Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs

Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs

Jordbær_rabarber_grød_Ditte_Julie_JensenNogle gange rammer man virkelig noget lækkert! Må indrømme jeg selv er MEGET glad for denne tærte, og på ingen måde sidste gang jeg har lavet den ( ærgelig venter jeg faktisk bare på, at næste læs rabarber titter helt frem fra jorden 😉 ). Smagen af dansk sommer : jordbær-rabarbergrød !! også i en lækker mandeltærte – ja undskyld, men det er da lækkert!! 😀

Mandeltærte med jordbær-rabarbergrød og marengs
Til 6-8 personer

Mandelmørdej
150 g hvedemel
150 g mandelmel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, st. M/L
(Bønner/linser el. lign. til blindbagning)

Sigt mel, mandelmel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Kom mørdejen i en frostpose og læg den på køl i 30 min. Ælt dejen kort igennem, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm tykkelse og kom den ned i en rund tærteform. Kom et lille stykke bagepapir ned i formen henover mørdejen og fyld det med bønner. Blindbag bunden ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 min. Tag tærten ud af ovnen og fjern bagepapir og bønner, og bag evt. bunden i 5 min. yderligere. Lad bunden køle af.

Jordbær-rabarbergrød
3 blade husblas
300 g jordbær (friske eller frost)
150 g rabarber
1 vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal
1/2 citron, saft
1/2 dl hyldeblomstsaft
3 tsk maizena
2 tsk vand

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i min. 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom jordbær, rabarber, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal, citronsaft og hyldeblomstsaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 min under låg. Rabarberne skal være kogt møre. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Rør maizena og vand sammen og hæld det op i pureen, og bring det i kog i 2 min, imens der konstant røres. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas ud i pureen. Hæld jordbær-rabarbergrøden op i den afkølede tærte, og stil tærten på køl i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

Marengs
50 g past. æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis

Pisk æggehviderne til en let skum, og pisk herefter sukkeret i lidt efter lidt. Marengsen skal være sej og danne toppe, når der stoppes med at piske. Sigt formelisen i marengsen og vend forsigtigt formelisen heri. Kom massen op i en sprøjtepose med en rund glat tyl. Afsæt nogle små og store toppe rundt langs tærtens kant. Brænd marengstoppene med en gasbrænder.

Pynt
5 friske jordbær
Friske hyldeblomster
spiselig bladguld

Lad dig inspirere af billedet eller pynt med hvad du foretrækker.

 

   

13 kommentarer

  • Malene

    Hej Ditte!

    Hvor lang tid inden (på selve dagen den skal serveres) kan man lave tærten?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Det er op til dig 🙂 Så længe den nydes samme dag den er lavet, så får du mest muligt glæde af den.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte Lund Andersen

    Fantastisk lækker tærte. Mange tak for den lækre og saftige sag der passer smukt til en anden saftig godbid som ebogen Direktørens sekretærer. Det er en virkelig dejlig opskrift! Sådan!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Tusinde tak ??? Virkelig en lækker tærte, hvis du spørger mig – så dejligt du også blev tilfreds!! Tak ?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hvordan kan man lave marengsen hvis man ikke har en gas brænder?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theresa

    Jeg kunne på ingen måde rulle dejen ud. Den hang ikke sammen og var alt for “våd”. Hvad skyldes det? Jeg har fuldt din opskrift hele vejen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Ved en anden har haft samme problem. Måske smørret har været for blødt og arbejdet for meget med. Men ælt den med lidt mere mel og flormelis, til den er fast nok, også på køl.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Theresa

      Tak, det prøver jeg.
      Alle de andre kager jeg har bagt efter dine opskrifter, har lykkedes upåklageligt, så jeg kunne ikke lige forstå hvad jeg havde gjort galt denne gang ☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej Ditte!
    Kan man lave margenstoppene dagen før, selvom de ikke skal i ovnen og tørre? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs