Kreative Dage du kan noget særligt .....

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme (sukkerfri)

Skærmbillede 2017-11-01 kl. 09.28.44Glutenfri nøddekage med chokoladecreme. Denne nøddekagen er lavet uden brug af raffineret sukker. Tina Lykkegaard og jeg har lavet denne nøddekage med kokossukker for at opnå sammen luftighed i kagen/bundene, som når der bruges raffineret sukker. Du kan også anvende sødemiddel, hvis den skal være 100 % sukkerfri.

En rigtig efterårs/julekage med en vanvittig god smag af chokolade og figener. Du kan også bruge friske bær, appelsiner eller det du aller bedst kan lide. Vi var selv meget overrasket over smagen, og I følge os, er denne kage kun beregnet til 2 😉 hihi !! MUMS en lækker nøddekage.

Glutenfri nøddekage med chokoladecreme

Til ca. 6-8 personer

NØDDEBUND
100 g hasselnødder (eller din yndlings nød)
100 g æggehvider
100 g kokossukker
1 tsk bagpulver

Blend hasselnødderne fint. Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt kokossukker ,og pisk det herefter til en sej marengs. Vend bagepulver sammen med de hakkede nødder og vend det i marengsen. Del massen i to, og bag to nøddebund (20 cm i diameter). Bag bundene ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 min. Lad bundene køle af.

CHOKOLADECREME
150 g god mørk chokolade, 80 %
3 æg, str. M/L – delt i hvider og æggeblommer

Smelt chokolade over vandbad. Rør herefter æggeblommerne i den smeltede chokolade (kan være de skal piskes i). Pisk æggehviderne luftige og vend dem i chokolademassen.

SAMLING: placer en nøddebund i et fad og smør halvdelen af chokoladecremen ud over bunden. Placer den anden nøddebund herpå og smør de sidste chokoladecreme på bunden.

IØVRIGT
4 figener
chokoladekrymmel lavet med bronzedust

Pynt kagen af med figener og lidt bronzefarvet chokoladekrymmel.

   

6 kommentarer

 • Anna

  Hej Ditte
  Vil du mene at man kan lave den dagen før? Og i så fald, ville du så samle den og sætte på køl eller vente med at samle den til lige inden den skal spises?
  Kh. Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Ditte.
  Jeg har livet lavet bundene til denne, men de er slet ikke hævet op. Jeg kunne ikke finde kokossukker, så brugte rørsukker, er det derfor?
  Mvh Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte Julie Jensen

   Bundene skal ikke hæve op, luftigheden ligger i den piskede æggemasse, måske den ikke har være luftig nok og måske også slået lidt flad da nødderne er vendt i. Det er mit bedste bud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] en gang har Ditte og jeg været i køkkenet og bagt en luksus kage! Du kan som altid spise den med god samvittighed, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  I stedet for sukker eller kokossukker, kan man så bruge stevia eller en anden form for sukkererstatning?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreative Dage du kan noget særligt .....