

  • Besvar
    KONKURRENCE - Vind lækre produkter fra FINAX - Ditte Julie Jensen
    8. november 2016 kl. 9:00

    […] (eller mandlerne) af i ovnen, og få en langt bedre smag til dine cookies. I må prøve mine cookies, og give mig ret […]

  • Besvar
    Jule cookies med hvid chokolade, pistacienødder og appelsin - Ditte Julie Jensen
    28. november 2016 kl. 10:01

    […] og appelsin, kan også laves med mandler og tranebær. “Grunopskriften” på mine cookies, er udarbejdet sådan, at du altid kan skifte nødder og chokolade ud til dine yndlings tørrede […]

  • Besvar
    Gode stunder med børn - bagte cookies med Karla - Ditte Julie Jensen
    25. maj 2017 kl. 8:02

    […] I kan finde opskriften på vores cookies med chokolade og nødder her. […]

  • Skriv en kommentar