Cheesecake med hyben

CheesecakeMedHybenRosenhyben er i sæson nu her og frem til oktober, hvilket er fantastisk, for det er virkelig en ny spændende smag for mig! Den har både fedme, syrer og sødme i ét – virkelig lækkert 🙂 Jeg har leget lidt med kanel sammen med hyben – super kombi (tænker særligt, når vi rammer jul) 🙂 Denne cheesecake med hyben og kanel er virkelig overraskende god. Den skal klart prøves 🙂

Hyben_kage

Cheesecake_hyben

 

 

Cheesecake med hyben chutney og kanel:

Hybenchutney med kanel:
500 g hyben (skrællet og pillet)
250 ml vand
200 g sukker
2 citroner, skal og saft
½ vaniljestang
1 kanelstang

  • Pluk blomst og stilke af hybenene og flæk dem. Skab kerne ud med en ske, og kom dem op i en gryde.
  • Tilsæt vand, citron- skal og saft, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang og kanelstangen.
  • Kog hybenskallerne under låg i ca. 30 min ved middelvarme.
  • Fjern kanel- og vaniljestangen og blend det til chutney.
Renses og pillet hyben, klar til brug.
Renses og pillet hyben, klar til brug.

 

 

 

 

 

 

 

Hyben chutney
Hyben chutney

Kiksebund:
225 g fuldkorns digestive
115 g smeltet smør
1 tsk stødt kanel

  • Blend kiksene til fint kiksemel, og bland med kanel.
  • Det smeltet smør røres sammen med kiksene, og kommes i en form (jeg brugte en firkantet 15×20 cm) bages ved 200 grader i ca. 10-15 min.
  • Når kiksebunden er afkølet kommes hybenchutneyen over kiksbunden.
Kiksemel med kanel og smeltet smør vendes sammen.
Kiksemel med kanel og smeltet smør vendes sammen.
Kiksebund, når den er bagt.
Kiksebund, når den er bagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyben_chytney
Hybenchutney er nu kommet på og cheesecremen laves.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cheesecremen:
3 bl. husblas
300 g flødeost, naturel
1 dl cremefraiche 18 %
95 g flormelis
1 citron, skal og saft
3 dl fløde

  • Læg husblas i blød.
  • Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen.
  • Citronsaften kommes i en skål, som tåler varme, og varm det i microovnen.
  • Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft.
  • kom citronsaften op i flødeosteblandingen, og rør hurtigt rundt.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen.
  • Kom det over ¨kagen¨ og glat overfladen jævn.
  • Stil den på frost i ca. 2 timer.
Cheesecaken stiles nu på køl.
Cheesecaken stiles nu på køl.

 

 

 

 

 

 

 

Gelé:
3 bl. husblas
1 dl citronsaft
1 dl hybensaft (hvis ikke du har det, brug halv vand og halv citronsaft)
1 dl vand

  • Læg husblas i blød.
  • Varm væskerne op, og udblød husblassen heri.
  • Kom den hen over cheesecaken, når den er afkølet en smule.
Kagen skal nu på køl i ca. 2 timer.
Kagen skal nu på køl i ca. 2 timer.

 

 

 

 

 

 

 

Pynt:
Nogle hele hyben
lidt rosenblade
gul sukker kugler

Jeg pyntede den som vist på billede, men pynt lige som du synes den skal pyntes 🙂

Pynt
Pynt
Pynt
Pynt

 

 

 

 

 

 

 

Rigtig god fornøjelse 😀

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (7)
  1. Står med en masse hyben til denne herlighed, men er sådan i tvivl. Skal man fjerne “skrællen” på hyben også ? ??

  2. Mums den ser lækker ud. Har et spørgsmål. Jeg spiser selv hybenpulver hver morgen, og synes hybenpulveret har en dejlig smag. Har netop læst en artikel på siden castorolie.dk/hybenpulver at hyben er godt for helbreddet hvilket jo giver mig endnu mere lyst til denne cheesecake med hyben. Ved du om jeg kan bruge hybenpulver i stedet for friske hyben eller er jeg nødsaget til at finde friske hyben?
    Venlig hilsen Ulla

    1. Nej, du kan ikke lave en kompot på hybenpulver, men hvis du ikke kan opstøve friske hyben, kan du lave en almindelig cheesecakemasse og blande hybenpulver heri.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram