Cheesecake med blommekompot

cheesecake_gitrongeleJeg har en lille svaghed for chessecake. Synes virkelig en cheesecake kan noget “andet”! Den kan kombineres på næsten alle måder, også bliver de så smukke at se på. Jeg er fan! Den friske syrlige smag en cheesecake har, med en kiksbund, som også kan kombineres på alle tænklige måder, også en flot gelé – ja, jeg er FAN 😀

Jeg havde været på blommejagt, da blommer lige nu er i sæson og er i mange haver, og derfor skulle jeg lave en kage med blommer. Det blev så en cheesecake med blommekompot og en citrongelé. Den er simpelthen så frisk og lækker i sin smag. Den er “hurtig” at lave også bliver den smuk at se på. Når jeg skriver “hurtig”, så er det fordi det er hurtigt at lave alle delene til cheesecaken, men det tager lidt tid at lave en cheesecake, idet tingene skal sætte sig hver for sig.

cheesecake_blommer            cheesecake_blommer_1

Cheesecake_blommer_2

Cheesecake med blommekompot

Kiksbund med mandler:
225 g digistive kiks, fuldkorn
115 g smør, smeltet
50 g hakkede mandler

  • Blend kiksene til fint kiksemel.
  • Det smeltet smør røres sammen med kiksene og de hakkede mandler, og kommes i en springform 20 cm i diameter, og bages ved 200 grader i ca. 10-15 min.
  • Når kiksebunden er afkølet kommes blommekompotten over kiksbunden.

Blommekompot:
500 g blommer
2 bl. husblas
4 spsk rørsukker
1 citron, skal og saft
1 vaniljestang

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Fjern stenene i blommerne og skær dem ud i mindre stykker. De kommes op i en gryde sammen med de øvrige ingredienser.
  • Blommerne koges møre i ca. 10 min.
  • Knug husblas fri for vand, og kom det op i den varme blommekompot og rør det godt ud.
  • Lad det køle ned inden det hældes over den afkølede kiksbund. Stil cheesecaken på køl imens du laver cheesecremen.

Cheesecremen:
3 bl. husblas
300 g flødeost, naturel
1 dl cremefraiche 18 %
95 g flormelis
1 citron, skal og saft
3 dl fløde

  • Læg husblas i blød.
  • Rør flødeost, cremefraiche, flormelis og citronskal sammen.
  • Citronsaften kommes i en skål, som tåler varme, og varm det i microovnen.
  • Knug husblas fri for vand og smelt det i den varme citronsaft.
  • kom citronsaften op i flødeosteblandingen, og rør hurtigt rundt.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det i flødeosteblandingen.
  • Kom det over ¨kagen¨ og glat overfladen jævn.
  • Stil den på frost i ca. 2 timer.

Citrongelé:
3 bl. husblas
1,5 dl citronsaft
1,5 dl vand
3 spsk sukker

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Citronsaft, vand og sukker bringes i kog, og tages af varmen, når sukkeret er smeltet.
  • Knug husblas fri for vand, og rør det ud i citronsaften.
  • Når geléen er kølet ned til stuetemperatur hældes den over cheesecakeen, og stilles tilbage på køl. Gerne natten over, men ellers 2-3 timer i køleskabet.

Jeg pyntede denne cheesecake med blommekompot med gule spiselige blomster og lidt skovsyre.

cheesecake_blommekompot

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram