7 I Tærter

Rabarber crumble med mandler

Jeg elsker at lave lagkager, store kager og ikke mindst hele pyntedelen! Men når alt kommer til alt, så er jeg en ægte mormor, når det kommer til bagværk jeg selv elsker at nyde! Rabarber crumble er virkelig en klassiker herhjemme, og så undervurderet – smager himmelsk! Den er simpel, enkel og meget nem at lave, men så smager den bare af så meget mere.

Rabarber crumble med mandler
Til 4 personer

Rabarber
500 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g flormelis
1/2 spsk kartoffelmel

Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af flormelisen. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, flormelis, kartoffelmel og rabarber stykkerne op i en skål. Rør det godt sammen og lad det stå og trække i 20 min., imens du forbereder cumble.

Smuldredej
60 g finvalset havregryn
90 g hvedemel
3 spsk flormelis
125 g smør, blødt
60 g mandler

Ælt havregryn, mel, formelis og smør godt sammen, gerne med hænderne. Hak mandlerne fint og kom dem i en skål for sig.

Hæld rabarberne op i et tærtefad, 24 cm i diameter, og fjern den tomme vaniljestang. Smuldre smuldredejen ud over rabarberne med hænderne, og drys de hakkede mandler ud over. Bag rabarber cumble ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Lad den køl lidt, så den serveres lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.

Rabarber_crumble_ditte_julie_jensen1 Rabarber_crumble_ditte_julie_jensen2

Læs flere indlæg

7 Kommentarer

  • Besvar
    Gør lidt ekstra ud af mors dag... - Ditte Julie Jensen
    9. maj 2017 kl. 6:46

    […] helt crazy med rabarber og hindbær, så det skal hun få serveret. En lækker syrlig og smuk rød rabarber crumble med sæsonen nyeste rabarber. Faktisk er de fra egen have – mums jeg elsker denne sæson! Min […]

  • Besvar
    Anne
    31. maj 2017 kl. 17:54

    Hej Ditte
    Kan man tilføje lidt marcipan til denne opskrift?
    Og tak for en fantastisk blog. Det er fantastisk at følge 🙂
    Anne

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      31. maj 2017 kl. 19:07

      Det kan du i hvert fald. 🙂 Tusind tak – hvor er det dejligt at høre :)!

  • Besvar
    Cecilie
    10. juni 2017 kl. 20:42

    Kan jeg bruge noget i stedet for kartoffelmel eller måske bare undvære det? ☺

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      10. juni 2017 kl. 21:22

      Prøv at undlade.. Det er blot for at samle massen.

  • Besvar
    Denice
    11. juli 2017 kl. 14:54

    Den ser lækker ud, kan jeg erstatte hvedemelen med boghvedemel. For at lave den glutenfri

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      11. juli 2017 kl. 17:54

      Ja 😊

    Skriv en kommentar