Eventyrskage Tommelise
19. oktober 2015

Eventyrskage Tommelise

8 personer

Ingredienser

Åkandebund – lagkagebund

6 æg, str. M/L
240 g lyst rørsukker
1½ spsk citronsaft
1 vaniljestang
180 g mel
1½ nip salt
1½ tsk bagepulver
Grøn pastafarve (kan undlades)

Jordbærgelé

6 blade husblas
600 g jordbær
100 g sukker
lidt citronsaft
10 peberkorn

Jordbærmousse

4 blade husblas
300 g jordbær
110 g lyst rørsukker
1 god vaniljestang
Lidt citronskal saft
10 peberkorn
1,3 dl cremefraiche 18 %
2,5 dl fløde, pisket til skum

Valnødde/pistacie –bunde

2 æg, str. M/L
85 g lyst rørsukker
30 g valnødder, finthakket
30 g pistacienødder, finthakket
2 spsk. mel med top
½ tsk bagepulver
1 nip salt

Grapefrugtmousse

5 blade husblas
3 dl grapefrugtsaft
½ dl hyldeblomst
1 grape, skallen heraf
75 g past. æggehvider
6 spsk lyst rørsukker
2,5-3 dl piskefløde

Fondant

30 store skumfiduser
2 spsk rapsolie
2 spsk citronsaft
650-700 g flormelis

Smørcreme

250 g smør, blød
1 dl vand
200 g lyst rørsukker
1 past. æggeblomme
Pastafarve, gul

Pyntning

50 g valnødder, finthakket

Fremgangsmåde Udskriv

1
Åkandebund – lagkagebund

Pisk æg, sukker, vanilje og citronsaft lyst og luftigt. Tilsæt grøn frugtfarve. Vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen. Kom dejen op i en smurt form – jeg brugte en bageplade, da jeg skulle lave en åkande – og bag ved 200 grader varmluft i 10-20 minutter.

Køl af og vendt med at udstikke bunden (20 cm i diameter)

2
Jordbærgelé

Udblød husblas indtil brug. Jordbær, sukker og citronsaft koges i 10-15 minutter. Sigt massen igennem en si, du skal kun bruge saften. Kom husblas i jordbærsaften og stil på køl lidt tid. Kom jordbærgeléen oven på lagkagebunden og stil på køl til det har sat sig.

3
Jordbærmousse

Udblød husblas indtil brug. Jordbær, sukker, citronskal og saft, vanilje og peberkorn koges i ca. 10 minutter. Sigt massen, så du kun har saften tilbage. Udblød husblassen heri, og lad den køl lidt. Når den er let afkølet tilsættes først cremefraiche og til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i. Hæld moussen på kagen – over jordbærgeléen og tilbage på køl.

4
Valnødde/pistacie –bunde

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Finhak valnødderne og bland det med mel og bagepulver. Vend disse to ting forsigtigt sammen. Bag i en form som har samme diameter, som den form du støber kagen i, ved 175 grader varmluft i 15-25 minutter. Køl bunden af og kom den i bunden af kagen.

5
Grapefrugtmousse

Udblød husblas i vand indtil brug. Lun grapefrugtsaften, skal og hyldeblomst og lad det koge lidt ind. Sigt massen, så du ikke får skallerne med. Kom husblassen i den lune saft, og lad det køle lidt.

Pisk æggehviderne let. Tilsæt sukkeret og pisk til marengs. Pisk fløden til let flødeskum.

Grapefrugtsaften vendes forsigtig over flere omgange med marengsen. Vend massen med flødeskum. Kom moussen på kagen og på køl igen.

6
Fondant

Smelt skumfiduserne, olie og citronsaft over et vandbad. Når den er homogen og smeltet sammen, tilsættes flormelissen. Når du ikke kan rører mere med en ske, hæles det ud på bordet og du ælder nu fondanten glat og smidig. Kom den færdige fondant i en pose – tæt lukket og på køl i 15-30 minutter (se video på, hvordan de laves).

7
Smørcreme

Vand og sukker koges ind, til sukkeret er smeltet.  Kom det på køl til det er stuetemperatur. Pisk smørret til en hvid og luftig masse – tager ca. 10 min. Pisk sukkerlagen ned i smørret og æggeblommen. Tilsæt pastafarve og smørcremen er klar.

8
Pyntning

Frigør kagen fra formen og kageplasten. Smør kagen op i et tyndt lag smørcreme og pres finthakket valnødder langs kanten. Pynt toppen af kagen med fondant blade, og placer lidt smørcreme i midten. Læg en hel valnød eller noget andet, hvis du ønsker det.

Min Tommelise eventyrskage fra Den Store Bagedyst 2015 program 6.

Tommelisekage_1

GemGem

GemGem