Lemonade donuts
8. oktober 2015

Lemonade donuts

10 personer

(fra program 5 i Den Store Bagedyst) opskriften kan også findes på dr.dk/

Ingredienser

Dej

30 g gær
75 g sukker
225 ml sødmælk
75 g smør
525 g mel
Lidt salt
Lidt frisk revet muskatnød
1 citron, skallen heraf
2 lime, skallen heraf
0,5 dl citron/limesaft
0,25 dl hyldeblomst
½ vaniljestang
3 æggeblommer
1 liter rapsolie til stegning

Glasur

Lidt citron/limesaft
Flormelis
Past
Æggehvider

Pynt

Spiselige blomster eller mynteblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Varm mælken lidt og kom halvdelen op i en skål sammen med gæret og lad det stå og arbejde lidt. Sæt resten af mælken tilbage på kogepladen og varmes med sukkeret og smørret.

Sigt mel, salt og muskatnød i en stor skål, riv citron- og limeskallen ned i. Kom æggeblommerne og citron/limesaften ned til melet og rør rundt. Kom mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Kom gæren ned i, og rør dejen sammen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i en time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts. Lad dem efterhæve i 30 min.

Varm olien op til ca. 170 grader. Bag/kog dem over flere omgange – max 3 af gangen i 3-4 minutter. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Dyp dem i glasuren og pynt af.

2
Glasur

Det er svært at skrive præcist hvor meget af hvert. Det skal have en god glasurkonsistens, så prøv dig lidt frem med lidt af hvert.

3
Pynt

Pynt med spiselige blomster eller mynteblade.

Donuts_lemonade
Ditte_julie_jensen

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem