Små hybentærter med hybensirup og koldskålsmousse

Rabarber crumble med mandler

Rabarber_crumble_ditte_julie_jensenJeg elsker at lave lagkager, store kager og ikke mindst hele pyntedelen! Men når alt kommer til alt, så er jeg en ægte mormor, når det kommer til bagværk jeg selv elsker at nyde! Rabarber crumble er virkelig en klassiker herhjemme, og så undervurderet – smager himmelsk! Den er simpel, enkel og meget nem at lave, men så smager den bare af så meget mere.

Rabarber crumble med mandler
Til 4 personer

Rabarber
500 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g flormelis
1/2 spsk kartoffelmel

Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af flormelisen. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, flormelis, kartoffelmel og rabarber stykkerne op i en skål. Rør det godt sammen og lad det stå og trække i 20 min., imens du forbereder cumble.

Smuldredej
60 g finvalset havregryn
90 g hvedemel
3 spsk flormelis
125 g smør, blødt
60 g mandler

Ælt havregryn, mel, formelis og smør godt sammen, gerne med hænderne. Hak mandlerne fint og kom dem i en skål for sig.

Hæld rabarberne op i et tærtefad, 24 cm i diameter, og fjern den tomme vaniljestang. Smuldre smuldredejen ud over rabarberne med hænderne, og drys de hakkede mandler ud over. Bag rabarber cumble ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Lad den køl lidt, så den serveres lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.

   

9 kommentarer

  • Malene

    Kan man fryse den?

    Hold nu op den er mega lækker??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Tusinde tak.. ? Det vil jeg tro – tvivler bare på, hvor sprød og lækker crumblen vil være efterfølgende?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Denice

    Den ser lækker ud, kan jeg erstatte hvedemelen med boghvedemel. For at lave den glutenfri

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Kan jeg bruge noget i stedet for kartoffelmel eller måske bare undvære det? ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej Ditte
    Kan man tilføje lidt marcipan til denne opskrift?
    Og tak for en fantastisk blog. Det er fantastisk at følge 🙂
    Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ditte Julie Jensen

      Det kan du i hvert fald. 🙂 Tusind tak – hvor er det dejligt at høre :)!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] helt crazy med rabarber og hindbær, så det skal hun få serveret. En lækker syrlig og smuk rød rabarber crumble med sæsonen nyeste rabarber. Faktisk er de fra egen have – mums jeg elsker denne sæson! Min […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små hybentærter med hybensirup og koldskålsmousse