43 I Kager/ Tærter

Mandeltærte med blåbær og blåbærguf

Mandeltærte_Ditte_Julie_jensen
En lækker mandeltærte med blåbær og guf!! Er du ikke til blåbær, kan de skiftes ud med hindbær, jordbær eller noget helt tredje – det gælder også guffen.
Mandeltærten kan godt laves en dag (max 2 dage) i forvejen, men vent med at lave guffen til den dag mandeltærten skal nydes. 

Mandeltærte_Ditte_Julie_jensen2

Mandeltærte med blåbær og blåbærguf
Til 8 personer

Mandelbund
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
150 g blødt smør
1 æg, str. M/L
170 g hvedemel
80 g mandelmel

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smørret sammen til en cremet masse. Tilsæt ægget under piskningen. Sigt hvedemel og mandelmel i massen og vend det sammen. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet i ca. 2 timer. Herefter presses dejen ud i en firkantet bageform 20 x 20 cm beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. (overfladen skal være gylden). Lad bunden køle lidt, imens du forbereder mandelcremen.

Mandelcreme med blåbær
3 æg, str. M/L
150 blødt smør
150 mandelmel
150 g lyst rørsukker
3/4 dl piskefløde
150 g friske blåbær

Rør alle ingredienser sammen pånær blåbær. Fordel mandelmassen ovenpå den bagte mandelbund, og placer og press blåbærene ned i mandelmassen og bag tærten videre ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. (overfladen skal være gylden). Lad tærten køle helt af inden du befrier tærten fra formen og bagepapir. Placer tærten på et fad.

Blåbærguf
3 past. æggehvider (90 g)
120 g hvidt sukker
30 g blåbærspulver (frysetørrede blåbær)
Pynt
2 spsk blåbærpulver
Spiselig blosmter
Spiselig bladguld

Æggehvider og sukker smeltes over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Kom massen op i en røremaskine og pisk massen til en cremet guf (marengs) – massen skal være blank og glat – piskes ca. i 10 min. Rør blåbærspulver i guffen. Kom guffen op i en sprøjtepose med en rund glat tyl. Afsæt nogle flotte toppe af blåbærguf på tærten. Pynt af med spiselige blomster, drys af blåbærpulver og lidt spiseligt bladguld.

Mandeltærte_Ditte_Julie_jensen3 Mandeltærte_Ditte_Julie_jensen

Læs flere indlæg

43 Kommentarer

  • Besvar
    Rikke
    28. juni 2016 kl. 20:20

    Hej Ditte! Den ser bare super lækker ud og vil prøve at lave den – dog ved jeg at en af mine gæster ikke bryder sig om blåbær. Hvis jeg vælger at bruge jordbær istedet, skærer jeg dem så bare i nogle stykker og lægger dem på mandelmassen ligesom du har beskrevet i opskriften? Hvordan bliver bærrene efter de har været ovenpå kagen i ovnen, kan ikke rigtig ane dem på billederne 🙂

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      28. juni 2016 kl. 21:47

      Ja, du skær dem i mindre stykker og presser dem ned i mandelcremen. Blåbærene blev rigtige gode 😊 Rigtig god fornøjelse 😊

    • Besvar
      Helle
      16. juli 2016 kl. 21:38

      Hej sødeste Ditte

      Har nærstuderet din opskrift samt alle kommentarerne 😁 Og er simpelthen i tvivl om blåbærende skal skæres i skiver eller om de bare ligges på mandelcremen ?? Dine kager er så inspirende og elsker at du er så sød at dele alle de lækre opskrifter 😘

      Tak 🌸

      • Besvar
        Ditte Julie Jensen
        16. juli 2016 kl. 21:55

        Hej Helle 😊
        Tusinde tak for de søde ord! Elsker at dele dem med jer og skabe en masse glæde og kageinspiration 🙏🏻🎂 Blåbærerne lægges i hele 👍🏻😊

  • Besvar
    Pernille
    28. juni 2016 kl. 21:42

    Hej Ditte
    Har prøvet den opskrift til guf, bare sammen med rabarber tærten😃 syntes ikke sukkeret smelter helt, så der er stadig sukker korn når jeg har pisket det.? Hvor længer lader du det stå over vandbad.?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      28. juni 2016 kl. 21:48

      Jeg lader den stå indtil sukkeret er helt opløst. Har ikke tid på, men det er vigtigt sukkeret er smeltet 😊

      • Besvar
        Pernille
        29. juni 2016 kl. 10:23

        Ok tak😃 må lade det stå længere, gjore det længere anden gang, men ikke nok så 😉😃

  • Besvar
    Sara Behrensdorff
    29. juni 2016 kl. 9:22

    Hej Ditte.
    Det ser rigtig godt ud😊.
    Hvad størrelse tærteform bruger du?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      29. juni 2016 kl. 9:43

      Står i opskriften – en firkantet Bageform 20×20 cm 😀👍🏻 og tusinde tak!

  • Besvar
    Emilie
    30. juni 2016 kl. 16:40

    Hej Ditte
    Hvis man ikke har en rund tyl kan man så godt bare klippe et hul i sprøjteposen og så få nogenlunde samme resultat?☺️

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      30. juni 2016 kl. 17:39

      Sagtens 😊

      • Besvar
        Emilie
        30. juni 2016 kl. 19:38

        Har lige et spørgsmål mere😊 Ligger mandelcremen i midten?😊

        • Besvar
          Ditte Julie Jensen
          30. juni 2016 kl. 19:43

          Nej, ligger oven på hele kagen/tærtebunden 😊

          • Emilie
            30. juni 2016 kl. 19:45

            Okay😊 Så man sprøjter ens guf oven på cremen og ens bær?😋😊

          • Ditte Julie Jensen
            30. juni 2016 kl. 19:46

            Ja, men først når kagen er bagt og afkølet. Har prøvet at beskrive det i opskriften😊

          • Emilie
            30. juni 2016 kl. 19:50

            Tak!☺️ Nu forstår jeg blev lige lidt i tvivl😊 God aften😊

  • Besvar
    Lillian
    2. juli 2016 kl. 20:34

    Hej Ditte
    Jeg har forsøgt at bage kagen i dag for at bruge den til fødselsdag i morgen.
    Har bagt den i en rund stor spring form og den nederste del af bunden blev fin, jeg puttede mandelmassen oven på og bagte den videre i de 20 min, efter det var det stadigvæk “blæver” på toppen så gav det ti min mere, men Det er stadigvæk blæver på toppen og ikke gennembagt endnu, så er blevet nødt til at sætte den i ovnen igen.
    Har du nogen ideer til hvorfor det er gået galt? Har gjort alt til punkt og prikke med undtagelse af formen på formen.

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      2. juli 2016 kl. 20:45

      Hmm.. Det lyder meget underligt! Nej, har ikke lige umiddelbart en ide om, hvad du har gjort galt. Cremen skal give efter ved et lille tryk og være gylden efter bagning. Smørret gør den sætter sig, når den er bagt. 😊

  • Besvar
    Annette
    7. juli 2016 kl. 20:36

    Hvor er den bare smuk denne kage 😍
    Jeg har planer om at lave den lørdag til familie komsammen søndag.
    Jeg har været både i Kvickly og Føtex idag for at få frysetørret blåbær. Men det er ik til at finde nogen steder. 🤔😏 kan jeg gøre noget andet, evt med friske blåbær for at få smagen og farven i guffen? 😉

    Du er bare så dygtig og dine opskrifter er så letlæselige og lige til at gå til. 😊🌸 elsker at ” prøve ” at gøre dig kunsten LIDT efter.
    Kh Annette.

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      7. juli 2016 kl. 21:29

      Hvor er du sød.!! Tusinde tak 😍🙏🏻 I Menu kan du købe blåbærstøv fra Mill & Mortar, det kan du bruge. Du kan desværre ikke bruge friske blåbær. 😊🌸

  • Besvar
    Malene
    12. juli 2016 kl. 18:10

    Kan kagen fryses?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      12. juli 2016 kl. 18:12

      Vil ikke anbefale det, da tærte bliver kedelig af frost. 😊

  • Besvar
    Ditte Gregersen
    27. juli 2016 kl. 8:58

    Hej Ditte😊 hvis man laver dobbelt mængde, skal den så have længere tid i ovnen?

    Mvh Ditte

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      27. juli 2016 kl. 11:33

      Det kommer an på, om du bager i to forme, eller en større form? I større form så ja😊

  • Besvar
    Ditte
    7. august 2016 kl. 9:21

    Når man har lavet guffet og puttet det på kagen- kan den så sættes i køleskabet og stå et par timer, eller skal guffen på inden servering?

  • Besvar
    Ditte
    25. august 2016 kl. 21:14

    Hej ditte

    Mon blåbærguffen kan laves i silicone form som bomber, eller er de ikke faste nok uden husplas ?

    /Ditte

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      25. august 2016 kl. 21:55

      Det vil jeg ikke anbefale – for guf kan ikke fryses😊

  • Besvar
    Ditte
    5. september 2016 kl. 19:47

    Hvor stort hul har den tyl du bruger?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      5. september 2016 kl. 19:48

      1 cm 😊

  • Besvar
    rebecca petersen
    16. oktober 2016 kl. 22:42

    hej Ditte 🙂
    kan man godt bruge frosne bær til kagen eller skal det være friske….
    knus Rebecca 🙂

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      18. oktober 2016 kl. 20:03

      Vil anbefale friske 🙂

  • Besvar
    Carina
    21. oktober 2016 kl. 18:52

    Hej Ditte 🙂
    Skal formen være høj nok i kanten til at både bund og masse kan holdes inden for kanterne? 🙂

    Ellers – hvad vil du ca tro at hvert fald skal være i cm? 🙂

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      22. oktober 2016 kl. 21:42

      Ja, da begge bunde skal bages sammen til sidst. Vil tro en max 5-6 cm i højden.

  • Besvar
    Birgitte Hougaard
    28. januar 2017 kl. 19:34

    Hej Ditte
    Super dejlig side du har med lækre kager m.m 👍Meget flot
    Men jeg har lige lavet mandeltærte med hindbær istedet for blåbær som i din opskrift ,men jeg kunne ikke få mandelcreme til at sætte sig ,så havde kagen ind og ud af ovn med det resultat at mandelbund blev for hård.
    Skal der virkelig 3/4 fløde i det jo 7.5 dl næsten en liter
    Mvh
    Birgitte

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      30. januar 2017 kl. 7:46

      Hej Birgitte. I opskriften står der 3/4 dl piskefløde, det er 3/4 dele af 1 dl fløde, som ca. er 0,75 dl – altså under 1 dl. Nok derfor den ikke har kunne sætte sig. 🙂
      KH Ditte

  • Besvar
    Birgitte
    2. februar 2017 kl. 12:41

    Hej Ditte
    Tak, for hurtig svar😊Havde opdaget min fejl læst det som 3/4 l 😂
    Selvom dine opskrifter er så dejlig og opskrifter letlæselig ,dejligt du vil dele disse og din dygtighed👍
    Dejlig dag til dig ☀

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      3. februar 2017 kl. 21:02

      Ej Birgitte, du forstår slet ikke, hvor glad jeg bliver sådan en kommentar!! Det går lige i hjertet på mig.. TUSIND TAK!! Dejligt du bruger dem og er glad for mine opskrifter.. Tak herfra. Dejlig weekend!!!

  • Besvar
    Jannie
    24. februar 2017 kl. 8:57

    Hej Ditte..
    Hvis man ønsker at guffen skal have en anden farve, kan den så klare at få et par dråber frugtfarve i istedet for blåbærpulver?
    Dejligt med en masse inspiration fra dig 😊

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      24. februar 2017 kl. 10:37

      Pas på med frugtfarve, idet det giver væde til din marengs – anvend istedet pastafarve eller pulverfarve.

  • Besvar
    Peter madsen
    9. oktober 2017 kl. 16:27

    Hejsa Ditte
    Da jeg er lidt tidspresset vil jeg inden vores kobberbryllup lave og bage bunden den ene dag og dagen efter så lave massen og bage tærten den færdig der. Er det forsvarligt?
    Mvh
    Peter

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      9. oktober 2017 kl. 19:49

      Hej Peter,
      Nej desværre, da bunden og massen skal bages samme dag sammen. Men du kan godt forberede bunden og have den på køl til dagen efter også bage tærten sammen.
      Tillykke med Kobberbrylluppet.

  • Besvar
    Lene
    30. oktober 2017 kl. 13:59

    Kan man putte chokoladestykker i massen i stedet for blåbær?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      30. oktober 2017 kl. 19:29

      Ja 🙂

    Skriv en kommentar