Smørcreme

mormorkage_1Jeg vil her komme med min smørcreme opskrift, som virker for mig, når jeg skal lave smørblomster.

Jeg har virkelig øvet mig en del – så giv endelig ikke op. Bare bliv ved med at øve dig. Det kan faktisk være smadder hyggeligt at sidde og lave.

Smørcreme:
200 g sukker
1 dl vand
250 g blødt smør
1 past. æggeblomme 

 • Vand og sukker koges til sirup og køles helt ned – kom  gerne siruppen på frost, så den bliver helt kold.
 • Pisk smørret i mindst 10 min. – til smørret er helt luftigt og hvidt. Dette er vigtigt! Mens der piskes, kommes sukkerlagen i og derefter past. æggeblommer.
 • Tilsæt farve som ønsket.

Jeg kommer med en video inden længe både på min smørcreme, hvordan jeg laver flere smørblomster, pynter samt laver blade

 

smørcreme opskrift

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (98)
 1. Du skriver i ingredienslisten at man skal bruge æggeHVIDE og så i beskrivelsen skriver du æggeBLOMME. Hvad skal man bruge? 🙂

 2. Hej Ditte
  Så smuk og sød en kage!! 😀
  Hvordan får du den højde op roserne? Lægger du et lag smørcreme under dem, eller?

  Tak for dejlig inspiration og smukke kager!

  1. Hej Birgitte
   Som beskrevet i opskriften, skal sukkeret kun smelte, også skal den køles helt ned, den må nemlig ikke smelte smørret, når disse to masser blandes 🙂 God fornøjelse.

 3. Hej Ditte:)!

  Jeg har i dag været i fuld gang med at lave smørcreme.
  Jeg ville indfarve med en rød “konditorfarve” fra DR. Oetker, men det Er som om at cremen ikke vil optage farven og den bliver ved med at køre rundt sammen med massen. Den ser næsten skilt ud. Er der noget jeg kan ha gjort galt, eller valg af forkert farve?

  1. DR. Oetker farve kan ikke anvendes, da det er flydende farve, og kun vil gøre smørcremen meget blød. Pastafarve er klart at foretrække, da det er intenst i farven og ikke tilfører fugt til smørcremen.

 4. Hold da op, hvor er den smuk. Utroligt, hvad sådanne blomster kan gøre!
  – Og tak for opskrift på smørcreme. Er dette en opskrift du kun bruger til disse roser, eller kan man også bruge den til de der rose swirls? 🙂

 5. Hej Ditte 🙂 tak for opskriften – hvilke tyller bruger du til bladene og når der laves roser skal den brede ende af tyllen så være op eller ned? (Håber det giver mening) på forhånd tak.

 6. Jeg har prøvet at lave cremen to gange nu og første gang skilte den helt vildt, men jeg piskede også efter pasta-farven var kommet i for at fordele den. Rører du farven i med en ske i stedet for på røremaskinen? Anden gang skilte min creme ikke men tilgengæld var den ikke så stiv som det ligner din creme er, kan det være fordi den ikke var pisket nok (da jeg var bange for, at også denne ville skille)? Du er så mega sej, tusind tak for en super god og lærerig blog! Og jeg er sikker på du kommer rigtig langt i den store bagedyst ?

  1. Hej Charlotte..!!
   Åårrh øv !! ? Det er super vigtigt din smør er pisket godt luftig, også er det vigtig din sirup er meget kold, da den ikke må smelte smørret. Også skal æggeblommen i, meget hurtigt efter siruppen, idet æggeblommen gør den ikke burde skille. Når siruppen er hældt i, skal den kun lige røres sammen. Kommer pasta farve i til sidst med en ske. Du kan sagtens komme din smørcreme ind på køl lidt tid, for den bliver mere fast, men hold godt øje med den. For den vil gerne sætte sig hurtigt. ?

   1. Jeg har helt sikkert pisket cremen for meget efter sirup og æggeblomme kom i så, for der fik den nok 5 min derefter… så er det nok derfor den skilte, tusind tak for hjælpen! Forresten den flag-kage I lavede, smager den godt eller er den lidt kedelig i smagen? Skal nemlig bage kage til min farmors 90års fødselsdag og flag-kagen er jo fin og virker ret let at lave, men er lidt bekymret for om den er for kedelig i smagen? 🙂

 7. Hej Ditte!
  Jeg er stor fan af dit arbejde, og super ked af at du røg ud igår 🙁

  Spørgsmål til smørcreme:
  Er det efter, at man har pisket smøret i 10 min., at sirup og æggeblomme skal tilsættes?

  Hvor længe skal man piske, efter de to resterende ingredienser er tilsat?

  På forhånd tak!

  1. Tak ?
   Ja, siruppen og æggeblommen tilsættes efter piskning, også skal de kun lige piskes homogen – ikke længe. God fornøjelse ?

 8. Hej Ditte
  Jeg blev godt nok træt af at du røg ud men jeg tænkte på hvilken slags farve du bruger og om man kan bruge frugtfarve eller noget fra dr. Oetker
  Men i hvertfald giver du mig rigtig meget inspiration til når jeg selv skal bage 🙂

 9. Hej Ditte
  Jeg vil bare lige høre hvor meget sådan en portion svarer til?
  Er det kun til roser eller er der nok til både at smøre en hel kage op og lave roser?
  🙂

 10. Hej Ditte.
  Endelig en nem opskrift på en lækker hjemmelavet smørcreme!??
  Spørgsmål 1: Bruger du også denne smørcreme på kager hvor du ikke overtrækker efterfølgende? Altså hvor smørcremen er overfladen på kagen?
  Spørgsmål 2: Hvis nu jeg ikke kun vil have farve men også smag, kan jeg så tilsætte appelsinsaft/skal eller kakao f.eks?
  Vh. Helene

 11. Hej Ditte

  Har du en opskrift på “smør creme” Der også duer til at lave roser med, men SOM IKKE ER MED SMØR?. MEN fx med flødeost?
  Fantastiske kager. Du laver og dekorerer? K .h.
  Ditte

  1. Der er smør i en flødeostcreme – er det fordi du vil helt uden om smør? Det er rigtig svært at arbejde med andre cremer, når man ønsker at arbejde længe med cremen, som man gør, når man laver roser mv. ?

   1. Ja. Er ikke så Vild med smør/smør smagen.
    Og min sidste flødeost creme blev for tynd, selvom der var lidt smør i også?

    1. Min smørcreme synes jeg personligt ikke smager af smør. Men når du laver flødeostcreme vil jeg anbefale dig, at piske smør med de øvrige ingredienser og kun vende flødeosten i, hvis flødeosten piskes for meget, ødelægges konsistensen og bliver tynd. ?

 12. Hej Ditte

  Har du en opskrift på “smør creme” Der også duer til at lave roser med, men SOM IKKE ER MED SMØR?. MEN fx med flødeost?
  Fantastiske kager Du laver og dekorerer? K .h.
  Ditte

 13. Verdens bedste opskrift!!!
  Men hvor længe før laver du siruppen… for hold da op den tager lang tid om at køle!!!

  Har nu haft den i fryseren i en time og den er stadig 40 grader…. :/

  1. Du kan sagtens lave den dagen før, så den ikke skal køle. Men ellers synes jeg en time i fryseren er nok, måske den var været meget varm. Sukkeret skal kun smelte, så er det nok?

 14. Hej Ditte! Tak for en lækker opskrift på smørcreme der faktisk smager godt og ikke så meget af smør? jeg har et spørgsmål ang blomsterne. Jeg lavede nogle for første gang i dag og tænker umiddelbart at jeg ville lave dem dagen inden så de er godt faste når lægen skal pyntes, men tror du det går? Jeg skal lave en kage der bliver opsmurt/smurt med en chokoladeganache hvor blomsterne skal sidde ovenpå. Og regnede med at lave kagen og opsmørringen dagen inden sammen med blomsterne, så det hele kan stå på køl 24 timer! Hvad tænker du?? På forhånd tak for hjælpen! Mvh Benedikte

  1. Tusinde tak ? Jeg er helt enig med dig! ? Hmm.. Hvis jeg var dig, havde jeg nok smurt kagen op og lavet blomsterne dagen inden, også lavet ganache og pyntningen på dagen??

   1. Tusinde tal for svaret, Ditte!
    Men ganachen er jo den jeg vil bruge til opsmørring, så mener du at jeg skal lave den dagen inden og så bare lave lidt ekstra til at fastsætte pynten med på dagen eller hvordan?? Og den eneste pynt er smørblomsterne, og den skulle jeg også bare lave dagen inden, ik?? Bare lige for at få det skåret helt ud i pap?

    1. Troede kagen skulle smøres op også ganache. Jo så kan du godt gøre som du beskriver ??? Blomsterne kan du også godt komme på dagen før – når du gør det på den måde ?

     1. Jeg kan personligt bedst lide at pynte mine kager på selve dagen, hvis muligheden er der? Så det er nok det eneste jeg havde gjort anderledes?

 15. Okay, så du ville først have smurt ganachen på, på selve dagen? ? eller ville du have smurt den op med noget andet? ? Unskyld alle de spørgsmål, men det virker til at du har styr på kageverden hvilke jeg slet ikke har?

  1. Skal lige forstå, skal ganachen står og blive til trøffel, så den kan smøres på kagen eller hældes ud over kagen.?

   1. Har fået en opskrift til opsmørring af kagen, så jeg tror den bliver sådan Nutella agtig? så den skal smørres på og ikke hældes på?

 16. Hej Ditte.
  Kan smørblomsterne godt stå længere end en uge på frost? Har du nogen erfaring med det? For jeg skal nemlig først bruge nogen den 3. september, men da jeg aldrig har prøvet og lave dem før, tænker jeg der skal være noget tid at øve det i?
  Hilsen Mie.

   1. En anden ting jeg lige vil spørger om, kan man gemme noget smørcreme til dagen efter, eller skal man lave en ny portion?
    Det er mere i forhold til hvis man også skal have blade på kagen.
    Hilsen Mie?

    1. Smørcremen kan ikke gemmes, da smørret vil sætte sig og kan derfor være rigtig svært at arbejde med?

 17. Hej Ditte 🙂
  Hvis jeg gerne vil lave denne smørcreme, men jeg gerne vil have en der smager af lime/vanilje og en der smager af Hindbær, hvordan ville du så foreslå jeg gjorder? 🙂
  Mvh. Simone

 18. Hej skønne Ditte!
  Sikke et dejligt inspirerende univers du har dig 🙂
  Nu har jeg forsøgt at lave smørcremen 2 gange, og den bliver simpelthen ved med at skille – hvad er det lige jeg gør galt?
  Min sirup blive kølet tilstrækkelig ned efter kog..

  1. Årh tusinde tak Anette.! Bliver så glad.
   Hvis din sirup er kold nok, og din smør pisket luftig, når disse to piskes sammen, skal æggeblommen tilsættes forholdvis hurtigt, da æggeblommen binder det hele sammen. Prøv evt. At piske smørret op, også rør sirup og æggeblomme med håndkræft. ?

 19. Hej Ditte. ?
  Jeg har prøvet at lave din smørcreme og har brugt det til smørblomster.
  Det er første gang jeg laver en smørcreme så har ikke noget at sammenligne med, men er det meningen det skal smage meget af smør. ?
  Forresten du simpelthen så dygtig. Jeg bliver så inspireret af dig. ??

  Vh. Lisbet. ?

  1. Tusind tak Lisbet 🙂
   Altså en smørcreme vil altid smage af smør, men jeg synes faktisk ikke min smørcreme er så slem i forhold til, hvad/hvordan det kan være. Hvis du har pisket smørret i laaaaang tid, så det er lyst, helt hvidt og cremet, så burde det ikke smage af smør (i hvert fald ikke så meget). 🙂
   Kh Ditte

 20. Hej Ditte,

  Jeg vil gerne lave en hvid chokolade smørcreme til filling, overtræk og dekoration. Hvordan ville man kunne adaptere din opskrift uden at gå i kompromis med konsistensen? Det er ellers til en citron lagkage, synes du at det bliver for sødt? Det er vigtig for mig at hvid chokolade smagen kommer frem. 🙂

  På forhånd tak.

  Med venlig hilsen,

  S.

  1. Hej Stephanie
   Jeg tror ikke jeg helt forstår dit spørgsmål – hvad er det fra min opskrift du vil have/ikke vil have for at gå på kompromis? 🙂
   Nu er jeg ikke selv kæmpe fan af kager smurt op i smørcreme, men når det skal være – der denne lækker i sin smørcremes-smag 😉 Da den ikke er for kunstig. Tror nok det skal blive godt.

 21. Hej Ditte
  Min datter vil gerne have en smørcreme der smager af ananas. Kan man erstatte vandet med ananassaft?
  Mvh.
  Lone

 22. når jeg har kogt sukker og vand til sukkeret er smeltet og dernæst køler det ned, bliver det som sukker med vand igen???, hvorfor min endelige creme får en ulækker knasende konsistens. Hvad gør jeg galt???

  1. Så har du ikke kogt det til sirup. Det lyder i hvert fald ikke sådan. Prøv at kog det nogle minutter mere, så du får en sirup. 🙂

 23. Hej Ditte

  Dejligt at følge med.
  Jeg har lige et spørgsmål. Jeg skal smøre en bryllupskage op, lidt rustikt. Men kan jeg gøre dette aftenen før eller vil smørcreme miste den hvide farve eller hvordan? Eller anbefaler du man smører den op samme dag?
  Ville bare være fint at stå med det dagen før da jeg selv er gæst til brylluppet 🙂

  Tak 🙂 kh Pernille

 24. Hej Ditte! Jeg har kun prøvet at lave en anden slags smørcreme ( uden æggeblomme og sirup ), og synes det bliver meget blødt igen hurtigt efter man tager den ud af køleskabet. “Holder” det sig mere stift når man laver det med æggeblommer og sirup? Og hvor lang tid før kan man smøre en kage op?
  Venlig hilsen
  Pernille

  1. Jeg synes altid smørcreme sætter sig godt, netop pga. smørret.. smagsmæssigt er jeg meget mere til denne smørcreme? Dagen før. ?

    1. Ja? Eller den Italienskemarengs smørcreme – den giver et flot look og smager også godt! ?

     1. Tak, den har jeg også overvejet men læser også at den ofte går galt for folk og at den skiller når smører kommer i. Så ved ikke om jeg tør begive mig ud når det er til 60 mennesker ?

     2. Hej ditte

      Jeg er igang med den italienske men den er blevet helt flydende, dog ikke skilt. Kan jeg redde den?

     3. Stil den på køl, og tag den ud og pisk lidt i den og til age på køl og gentag indtil den er tyk nok?

 25. Hej Ditte.
  Jeg har lavet din smørcreme før hvor den blev super god! Har lige prøvet at lave den igen men hvor den skulle smage af citron men desværre skilte den, jeg tænker det selvfølgelig er på grund af citron saften. Har du et råd til hvordan jeg kan give den smag?

  1. Hej Christina.
   Denne smørcreme kan ikke komme til at smage af citron, kun ved at komme citronskal i, og ikke saften. Desværre.

 26. Hej..
  Nu har jeg prøvet at lave din smørcreme flere gange og hver gang bliver den meget blød, ikke nær så “tyk” som din. Jeg gør det nøjagtigt som du viser på videoen. Hvor varm er din sirup når du hælder den i? Sætter du din smørcreme i køleskabet inden du laver blomster?
  Ofte skiller den også så jeg er nødt til at lave den to gange..

  Hilsen Christina

  1. Det er muligvis fordi din sirup er for varm. Den skal være helt kold. Så lav den gerne dagen i forvejen og have den på køl natten over. Du kan også sætte den lidt på køl, indetil du har den rigtige konsistens. 🙂

 27. Hej Ditte

  Ved du om der er en “øve dej “ til at lave blomster det er meget smør der går til spilde før man er tilfredse

  Kh marianne

 28. Hej Ditte
  Jeg ku godt tænke mig at lave en kakaoroulade, ligesom dem man køber fra fx dancake, bare lidt lækrere.
  Er det så denne smørcreme man bruger indeni?
  Og kan man lave blomster af smørcreme med flødeost?

  Tak for en masse skøn og brugbar inspiration
  -Charlotte

  1. Hej Charlotte
   Personligt synes jeg, at en smørcreme bliver meget tung i sådan én kage. Jeg vil istedet anbefale dig at “parre” forskellige opskrifter. Brig fx rouladebunden fra min Büche de Nöel og marscaponecremen fra min nordiske krydderroulade. Begge opskrifter kan du finde her på bloggen. Ang. smørblomsterne kan du godt lave dem med flødeost, men jeg laver dem altid selv af ren smørcreme, fordi det holder formen bedst og giver det bedste resultat, synes jeg 🙂
   Selv tak. God fornøjelse med det.

 29. Hej igen
  Kan man piske smøret for længe? Altså inden sirup og æg kommes i?
  -Charlotte, som har stress over kagen til i morgen‍♀️

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.