Dagbog og tanker bag program 6
14. oktober 2015

Dagbog og tanker bag program 6

Ditte_Julie_jensen23
Her kommer min dagbog og tanker bag program 6:

Jeg forlod teltet efter program 5 med tonsvis af selvtillid! Shit, jeg var lettet og glad. Mesterbager for anden gang og havde vundet den hemmelige udfordring også for anden gang – det er altså virkelig noget som rykker og jeg var mere end klar til program 6!

Dag 1 i program 6:
Vi skulle en tur til EVENTYR-LAND 😀 Hvem elsker ikke eventyr? Dog synes jeg måske ikke helt så godt om den første opgave, som bestod i, at lave et kagehus/pandekagehus ud fra eventyret “Hans og Grethe”. Kagehuse minder mig alt for meget om jul, så jeg må indrømme, at jeg virkelig havde svært ved, at tænke ud af den boks! Jeg var fast besluttet på, at jeg ville lave et kagelandskab hvor ALT på mit bord (50×50 cm.) skulle kunne spises. Hver en lille krumme. Det skulle gennemtænkes ordentligt eftersom tiden var knap, og jeg skal hilse at sige, at det tager dælme længe at få lavet sådan et kagehus! Jeg ved egentligt ikke hvilke tanker jeg havde gjort mig omkring udseende mv., men det skulle være enormt børnevenligt med masser af slik, som look a like. For det skulle også falde i god jord hos dommerne og være sofistikeret nok til at impornere dem. Mette og Jan så først meget underlige ud, da de hørte om min idé og hvordan min opsætning skulle være. Men så fik jeg alligevel lidt ros for de idéer og valg jeg havde taget. Især min tanke om, at ALT kunne spises på mit bord synes de egentligt ret godt om. Så jeg sluttede første bagning med en god følelse i maven.

Med sædvanlig frygt samt en smule ro for den hemmelige udfordring gik jeg ind til opgaven med oprejst pande. MEN, man må da sige, at jeg fik min sag for da de præsenterede opgaven! Vi skulle lave den sveske klassiker – Prinsesse torta (eller prinsesstårta) og jeg kom virkelig på dybt vand! Pernille havde gættet det på forhånd, men ikke, at de valgte at give os opskriften på svensk!!! Ja, for nogle ville det måske være lige så nemt som at få den på dansk, men ikke for mig! Det var jævnt op af bakke! :D. Jeg forstå virkelig ikke svensk og synes der er mange ord, som på ingen måde minder om det danske… Åhh gud! Jeg gik helt i sort, og jeg vidste udmærket godt, at det ikke ville nytte noget som helst. Den kage skal bare stå dér på dommernes bord om få timer. “Ditte – tag dig sammen og kom i gang!” tænkte jeg, men den handling var lettere sagt end gjort.  Jeg kæmpede mig igennem opskriften og prøvede på bedste vis at forstå det svenske – men shit det går dårligt! Det kunne måske også ses på TV i aftes ;). Jeg måtte til sidst spørge Pernille lidt til råds eftersom jeg ikke rigtig forstod opgavens samling 100%. Pernille var så sød at berolige mig og forklare mig helt enkelt, de ting som jeg sætter spørgsmålstegn til, og det hjalp mig meget! Herefter prøvede jeg på bedste vis at samling og kreere en Prinsesse torta.

Jeg var sikker på, at alle lå meget tæt da alle havde lavet nogle rigtig flotte kager. Men til trods for en lille revne i min marcipan løb jeg endnu engang med sejren i den hemmelige udfordring. YES, nr. 1!!! :D. Det er helt uforståeligt – al den panik og angst for ingen verdens nytte. Sikke et cirkus Ditte 😀


Dag 2 i program 6:
Dagen kom, hvor vi alle skulle fortolke et eventyr – “Der var engang…”. Jeg havde virkelig mange eventyr oppe at vende i hovedet inden jeg besluttede mig, for jeg synes der er rigtig mange gode! Det var tilgengæld svært at finde en, som man kunne fortolke i en kage. Derfor valgte jeg “Tommelise”. Det gjorde jeg af flere årssager;

Jeg synes det er et rigtigt eventyr eftersom eventyr i mit hoved er urealistiske, romantiske og fyldt med moraler og stof til eftertanke. Selvom livet giver en nogle bump på sin vej, så skal alting nok ende godt hvis man bare har hjertet på det rette sted og tro på det bedste i folk og sine omgivelser.

Min kage blev lavet som en Åkande med en lille lukket tulipan, som starten på Tommelises liv. Selvfølgelig indeholder min kage valnødder, da Tommelise jo bor i en valnøddeskal. Kagen er lille og let som hende (smagsmæssigt) og så er der de 2 sommerfugle, som hjælper hende væk fra skrubtudserne. Valnødden i midten symboliserer Tommelise. Ved selve bagningen i teltet artede kagen sig ikke helt som jeg havde planlagt hjemmefra. Min fondant ville ikke helt sætte sig, så mine åkandeblade var lidt kede af det 😉 Men ellers blev kagen som den skulle på trods af omstændighederne. Efter omstændighederne tænker du? Ja, den er god nok…
Sådan skulle den have set ud, billeder hjemmefra:

Sådan blev den i teltet: ÆV!!
Takket være vores fantastisk dygtig make up artist lykkes det ham, at få mig til at ligne et menneske på dag 2 :D. Jeg ved ikke om det er ligegyldig info, men nogle gange skal nogle ting frem og det er blandt andet derfor jeg skriver denne dagbog. For at lukke alle jer ind i min verden og min oplevelse med Den Store Bagedyst. Gud, hvor kan timing nogle gange være djævlens værk! Jeg var lidt skidt på dag 1 og kunne nogle gange slet ikke så oprejst. Jeg kunne godt mærke, at der var noget under opsejling… Jeg håbede virkelig det ikke ville blive værre for der var også en dag i morgen, men nej. Efter optagelserne på første dagen kunne jeg ikke komme hurtigt nok hjem på mit hotel værelse, som lå inde i Silkeborg. Jeg havde fået Roskilde-syge(!!!) For faaaen en dårlig cocktail, når man skal lave det der TV og mad.. Jeg tilbragte alle nattens timer på nær en enkel ude på mit hotelværelses toiletgulv. Øv hvor følte jeg mig lille og ynkelig, og ville bare så gerne have ligget derhjemme fremfor på et hotelværelse i en ukendt by. Jeg havde det SÅ skidt og kunne slet ikke forstille mig timevis af optagelser dagen efter. Især ikke med kun 1 times søvn og ingen energi. Det var en sand kamp for mig på hele dag 2, og var så ligeglad med alt omkring mig. Det eneste der betød noget var bare, at jeg skulle videre til den semifinale.

OG, heldigvis kan jeg nu skrive: SEMIFINALE-deltager!!! 🙂 🙂 🙂 YES! På gensyn i næste uge!
Dittejuliejensen_1

GemGem

GemGem

GemGem