Sukkerfri banankage

sukkerfri_banankageSukkerfri banankage // Sukkerfri kage. Jeg har til magasinet Vores Børn udviklet 3 gode sukkerfrie opskrifter til den sunde eller til de mindste 🙂

Her får I den sukkerfri Banankage. Egentlig bagte jeg kagen som en bradepandekage og skær den ud som et “2-tal”, idet den skulle bruges i Karlas vuggestue da hun blev 2 år.

sukkefri_banankage

Sukkerfri banankage // uden sukker til de små

BANANKAGE
3 æg, str. m/l
1,5 tsk vaniljepulver
115 g smeltet smør
3 dl havregryn
150 g hvedemel
40 g kokosmel
3 tsk bagepulver
3 store modne bananer

Æggene piskes sammen. Havregryn, kokosmel og vaniljepulver tilsættes.  Hvedemel og bagpulver røres sammen i en skål og sigtes i massen sammen med det smeltede smør. Mos bananerne med en gaffel og vend det i blandingen.

Kom Banankagedejen op i en form (24 x 32 cm) beklædt med bagepapir. Bag ved 175 garder i ca. 25-30 min.

Lad kagen køle helt af, og skær den ud, så kagen danner det tal, dit barn evt. fylder år.

IØVRIGT
2 dl fløde
2 pakke friske hindbær
1 bakke friske blåbær
Bronze støv fra Mill & Mortar (kan undlades)

Piske fløden til flødeskum og hæld flødeskummen over i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt siderne på kagen op og en fin kant hele vejen rundt.

Pensle hindbærrene med bronze støv og placer dem på kagen som du ønsker og pynt af med blåbær, der hvor der ikke er hindbær.

sukkerfri_banankage

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (53)
 1. Hej Ditte 🙂
  Kan det godt passe, at der slet ikke skal nogen flydende form for fx. mælk i?
  Synes den er meget tyk uden? 🙂

  Vh Malene

  1. Ja, hvis du har brugt små æg, kan det være du skal bruge et æg mere, men eller ja. Det er æg og bananerne, som gør det hele?

 2. Hej Ditte ? jeg har som sædvanlig ikke noget at give mig til her i sommerferien, og eftersom at jeg vil være lidt sund, tænkte jeg at jeg ville bage bogey sundt… Jeg syntes at det er en super lækker og nem kage, som hele min familie var glæde af? super fin opskrift?

 3. Så skal der bages kage for mine unger er kørt døde i popcorn, vandmeloner og frugtfade efter der blev indført 0-sukkerpolitik. Så når de nu ikke må dele sunlolly eller kage med sukker ud på fredag når der er sidste dag i børnehuset så skal der være kage godt med fløde og friske bær. Så glæder mig til at prøve denne opskrift af.

 4. Hej Ditte

  Tror lige det er den kage, jeg skal lave til min søns 2 års fødselsdag i vuggestuen på fredag 🙂

  Kan kagen laves dagen (flere dage) før (evt. fryses ned) og stadig være frisk på dagen?

  1. Den kan sagtens laves dagen før. Vil ikke anbefale dig at lave den flere dage i forvejen. Har ikke selv prøvet at fryse zen ned. ?

 5. Perfekt! Jeg sad lige og ledte efter en fødselsdagskage til min søns etårs fødselsdag, som vi fejrer på søndag 🙂

  1. Til børn vil jeg sige en 15-20 børn, da de næsten intet spiser. Til voksne vil jeg sige 5-8 stykker 🙂

 6. Mums lige hvad jeg ledte efter! Tror du jeg kan bage bundene i en rund spring form, også dele den i 2? Så vil jeg komme et lag hindbær creme i og sprøjte den med blåt skum og pynte med frugt. Vi skal fejre min søn 1 års på lørdag ?

  1. Jeg ville dele dejen i to, og bage hver bund hver for sig, idet jeg tror kagen kan være lidt svær at dele efter bagning i 2 dele 🙂

 7. Det er alm. Kokosmel altså den der lidt krymmelligne mel? Eller er det, det som hedder kokosfibermel?

 8. Hvor er den bare fin!
  Kan den serveres til én med diabetes?
  Hvor køber man vaniljepulver – det har jeg aldrig hørt om? Eller kan jeg bare skrabe kornene ud af en vaniljestang?

  1. Tak 🙂
   Ja, det kan du godt. Det er bl.a. UrteKram, som har lavet det. Kan købes i større supermarkeder og i Søsterne Grene.

 9. Hejsa. Tænker at bage den til min datter som bliver 1 år. Tænker du man kan bage den aftnen før og så pynte på dagen? tænker selv, at man burde kunne når der er bananer i. Hilsen Jeanne

 10. Hej Ditte ?
  Den er simpelthen så fin din kage! Jeg har planer om at lave den i morgen til min datters fødselsdag i vuggestuen, men jeg blev pludselig i tvivl om noget. Hvor stor er den bradepanden du har brugt til at bage kagen på?
  Tak på forhånd ?

 11. Hej Ditte,
  Den ser lækker ud! Hvis jeg bager den dagen før, skal den så bare opbevares ved stuetemperatur eller skal den mon på køl?
  Ved du om kagen er ok til en 1 årig? Må de få fløde og alle de andre ting i kagen? ☺

  1. Min datter fik kagen til sin 1 års. Den skal stå ude ved stuetemperatur.
   Jeg skal ikke bestemme, hvad din 1-årig må få, men de må få alt på det tidspunkt 🙂 Så du kan roligt lave denne kage og komme flødeskum på samt bær, hvis din barn er til det :).
   Kram

 12. Vanilje sukker er altså sukker :-/ mit barn må ik få sukker men jeg vil bruge stevia istedet om ikke bananerne er søde nok.

  1. Sara, hvis du lige læser opskriften, står der ikke vaniljesukker, men vaniljePULVER, og det er ikke sukker. 😀

 13. Hej Ditte
  Jeg har her til aften forsøgt at bage kagen. Kan det passe at den ikke hæver særlig meget? Den er ikke mere end ca. 11/2 cm høj? 🙂 Smager eller rigtig godt:-)

  1. Nej, den hæver ikke vildt meget 🙂 En lidt tæt kage, men som du selv skriver, så smager den dejligt 🙂

 14. Hej Ditte. Jeg vil bage denne kage til en børnefødselsdag, men jeg vil lave den i en bradepande, så jeg er sikker på, at der er nok. Hvor mange gange skal jeg gange op, så den passer til en bradepande, vil du tro? Bedste hilsner Søs

 15. Hej Ditte.

  Havde du ikke lavet denne kage til din søns 1 års fødselsdag? Jeg syntes ikke, at jeg kan finde billeder af den hverken på din instagram eller på din blog 🙂

  1. Nej, da han blev 2 år 🙂 Men du laver blot et 1-tal istedet for et 2 tal. Det er ikke en anden opskrift.

 16. Tak for opskriften, min datter bliver 2 år i morgen, og skal da have lidt godt med til hendes venner i dagplejen, kagen er bagt, det smager super godt, og skønt det ikke er så sukkersødt som jeg ellers forbinder med en kage, men med bær og flødeskum tror jeg den bliver endnu festligere i smagen.
  Der er egentlig ikke sukker politik i dagplejen, og det har vi heller ikke rigtig herhjemme, men alle kan jo være med her også de børn der ikke får sukker endnu.

 17. Kan man bruge andet end havregryn, jeg bor i USA og der er det monster svært at finde det meget fine havregryn vi har i DK???

 18. Hej Ditte.

  Jeg skal bage kagen søndag i næste uge til min datters 1 års fødselsdag, men laver kun en halv portion da kagen udelukkende skal være til hende så hun kan rode i den, som børn nu engang gør 🙂
  Men da jeg vil lave kun en halv portion af opskriftens mål, skal den så have samme varme og tid i ovnen eller er det en anden?

  1. Jeg ville give den de samme grader, men kortere tid i ovnen. Hold øje med den og test om den er færdig ved at stikke en gaffel i (kommer den “ren” op af kagen, er den færdig).
   Stort tillykke med din datter 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.