Nogle gange skal kager også være nemme og ikke mindst hurtige at lave 😉 Hvis du lige som jeg elsker en svampet brownie, som endda er glutenfri, så er denne virkelig lækker! 🙂
Nem og svampet, GLUTENFRI, brownie:
200 g smør
200 g sukker
200 g god mørk chokoladelade, gerne 60% eller over
6 store æg
2 store spsk mandelmel
60 g ristet hasselnødder, hakket
Lidt friske bær
Revet hvid chokolade
- Ovnen tændes på 175 grader.
- Hasselnødder kommes på en bageplade beklædt med bagepapir, og ristes af i ca. 10-15 min. (de skal svede)
- Smør, sukker og chokolade (hak den fint) kommes i en skål, og smeltes over et vandbad.
- Når chokoladeblandingen er smeltet piskes æggene i, gerne lidt af gangen, så kagen bliver luftig.
- Vend mandelmelet i.
- Hak hasselnødder, som du ønsker – grove eller fine – og vend i.
- Beklæd en springform (24 cm) med bagepapir, og bag kagen i ca. 30-45 min.
Pynt kagen med bær, revet chokolade eller hvad du ellers lige ved hånden.
Tip: Du kan undlade hasselnødderne, hvis det skal gå meget hurtigt, men de giver en virkelig god smag og bid til kagen.
Kagen bliver kun bedre på 2. og 3. dagen 🙂 Så du kan med fordel lave den midt på ugen, hvis den skal bruges i weekenden.
Rigtig god fornøjelse!