Eventyrskage, Tommelise

TommelisekageEventyrskage, Tommelise – H.C. Andersen
Tommelisekage tommelise
Åkandebund – lagkagebund:
6 æg
240 g sukker
1½ spsk citronsaft
1 vaniljestang
180 g mel
1½ knivspids salt
1½ tsk bagepulver
Grøn pastafarve (kan undlades)

Pisk æg, sukker, vanilje og citronsaft lyst og luftigt og tilsæt grøn frugtfarve. Vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen og kom dejen op i en smurt form – jeg brugte en bageplade, da jeg skulle lave en åkande – og bag ved 200 grader i ca. 10-20 min.

Køl af og vendt med at udstikke bunden (ca. 20 cm i diameter)

Jordbærgelé:
6 blade husblas
600 g jordbær
100 g sukker
Lidt citronsaft
10 peberkorn

Udblød husblas indtil brug. Jordbær, sukker og citronsaft koges i ca. 10-15 min. Sigt massen igennem en si, du skal kun bruge saften. Kom husblas i jordbærsaften og stil på køl lidt tid. Kom jordbærgeléen oven på lagkagebunden og stil på køl til det har sat sig.

Jordbærmousse:
4 blade husblas
300 g jordbær
110 g sukker
1 god vaniljestang
Lidt citronskal saft
10 peberkorn
1,3 dl cremefraiche 18 %
2,5 dl fløde, pisket til skum

Udblød husblas indtil brug. Jordbær, sukker, citronskal og saft, vanilje og peberkorn koges i ca. 10 min. Sigt massen, så du kun har saften tilbage. Udblød husblassen heri, og lad den køl lidt. Når den er let afkølet tilsættes først cremefraiche og til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i. Hæld moussen på kagen – over jordbærgeléen og tilbage på køl.

Valnødde/pistacie –bunde:
2 æg
85 g sukker
30 g valnødder, finthakket
30 g pistacienødder, fint hakket
2 spsk. mel med top
½ tsk bagepulver
Lidt salt

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Hak valnødderne fint og bland det med mel og bagepulver. Vend disse to ting forsigtigt sammen. Bag i en form som har samme diameter, som den form du støber kagen i, ved 175 grader i 15-25 min. Køl bunden af og kom den i bunden af kagen.

 Grapefrugtmousse:
5 blade husblas
3 dl grapefrugtsaft
½ dl hyldeblomst
Skallen af 1 grape
75 g past. æggehvider
6 spsk sukker
2,5-3 dl fløde

Udblød husblas i vand indtil brug. Lun grapefrugtsaften, skal og hyldeblomst og lad det koge lidt ind. Sigt massen, så du ikke får skallerne med. Kom husblassen i den lune saft, og lad det køle lidt.

Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkeret og pisk til marengs. Pisk fløden til let flødeskum.

Grapefrugtsaften vendes forsigtig over flere omgange med marengsen, og bagefter vendes massen med flødeskum. Kom moussen på kagen og på køl igen.

Fondant:
30 store skumfiduser
2 spsk rapsolie
2 spsk citronsaft
Ca. 650-700 g flormelis

Smelt skumfiduserne, olie og citronsaft over et vandbad. Når den er homogen og smeltet sammen tilsættes flormelissen. Når du ikke kan rører mere med en ske, hæles det ud på bordet og du ælder nu fondanten glat og smidig. Kom den færdige fondant i en pose – tæt lukket og på køl i ca. 15-30 min. (se video på, hvordan de laves)

Smørcreme:
250 g smør, blød
1 dl vand
200 g sukker
1 past. æggeblomme
Pastefarve, gul

Vand og sukker koges ind – til sukkeret er smeltet.  Kom det på køl, til det er stuetemperatur. Pisk smørret til en hvid og luftig masse- tager ca. 10 min. Pisk sukkerlagen ned i smørret og æggeblommen. Tilsæt pastafarve og smørcremen er klar.

Pyntning:
50 g fint hakket valnødder

Frigør kagen fra formen og kageplatisk, og smør kagen op i et tyndt lag smørcreme og pres fint hakket valnødder langt kanten. Pynt på toppen af kagen med fondant blade, og placere lidt smørcreme i midten og læg en hel valnød eller noget andet, hvis du ønsker det.

Tommelisekage_1

 

 

 

 

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.