Glutenfri mousselagkage med hyldeblomst, jordbær og rabarber
8. juli 2017

Glutenfri mousselagkage med hyldeblomst, jordbær og rabarber

16-20 personer
Glutenfri

Ingredienser

Glutenfri hasselnøddebund

120 g past. æggehvider (4 æggehvider)
100 g lyst rørsukker
120 g hasselnødder
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Jordbær-rababergrød

5 blade husblas
250 g jordbær, friske eller frosne
250 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Hyldeblomstmousse

4 blade husblas
3 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 lime, saften heraf
2 dl creme fraiche, 18 %
3 dl piskefløde

I øvrigt

spiselige blomster
lidt hvid chokoladekrymmel
rød skovsyrer
moussebomber af overskylde hyldeblomstmousse
mousebomber af rabarbersaft

Fremgangsmåde Udskriv

1
Glutenfri hasselnøddebund

Pisk æggehviderne let skummende. Tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med bagepulver og vaniljesukker i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemarengs massen op i 2 justerbar kageringe (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bundene i 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Rens den ene form, og placer en bund samt kageplast langs kanten.

2
Jordbær-rababergrød

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Rens og bæl jordbær og rabarber og skær dem ud i mindre stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom jordbær, rabarber, den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i 20 minutter under låg. Rabarberne skal være kogt møre. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Tag gryden af varmen. Rør den udblødte husblas i den varme grød. hæld ca. 3 dl grød ud over bunden, og placer den anden bund herover. Stil kagen på køl i mindst 2 timer. Lad den øvrige portion grød stå ved stuetemperatur (kan du ikke nå at samle hele kagen på 1 dag, kan du tage 3 dl grød fra og kun røre det sammen med 3 blade husblas, og fortsætte med resten på dag 2).

3
Hyldeblomstmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Varm hyldeblomstsaften op sammen med limesaft. Lad dem gerne koge i 3-5 minutter. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Rør creme fraiche sammen med hyldeblomstlagen. Pisk fløden til en let pisket flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med hyldeblomstlagen. Hæld moussen på sprøjtepose.

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen i en form (26 cm i diameter) og læg ny kageplast langs kanten. Fyld hyldeblomstmousse ned langs kanten. Placer forskellige størrelser udstikker på kagens top, og fyld resten af hyldeblomstmoussen omkring formene (se billede). Stil kagen på køl i mindst 2 timer eller evt. natten over. Fjern udstikkerne/formen og fyld hulerne ud med jordbær-rabarbergrød. Stil kagen på køl i mindst 1-2 timer eller gerne natten over (se billederne længere nede).

(Har du overskyldende mousse, som jeg havde kan du lave nogle moussebomber og dekorere kagen med)

4
I øvrigt

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer den på et kagefad, og dekorer den som du ønsker eller brug billedet til inspiration.

Glutenfri mousselagkage

Smagen af sommer i denne glutenfri mousselagkage med hyldeblomstmousse og jordbær-rabarbergrød.

Jeg elsker moussebomber! Det kommer nok ikke bag på jer. Men helt ærligt, så var det faktisk mig, som  fandt på dette udtryk og ikke mindst gjorde det til min stil. Moussebomber på toppen af en lagkage/kage blev mit udtryk. Min moussebombe lagkage med blåbærmousse og brombærmousse er en af mine mest besøgte opskrifter. Jeg finder oftes på nye ting, og prøver at gøre det til “min stil”, som fx. med marmoreret marcipanbånd omkring en kage. I denne mousselagkage har jeg arbejdet med en ny teknik, hvor jeg “udhuler” min mousse og støber en anden form for creme eller curd ned i hulerne (proces billeder længere nede).

STEP BILLEDER   

GemGem