Cheesecake med solbær og lakrids – Kagemagi
5. oktober 2016

Cheesecake med solbær og lakrids – Kagemagi

8 personer

Ingredienser

Kiksebund

225 g digistive kiks
115 g smør
2 tsk lakridsgranulat

Solbær-lakridsfyld

3 blade husblas
6 spsk god solbærmarmelade
1,5 tsk sød lakridssirup

Ostecreme

3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
3 dl piskefløde

Pynt

solbærstøv
lakridspulver
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kiksebund

Blend kiksene til fint kiksemel. Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tages det varmen og røres sammen med kiksemel og lakridspulver. Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af en springform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kiksebunden ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad kiksebunden køle helt af i formen. Når den er helt kold løsnes den forsigtigt fra formen ved at skære langs kanten med en lille kniv. Rengør formen og læg et stykke kageplast langs kanten.

2
Solbær-lakridsfyld

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun solbærmarmeladen op i en lille gryde. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand, og kom den op til den lune marmelade og rør det sammen. Tilsæt lakridssirup og rør det ud i marmeladen. Når massen er ensartet hældes det over kiksebunden. Stil på køl imens du forbereder ostecremen.

3
Ostecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften. Kom det herefter op i resten af flødeostecremen. Vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Fordel 2/3 af flødeostecremen i et jævnt lag henover solbær-lakridsfyldet og glat overfladen. Sæt kagen på frost i 20 minutter til overfladen har sat sig. Herefter tages kagen ud fra frost og 1/3 af flødeostecremen kommes i en sprøjtepose med glat tylle og sprøjtes oven på kagen i små toppe. Giv kagen et forsigtigt bank mod bordpladen, så toppene samler sig en smule. Stil kagen på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over. Når kagen har sat sig befries den fra formen og kageplast.

4
Pynt

Drys med solbærstøv, lakridspulver og dekorer med spiselige blomster.

Cheesecake med solbær og lakrids

Et magisk tip: Magien opstår, når du leger med afslutningen af denne cheesecake med solbær og lakrids. De små toppe af ostecreme giver virkelig kagen et elegant og smukt udtryk. Hav det sjovt med pynten, det er jo kun din fantasi, der sætter grænser for magien.

Så I også med, da det kiksede for næsten alle deltagerne i program 2 i Den store bagedyst i år – der hvor de skulle lave cheesecakes? Uh, det var synd – men det undrede mig faktisk – for jeg synes ikke cheesecake er så svært. Det tror jeg heller ikke at Ditte synes. Så nu deler vi vores cheesecake opskrift med jer – (det er ganske tilfældigt, at det lige falder oveni bagedystdeltagernes udfordringer). Opskriften er fra vores bog “Kagemagi”, der udkommer d 3. oktober 2016.

Velbekomme.

Cheesecake_solbær_lakrids

Cheesecake_solbær_lakrids1

GemGem