Citron chokoladekiks

CitronChokoladekiksIMG_0272

Disse er super lækker til kaffen eller teen 🙂

Citronsmåkager:

150 g mel

75 g flormelis

150 g smør

1 æg, str. S

1 citron, skallen

  • Mel og flormelis sigtes i en stor skål, hvor smørret kommes op i (gerne i små tern).
  • Smuler det mellem hænderne til det ligner små brødkrummer eller revet ost.
  • Tilsæt ægget og citronskal, og ælt det til en homogen masse.
  • Tril dejen til en pølse, og pak den ind i husholdningsfilm og kom den på køl en times tid (kan kommes i fryseren og forkorte processen)
  • Når dejen har sat sig, og den er fast nok, skæres der små skriver af den. Ca. 2 cm i tykkelsen.
  • Bages ved 200 grader i ca. 7-10 min.

Chokoladecreme:

100 g sukker

1 spsk lys sirup

¾ dl vand

1,75 dl fløde

225 g 70 % mørk chokolade

225 g blødt smør

  • Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge små 10 min – til karamel/sirup – tag af varmen.
  • Bring fløden i kog i en anden gryde.
  • Hæld forsigtig den varme fløde og i karamellen, det vil boble vildt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden.
  • Hak den mørke chokolade fint og kom op i karamelblandingen.
  • Pisk nu blandingen i ca. 10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm.
  • Kom smørret op i stille og roligt, og pisk chokoladecremen glat og blank.
  • Stil den gerne på køl i 40-60 min. inden brug.
  • Kom herefter chokoladecremen i en sprøjtepose og klip et hul, også kommes der en passende klart chokoladecreme på hver anden småkage.
  • Luk med en småkagen uden chokoladecreme.

Herudover:

Lidt hakket pistacienødder (eller anden form for nødder)

Lidt citronskal

  • Jeg pynter med lidt pakket pistacienødder og lidt citronskal

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.