Sådan laver du chokolade buer/snirkler

brombær_dessert2Jeg har prøvet på bedste vis at lave en lille video på, hvordan jeg laver mine chokolade buer, som jeg både brugte på mine kager i Den Store Bagedyst, men også efterfølgende på andre kager. Det giver virkelig en smuk effekt til dine kager, så kast dig endelig ud i det!

Håber videoer “Sådan laver du chokolade buer/snikler” kan hjælpe dig – ellers husk I altid må spørge og stille spørgsmål 🙂

God fornøjelse 😉

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (37)
 1. Kunne du ikke linke til fx kageplastik og andre prof ting du bruger i dine “projekter”☺️

  Tak for fin inspiration!

 2. Hej Ditte.
  Din hjemmeside er på min favoritliste, og jeg kigger forbi hver dag. Jeg bliver altid inspireret til selv at gå i køkkenet, trods at jeg ingen kreativ sans har. Derfor nærstuderer jeg dine videoer, og håber du vil blive ved med at lægge videoer op. Udover din smittende glæde for kager, så er jeg helt vild med din indgangsvinkel til, at bruge det man nu lige har i skabene eller kan købe i et hvert supermarked. Det gør bageprojektet overskueligt fra start? Til sidst vil jeg gene rose dig for at genbruge de ingredienser du nu må få i overskud. Håber du klarer dig flot her i de sidste programmer. Hilsen Helle

  1. Hej Helle
   Af hjertet tak for din helt vildt søde besked! Den gør jeg virkelig glad. Det er så dejligt, at få sådanne beskeder, det er netop derfor jeg laver alle de opskrifter og ideer 🙂 Så jeg er glad for jeg kan inspirere!!! TAK 🙂
   Dbh DItte

   1. Hvor kan det købes? Synes kun jeg kan finde det tynde. Og hvor kan man få den lyserøde “udskærer”?

 3. Kan man temperere alt slags chokolade i mikrobølgeovnen? ? Eller skal det være chokolade knapper, som man ikke behøver lave en rigtig temperering med?

   1. Vil det sige at alt chokoladen ryger ind i mikrobølgeovnen, eller gemmer man stadig noget og putter i bagefter, som man gør over vandbad? ?

 4. Hej Ditte
  Tak for en skøn og inspirerende hjemmeside. Jeg lavede kager for nogle år siden, men kørte død i det. Du har nu fået lysten frem igen, og jeg står og skal lave en til næste weekend.
  Jeg har lige et spørgsmål angående disse snirkler. Hvad sker der hvis man bruger det bløde plastik istedet for det hårde?
  Hilsen Kaja

  1. Hvor er det dejligt at høre!! ? Det bløde plastik vil bukke sammen, når det formes med den tunge chokolade.

   1. Tak for hurtigt svar. Men jeg har simpelthen ikke kunne opstøve det hårde plastik, eller også er jeg bare dårlig til at lede 😉 Jeg lavede dog en “prøve” forleden, med det bløde plastik. Det var noget kringlet, men det kunne faktisk godt lade sig gøre. Den kan dog ikke “twistes”, så det må blive “normale” cirkler indtil jeg finder et sted at købe det hårde 🙂

 5. Hej Ditte:)
  Tak for en dejlig side. Så rart med nogle tip og ideer:)
  Vil du sige man kan bruge overtræk chokolade eller skal det være “rigtigt” chokolade?

  Vh.
  Malene

  1. Tusinde tusinde tak.
   Overtræk chokolade skal ikke på den måde tempereres, så det kan du godt, men det bedste resultat kommer ud af rigtig chokolade.

   1. Okay tusinde tak:)
    Har du arbejdet med Valrhona dulcey før?
    Jer er nemlig i tvivl om, hvad den skal tempereres til. Det står ikke i den opskrift jeg har fundet:)

 6. Hej Ditte
  Tak for en dejlig side. Det er fedt med en side hvor der er tip og tricks:)
  Vil du sige at man kan bruge overtrækchokolade til snirklerne eller skal det være “rigtigt” chokolade:)

  Vh.
  Malene

 7. Hej Ditte

  Den lyserøde udstikker, hvad hedder sådan én? Jeg har prøvet at lede forskellige steder på nettet, men kan ikke finde noget lignende din. 🙂

  Tak for en god video.

  Mvh Jannie

  1. Det er en spartel med riller i, så du kan lave mellemrum mellem chokoladen og dermed lave snirklerne. Ved de fås hos H. W. Larsen, dog i rød ?

 8. Det der hedder kagefolie i imerco og kop og kande til at lægge ned i en rund kageform inden man bygger kagen op- er det det samme som det, du bruger? (Eller kan det bruges eller er det også for tyndt?)
  Den spartel de har hos H W Larsen i rød ser ikke helt ud som din, og har bla ikke de huller i midten – og koster 3 kr- kan den bruges eller er det en anden, du har set hos dem? ?

  1. Det kagefolie, som kan købes i Imerco mv. Vil jeg ikke anbefale. Det er meget tyndt og blødt. Det vil danne små bølger langs kanten, når man støber sine kager i det, og til chokolade buer, vil det klaske sammen. Det kan købes på nettet og hedder bl.a. Chokoladeplast eller chokoladefolie. Hvis spartlen blot har riller, så du kan lave snirkler, kan den sagtens bruges. ?

 9. Hej Ditte,

  Jeg skal lave dine chokoladesnirkler til de her marcipanbunde og moussebomber.. Kagerne skal transporteres i bilen i 1-1,5 time og jeg frygter lidt, at snirklerne går i stykker under transporten. Har du nogen gode anbefalinger til transport af disse kager? Eller tænker du det er bedst at lave snirklerne, der hvor festen skal holdes?

  Vh Julie

  1. Hej Julie? Hvis jeg var dig, havde jeg lavet snirklerne hjemmefra, også først pyntet kagen samt befrie den fra formen, når du kommer frem. ?

 10. Hej Ditte. Jeg skal bruge nogen buer den 20/9 – hvor længe før kan de laves?? Ville jeg kunne lave dem allerede nu og så opbevare på køl eller hvad vil du anbefale? Det drejer sig om hvid chokolade, hvis det skulle have en betydning.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.