Glutenfri kage med havtorn og chokolade // Mousselagkage med havtorn
29. september 2017

Glutenfri kage med havtorn og chokolade // Mousselagkage med havtorn

8-10 personer
Glutenfri

Ingredienser

CHOKOLADEBUND (glutenfri)

50 g god mørk chokolade
50 g smør
1 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker

HAVTORNSCREME

1 blad husblas
100 g havtorn
100 g lyst rørsukker
1 spsk citron eller vand
1 æggeblomme
1 tsk marizena
1 spsk piskefløde

HAVTORNSFROMAGE (MOUSSE)

2,5 blad husblas
250 g havtorn
200 g lyst rørsukker
1,5 øko citron, skallen og saften heraf
3 æggeblommer
2,5 dl piskefløde

MÆLKECHOKOLADE GLAZE

2 dl piskefløde
20 g glukosesirup (er du ekstrem glutenalleriger undlades dette)
180 g god mælkechokolade
1 tsk guldstøv

Pynt

spiselige blomster
frysetørrede havtorn

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEBUND (glutenfri)

Smelt chokolade og smør i en gryde over middelvarme. Skal blot smeltes og ikke koge. Piske æg og sukker til en luftig æggesnaps. Vend æggesnapsen i chokoladeblandingen, og hæld chokoladedejen over i en springform eller kagering (16 cm i diameter). Husk at beklæde bunden med bagepapir. Bag chokoladebunden ved 180 grader varmluft i 15-20 min. Lad bunden køle af.

2
HAVTORNSCREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom havtornegrene i fryseren, og bank let havtornene fri fra grenene dagen efter (eller køb frosne havtorn). Giv havtorn, sukker og citron/vand et let opkog og lad det simre i ca. 3-5 min., sigt massen igennem en si, og pres saften ud af havtornene. Kom æggeblommerne op i en skål. I en anden skål piskes marizena sammen med fløde. Hæld massen op til æggeblommerne og piske det sammen. Hæld det herefter op i havtornssaften og pisk godt i massen indtil cremen tykner. Pisk cremen igennem et par minutter, når det koger og tage den af varmen. Tilsæt husblassen. Hæld cremen over den afkølede chokoladebund. Stilen kagen på frost imens du forbereder fromagen.

3
HAVTORNSFROMAGE (MOUSSE)

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Kom havtornegrene i fryseren, og bank let havtornene fri fra grenene dagen efter (eller køb frosne havtorn). Giv havtorn, sukker og citronskal og -saft et let opkog og lad det simre i ca. 3-5 min., sigt massen igennem en si, og pres saften ud af havtornene. Kom havtornssaften tilbage i gryden og lad det simre lidt ind. Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i, og sæt herefter gryden tilbage på middelvarme og piske saften med æggeblommer op til en luftig creme. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas og lad det køle lidt af. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt havtornscremen sammen med flødeskummet. (hvis du har en eclipseform brug den eller støv moussen omkring kagen (se fremgangsmåde her). Hæld lidt fromage i formen og kom herefter chokoladebunden med havtornscreme ovenpå moussen. Samle formen færdig og tilsæt det sidste mousse. Til kagen i fryseren i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.

4
MÆLKECHOKOLADE GLAZE

Varm fløden og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål sammen med guldstøv. Hæld den vare fløde over chokoladen og rør det forsigtigt sammen med en dejskraber i små cikulærebevægelser. Lad chokoladeglazen svale en lille time inden den hældes over kagen.

5
Pynt

Befri kagen fra formen og stil kagen på en bagerist med en skål herunder (til overskydende glaze). Hæld forsigtigt glazen henover kagen. Placer kagen på et fad og dekorere kagen som du ønsker eller brug billedet til inspiration.

Lækker glutenfri mousselagkage

Den lækreste glutenfri mousselagkage med havtorn og chokolade. Havtorn er nordens citrusfrugt (bær), og jeg ELSKER havtorn! Denne kage (mousselagkage) med havtorn har jeg lavet til min kære mand, idet han havde fødselsdag igår!

Naturen lige nu vælter i lækre havtorn – skynd jer ud og pluk en masse og læg dem i fryseren. Havtorn smager himmelsk. For mig er havtorn nærmest lige så godt som passionfrugt, dog mange gange billigere! Havtorn er dejligt syrligt og har en fantastisk mild bitterhed, som gør det sjovt at arbejde med.

I min NYESTE bog, TID TIL KAGE har jeg lavet nogle små fuldkornstærter med havtornscurd, peanutskaramel og margens. Men denne havtornscurd smager simpelthen så godt til mine scoons, som også findes i bog. Min bog TID TIL KAGE kan købes i webshoppen i signerede udgave. (reklame for min bog)

GemGem