7 I Bagværk/ Glutenfri/ Sponsoreret/ Sukkerfri

Proteinrugbrød med banan og kakaonibs // glutenfri & sukkerfri

I den evige jagt på nye tiltag til madpakken, den lille lækkersult eller noget hurtigt og sundt på farten, har jeg forsøgt at lave nogle børnevenlige proteinrugbrød. Disse små proteinrugbrød er med banan, chaifrø, hampefrø og kakaonibs.

De er simpelthen så lækre! Hvis man ikke forventer noget sødt, men alligevel gerne vil mættes, have energi og også være i børnehøjde, så er de altså virkelig gode!

Jeg kæmper kontant med at få noget sundt og energiholdigt i min datter, Karla. Hun er nemlig en rigtig frugt og pastaspiser! Men 8 timer i børnehaven, hvor energiniveauet er højt og der er fart over fældet, så kræver det også lidt god mad! Det er som om, når alt bliver mindre og får et udseende som minder om kager, så godtager hun den og tror hun får kage – win win 😀

Finax har både chiafrø og hampefrø, som er fyldt med proteiner – og rigtig gode at bage med. Jeg er særligt vild med smagen af hampefrø, som har toner af nødder, også er de flotte at dekorere bagværk med.

Proteinrugbrød med banan og kakaonibs

ca. 10-12 små proteinrugbrød

100 g havregryn (glutenfri)
50 g nødder
2 store modne bananer
50 g FINAX chiafrø
50 g FINAX hampefrø
40 g kakaonibs
2 æg, str. M/L
1 spsk honning

Blend havregryn og nødder til mel i en minihakker. Blend bananerne til mos. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og kom dejen op i små muffinsforme af silikone. Bag proteinrugbrødene i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. Lad dem køle af. Dekorer dem evt. med mørkchokolade, hvis de skal være ekstra lækre.

Læs flere indlæg

7 Kommentarer

  • Besvar
    Letten
    9. august 2017 kl. 9:00

    Skal afprøves snarest. Hvad er kakaonibs, og hvor køber man det??

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      9. august 2017 kl. 9:02

      Kakonibs er ren kakao, som har et højt fiber indhold. Jeg har købt mine i Netto i spotvarerne 😊

      • Besvar
        Letten
        9. august 2017 kl. 9:08

        Tak, jeg kigger efter der.

  • Besvar
    Sarah Stensgaard
    11. august 2017 kl. 10:34

    Hej Ditte 🙂 jeg er blevet stor fan af din blog samt youtube kanal! Jeg starter på studie igen her om en uges tid og er derfor på udkig efter nogle gode madpakke idéer til mig selv 🙂 jeg er blevet helt forelsket i denne opskrift og vil i forlængelse med det høre, om man kan fryse dem ned? I så fald – hvornår er det bedst at fryse dem ned? Skal de direkte i fryseren efter, at de har været i ovnen?:-)

    Kærlig hilsen Sarah

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      12. august 2017 kl. 12:55

      Tak Sarah – hvor er det dejligt at høre😊
      De skal fryses efter de er kølet ned 😊

  • Besvar
    Lene
    13. august 2017 kl. 13:25

    Hej Ditte. Tror du at man kan bage dem i papirsforme? Eller vil du måske hænge fast?
    På forhånd tak 😊
    Hilsen Lene.

    • Besvar
      Ditte Julie Jensen
      13. august 2017 kl. 14:02

      Tro de ville hænge fast 😊

    Skriv en kommentar