Luksus fondantkage – gulerodskage med appelsin
2. december 2015

Luksus fondantkage – gulerodskage med appelsin

22-24 personer

Ingredienser

Gulerodsbunde

500 g lyst rørsukker
6 æg, str M/L
4 dl solsikkeolie
400 g hvedemel
4 tsk kanel
1,5 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
500 g gulerødder med skræl
100 g hakkede valnøddekerner
140 g syltet appelsinskal
1 økologisk appelsin, saft og skal heraf

Smørcreme

250 g smør, blødt
500 g flormelis
1/2 økologisk appelsin, skal og saft

Fondant

30 store skumfiduser (Haribo)
4 spsk citronsaft
2 spsk solsikkeolie
750 g flormelis

I øvrigt

2 dl god appelsinmarmelade
Lidt maizena majsstivelse til at rulle ud i
Pastafarver til at male og farve med
en smule vodka

Fremgangsmåde Udskriv

1
Gulerodsbunde

Anvend en stor dyb skål eller lav dejen over to omgange. Pisk rørsukker og æg hvidt og luftigt i en skål. Tilsæt olien og rør det sammen. Bland hvedemel med kanel, salt, bagepulver og natron og sigt det ned i dejen. Skræl og riv gulerødderne. Vend de groftrevne gulerødder, valnødder, hakket syltet appelsinskal, appelsinsaft og fint revet appelsinskal ned i dejen.

Fordel dejen i de 2 smurte og meldryssede bageforme (den ene 18 cm og den anden 24 cm i diameter), sørg for at have nok dej til alle bundene. Bag gerne de to bunde samtidig i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 50 min. alt afhængig af størrelse. Tjek om bundene er færdige ved at stikke i bunden med en lille kniv, – hænger der dej ved bages den lidt længere tid. Lad bundene køle af. Når bundene er afkølet deles de i 2 lige store dele.

Læg de to kager sammen med et lag af appelsinmarmelade.

2
Smørcreme

Pisk smør og flormelis sammen til en blød smørcreme. Tilsæt lidt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft og pisk videre til cremen er smidig og helt hvid og luftig. Lad smørcremen stå ved stuetemperatur, indtil den skal anvendes.

3
Fondant

Lav i mellemtiden fondanten ved at smelte skumfiduser, citronsaft og olie i en skål over vandbad til en tyk sukkermasse. Bland det sammen med flormelissen og ælt, til det bliver en glat fondant. Den skal være rimelig klistret. Læg fondanten i en frysepose og kom den i køleskabet i 30 minutter, så den samler sig lidt.

Rul fondanten ud i et tyndt lag maizena til en tykkelse på ca. 3 mm, og så den er stor nok til at kunne dække kagerne. Smør de to kager op med et jævnt lag smørcreme, gerne over flere omgange, inden de overtrækkes med hjemmelavet fondant. Når kagerne er overtrækket stables de, hvortil du med fordel kan anvende plastikrør til formålet. Kagen dekoreres med pastafarve fortyndet med vodka, der anvendes til at male blomster direkte på fondanten.

Form små blomster af fondant og mal dem med pulverfarve så de bliver mere virkelige at se på. Sæt dem fast på kagen med en smule fødevaregodkendt lim eller vand.

Luksus fondantkage – gulerodskage med appelsin

Forord: Hverken Annemette eller jeg er fan af fondantkage, og satte os derfor at lave en luksus fondantkage til jer, som skulle se festelig, sjovt og SMUK ud, og smage fantastisk! Vi begge synes fondant er fantastisk i meget små mængder og til at dekorere små blomster mv. med. Men en fondantkage måtte vi kaste os ud i : Her er beviset på den KageMagi – youtube.

Smukke fondant blomster, som er blevet malet og tegnet på. Annemette lærte virkelig mig noget her – ikke min stærke siden, men derimod virkelig noget Annemette er en stjerne til!!! 🙂

Kagens nederste lag, som kun er blevet overtrykket med fondant og malet på. Huske når du maler på fondant at bland din spiselige farve op med vodka eller anden hvid spurt – du kan ikke bruge vand, så tørrer malingen nærmest aldrig.

Luksus_fondantkage 2
Luksus_fondantkage 3Luksus_fondantkage 4

GemGem

GemGem