8 I Chokolader og konfekt

Forførende chokolade petit four

Små forførende chokolade petit four, som indeholder hindbærsylt, saltet chokoladekaramel og en sprød mørdej. De er dragende og vækker opmærksomhed, også smager de fortryllende.

Jeg lavede dem i Den store bagedyst 2015, da vi skulle lave 50 ens små kager, som skulle vække opmærksomhed på en buffé. Idag skulle jeg lave nogle små forførende kager til en nytårskur, hvor temaet var Passion. Så mine kager skulle gerne være passioneret 😉 De vakte opmærksomhed !!

Chokolade petit four
ca. 40 små petit four

Kakaomørdej
250 g hvedemel
70 g flormelis
2 spsk stødt kakao
125 g smør (blødt)
1 æg, str. M/L

Sigt mel, flormelis og kakao i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og udstik 40 små blomsterforme. Placer dem i en mini cupcakeform og strik i bunden af mørdejsblomsten med en gaffel. Bag dem ved 190 grader varmluft i 8-12 min. Lad dem køl af inden fyldes kommes i.

Hindbærsylt
2 blade husblas
1 vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
200 g hindbær
1 citron, saften

Læg husblas i blød i koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kog hindbær med de øvrige ingredienser i ca. 10 min. Blend hele herligheden, og opløs den udblødte husblas direkte i den varme hindbærsylt. Fordel en 1/2 tsk hindbærsylt i hver mørdejsblomst.

Saltet chokoladekamarmel
1 dåse færdigt kogt chokolade kondenseret mælk
1/2 tsk havsalt

Rør ingredienserne sammen og kom det op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Afsæt en fin top på alle mørdejsblomster.

Iøvrigt
40 friske hindbær
40 friske rosenblade
lidt guldstøv

Dekorer med en rosenblad, hindbær og lidt guldstøv.

chokolade_petit_four_ditte_Julie_jensen2 chokolade_petit_four_ditte_Julie_jensen3 chokolade_petit_four_ditte_Julie_jensen4

Læs flere indlæg

8 Kommentarer

  • Besvar
    Mari
    11. januar 2017 kl. 20:07

    Gerne flere opskrifter på sådanne mini-kager, tak:-)

  • Besvar
    Jane
    12. januar 2017 kl. 12:03

    Hvor længe før de skal serveres kan de samles? I forhold til om de bliver bløde?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      12. januar 2017 kl. 22:39

      Max dagen før. Helst gerne på dagen. De fleste elementer kan gøres klar 1-3 dage i forvejen, så det kun er at bage tærterne og fylde dem på dagen. Alternativt kan du købe en god hindbærmarmelade 😉
      Kh Ditte

  • Besvar
    Louise
    12. januar 2017 kl. 15:21

    Hej Ditte 🙂

    Virkelig fine kager! Tror jeg vil lave dem til vores kagebuffet til brylluppet.

    Fremadrettet kunne det være vildt fedt med nogle flere billeder af selve processen, så man fx kan se den udstikker du bruger og den måde du har sat dem i formen på 🙂

  • Besvar
    Dina
    28. januar 2017 kl. 21:04

    De ser lækre ud. Kan man bage tærterne dagen før også fylde den på dagen?

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      30. januar 2017 kl. 7:34

      Ja, det kan du sagtens 🙂

  • Besvar
    Signe Kristensen
    6. maj 2017 kl. 10:49

    Hej Ditte.

    Hvor stor er den blomsterudstikker som du har brugt, og hvordan ser den ud?
    Kan man bage tærtebundene i engangs mini-muffin forme?

    På forhånd tak! – Vh Signe

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      6. maj 2017 kl. 21:51

      Det er en 6 bladet blomster udstikker. Rimlig stor. Årh det tror jeg faktisk godt du kan, måske de ikke bliver helt så skarpe fordi formen de bages i ikke er fast. Men måske 😉

    Skriv en kommentar