Pistacielagkage med citronfromage

Pistacielagkage_3Denne pistacielagkage med citronfromage smager fuldstændig fantastisk! 🙂 Marcipanbunde med pistacienødder, pistaciemousse, citronfromage og friske hindbær – what not to like?? Jeg synes måske det er lidt lettere at lave en lagkage frem for en masse små kager. Denne Pistacielagkage med citronfromage er inspireret af mine 12 pistacie drømme fra program 1 i Den Store Bagedyst.
Se opskrift HER på DRs hjemmeside.
Pistacielagkage_4 Pistacielagkage_2

Pistacielagkage med citronfromage
c. 12-14 personer

Marcipanbunde:
120 g saltede pistacienødder
300 g marcipan
250 g lyst rørsukker
4 store æg
250 g smeltet smør
100 g mel

Citronfromage:
6 husblas
200 ml citronsaft
3 øko citroner, skal heraf
150 g alm. sukker
3 past. æggeblomme
500 ml fløde

Pistaciemousse:
3 husblas
130 g usaltede pistacienødder
85 g flormelis
180 g mascarpone
1 citron. saften herfra
180 ml fløde

Herudover:
100 g marcipan til blomster/pyntning
25 g usaltede pistacienødder til pynt
2 dl fløde, flødeskum til kant på kagen
2 bakke friske hindbær

Marcipanbunde:
Pil pistacienødderne og nuller dem lidt, så ikke alt det salte kommer med, men kun lidt af det. Blend dem bagefter til mel i en minihakker. Kom pistaciemelet i en røreskål sammen med marcipan og rørsukker og rør godt – til marcipanen er smuldret.

Kom herefter smørret i og tilsæt æggene en af gang. Giv hvert æg lidt røretid inden næste æg kommes i.

Til sidst sigtes melet i, og dejen dejes i 2, og bages i 2 ens springforme (22/24 cm) ved 180 grader i ca. 15-20 min. Stiller på køl med det samme.

Citronfromage:
Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges.

Citronsaft, citronskal samt sukker kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede citron”sirup” og pisk massen til let skum over mellemvarme. Tager lidt tid. (VIGTIGT: det ikke er på højt blus, da vi ikke ønsker at lave røræg, men en skummende citroncreme). Når citroncremen er lækker luftig og skummende tilsættes husblas, og røres ud i massen. Herefter stilles massen på køl i ca. 15 min.

Fløden piskes til skum og vendes i den afkølede citroncreme. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller. Kom citronfromagen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. (Må ikke sætte sig heri!)

Sprøjt noget af citronfromagen i nogle silikoneforme, og lav nogle halvkugler til toppen af kagen. Gerne lidt forskellige størrelser. Jeg brugte størrelse 3 cm, 5 cm og 7 cm. Men ikke for mange, da der også skal være citronfromage nok til inde i kagen. Stil kuglerne på frost i min. 2 timer eller natten over.

Pistaciemousse:
Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges.

Pistacienødderne blendes til mel sammen med flormelissen. Kom herefter pistaciemelet i en skål og rør mascarponen ud i. Varm lidt af citronsaften (ca. ½ citron) op over et vandbad og smelt husblassen heri (kom ca. halvdelen af citronsaften i først, og gem resten til at smage til med i sidste ende. Citronen skal kun gøre cremen let og lækker – ikke overtage smagen).

Fløden piskes til skum og vendes i pistaciemassen – gerne over flere omgange, så den ikke skiller. Kom massen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. (Må ikke sætte sig heri).

Pynt:
Marcipanen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Stik ud til blomster og bag dem i nogle minutter ved 180 grader. Lav nogle små bolde af marcipan som midten af blomsten og til at pynte kagen med – farv den evt. lidt af marcipanen med grøn pastafarve – giver en god effekt.

Samling:
Regngør en springform, og for den med kageplastik. Placere en marcipanbund i springformen, og kom pistaciemoussen udover bunden. Glat pistaciemoussen ud, og placer endnu en marcipanbund. Dæk bund nr. 2 med 2 bakker friske hindbær, og sprøjt citronfromagen ud over hindbærene – sikre dig du kommer godt ned imellem hindbærene, så der ikke dannes luft mellem bund, hindbær og fromagen. Glat overfladen ud og stil den på køl i min. 3 timer eller gerne natten over.

Befri kagen fra kagepalstik og springform, når den har sat sig. Pisk fløden til flødeskum, og smør kagen op. (Du kan også bruge marcipanovertræk eller lade kagen stå helt rå). Placer dine halvkugler af citronfromage på kagens top, som du ønsker, se eventuelt billede til inspiration.

Pynt af med marcipankugler, marcipanblomster og pistacienødder.

Pistacielagkage Pistacielagkage_2

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (43)
 1. Kære Ditte.
  FANTASTISK kage – som altid. Jeg ELSKER citron fromage så jeg skal helt klart afprøve denne kage. Jeg har før været på jagt efter usaltede pistacienødder og kunne kun finde dem i små poser – hvor køber du dine?

  Knus fra Maria
  ps: et lille ønske – du må vildt gerne lægge billeder på at selve samle-processen. Dét er en kæmpe hjælp for mig 🙂

  1. Hvor er det DEJLIGT at høre!!! ?
   Jeg køber mine usaltet pistacienødder i Torvehallerne i København – der føler jeg, at jeg får mest for pengene ??? Jeg lover jeg nok skal blive bedre til at tage billeder undervejs.! Glemte lige med denne kage, men den opskrift jeg er ved at skrive, er der billeder undervejs ???

 2. Hej Ditte

  De grønne kugler du pynter kagen med, er det farvet marcipan og er der blandet noget i? Det kunne nemlig godt se sådan ud på billederne.
  Hvad er det grønne “drys” på kagen?

  Mvh. Anne-Mette

 3. Hej Ditte 🙂

  Vil lige starte med at sige at jeg synes du er vanvittig dygtig og godt at se du arbejde videre med kage drømmen, selvom du ikke vandt (heppede ellers på dig) 😀

  Men vil spørge hvor du køber dine silikone forme til halvkuglerne, da jeg ikke synes jeg kan finde dem i reele butikker fremfor på nettet?

  Mvh. Emilie

 4. Har prøvet denne opskrift, skal vi ikke bare sige at den ikke ligefrem kom til at ligne din flotte kage, men godt smagte den heldigvis ???? Dog vil jeg høre dig om du har et trick til at få moussen i formen (bomberne) ud uden at de bliver ødelagt? Jeg har købt en god silikoneform hos hw Larsen.

  1. Tak Lisette ? Jeg har en video på hjemmesiden/youtube, hvordan man kan lave de perfekte halvkugler ???

 5. Hej Ditte:0)…

  Tak for super inspiration! Dejligt med smukke kager, der samtidig er til at lave, for os der ikke er proff;0)…

  Hvor har du købt dine silikoneforme, dem du laver de forskellig størrelse mousse kupler i?….

  1. De kan købes hos næsten alle kagebutikker online ? og selv tak!! Det varmer at høre ?

 6. Sikke en smuk kage! Den vil jeg forsøge og bevæge mig ud i. Hvor længe vil du mene der går før kuglerne er “spiselige” efter at ha tager dem ud af fryseren? 🙂

 7. Hej Ditte, tak for denne skønne opskrift, jeg har lige nogle spg. inden jeg senere i dag begiver mig ud i at lave denne kage
  1) lader du kageformbunden forblive under kagen når den serveres eller hvornår fjernes den?
  2) hvordan får du flødeskummet til at være så glat? det ligner nærmest at der har været plastik rundt om?

  3) jeg skal køre i bil 30 min med kagen hen til fødselsdagen. Er der noget du anbefaler at vente med at putte på kagen fx kugler eller flødeskummet rundt i kanten, eller kan man godt transportere den efter den er lavet uden at noget flyder ud?

  tusind tak for en skøn blog 🙂

  1. Tager bunden af – og placere den på et kagefad. Jeg pisker en flødeskum, som ikke er for blød eller for overpisket og smøre den glat op med en kagespartel – ingen kageplast dertil ?. Du kan sagtens pynte den hjemmefra og kører med den. Held og lykke med bagningen og tusinde tak for de søde ord! ???

 8. Hej Ditte, super skøn opskrift, jeg skal lave den til en komfirmation, men konfirmanden bryder sig ikke om hindbær, kan jeg helt udelade dem i opskriften?

  1. Det kan du sagtens ?..! Virkelig øv han ikke kan lide hindbær, for nøj de tilføre noget godt. Men du kan sagtens lade være med at putte dem i ?

 9. Er det 120 gram saltede pistacienødder med skal, eller 120 gram efter skallen er pillet af?

   1. Tænkte jeg nok. Skulle bare være sikker, inden jeg om lidt bevæger mig ud i køkkenet og går igang ?
    Tusinde tak for svar ?

 10. Er halvkuglerne frosne når du tager dem ud af formene og lægger på kagen, så de tør op på selve kagen, eller skal de tø i formen? I så fald at de skal tø i formen kan de vel blot komme i køleskab natten over og ikke i fryseren?

  1. De skal ud frosne – prøv at se min video, hvor jeg viser, hvordan man gør?

   1. Ja, den så jeg lige ? Er dog i tvivl om de skal være frosne når de kommer ovenpå kagen eller om de skal tø på et fad?

 11. Hej Ditte!
  Først, tusind tak for alle de mange fantastiske opskrifter du kommer med! ?

  Jeg har et spørgsmål jeg håber du kan svare mig på!
  Vil man kunne lave den her lagkage som en 3 lags kage? Ville den kunne holde vægten af to lag, tror du? ?
  Står og skal lave en bryllupskage for første gang, og de her smage er lige det budeparret søger.

  Hilsen Janni

  1. Tusinde tak for de søde ord! ???
   Ja, det kan den godt, hvis du stabler den op på pinde mellem hvert lag, så den får støtte. Ellers kom den på en kagestativ til 3 lag ?

 12. Hej ditte.
  Jeg vil lave denne kage til mine forældres bryllup, da det lige er deres smage. ?? Men vil gerne have et lag mousse ud over kagen, så kagen “gemmer” sig inden i. ? men er i tvivl om hvilken smag jeg skal lave med. Har du et godt foreslag? ?? mange tak for din tid.
  Mvh. Rikke.

 13. Hej søde og dygtige Ditte ???
  Nu har jeg prøvet at lave dine fine pistaciebomber ?? Men må spørger dig om hvordan du har fået dine få fine grønne, mine er slet ikke grønne ???

  1. De pistacienødder jeg bruger er helt grønne. De afgiver en del farve 🙂 Og tusinde tak for de søde ord!

 14. Hej Ditte.
  “Faldt” lige over denne meget lækre kage du har kreeret her og har lovet min niece at jeg vil prøve at lave den til hendes konfirmation.
  Jeg har dog lige et par spørgsmål som jeg håber du har tid til at hjælpe mig med.

  1: Bruger du varmluft når du bager marcipanbundene (måske et dumt spørgsmål??)
  2: Har du nogen forslag til hvad man ellers kunne dekorere toppen med hvis man ikke lige tør (eller har tid til at pynte på selve dagen) begive sig ud i de flotte bomber?

  Mvh. Linda

  1. Hej Linda
   Altid varmluft 🙂
   Jeg synes du skal kaste dig ud i moussebomberne, de er så smukke og faktisk ikke en svær opgave 🙂 Ellers pynt med hindbær, pistacienødder og blomster?
   Kh Ditte

 15. Hej Ditte,

  Jeg elsker dine mange fifs og dine flotte flotte kager. Jeg har begivet mig ud i din lækre kage her, men min citronfromage skiller. Jeg synes, jeg har forsøgt at følge opskriften og vendte kun en spiseskefuld flødeskum i citroncremen ad gangen. Har du nogen ide om, hvad jeg måske gør galt? Kan det være jeg pisker fløden for stift eller er cremen måske ikke kold nok? Fromagen begyndte først at skille hen mod slutningen ved de sidste 4 spiseskefulde.

  Mvh. Marie

  1. Hej Maria
   Tusind tak for de søde ord!!
   Hmm.. Jeg vil ikke anbefale dig kun at vende en spsk fuld i ad gange, for du kommer til at slå massen sammen alt for mange gange og din risiko for den skiller er større. Gør det over 3 omgang, og ja, citronlagen har muligvis været for kold og fløden for stift pisket. Den skal være meget let pisket. Håber det lykkes 🙂
   Kh Ditte

 16. Hej Ditte, den lyder virkelig frisk og lækker!
  Jeg forsøger at regne ud hvor mange gange af denne opskrift jeg evt skal bruge til en større kage. Hvor stor er den springform du har brugt her? Kage til 12-14 personer kan jo variere meget alt efter portionsstørrelse 🙂
  Mvh Sofie

  1. I opskriften står der 22/24 cm. Så den er ok stor. ? Du skal glæde dig – den smager så fantastisk

 17. Hej. Skal kaste mig ud i denne kage næste weekend og vil lige hører om fromagen er fast til at kunne støbe kant udenom kagen? Hilsen Henriette

 18. Hej Ditte
  Kan man erstatte de friske hindbær med hindbærmouse? Iøvrigt en fantastisk hjemmeside du har, tak for det ????

  1. Du kan lave kagen som du har lyst til 🙂 så hvis du heller vil have en hindbærmousse i kagen, skal du gøre det 😀
   God bagning og selv tak.

 19. Hej Ditte.

  Tror du man på en eller anden måde ville kunne inkorporere hvid chokolade 🙂 ?

  Bedste hilsner fra Nanna

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.