Vaniljekranse


Vaniljekranse er simpelthen noget af det bedste indenfor jul! Dåsen skal helst være fyldt med vaniljekranse hele december! Jeg elsker dem simpelthen…. 🙂

Vaniljekranse:

1 vaniljestang

180 g lyst rørsukker

200 g blødt smør

1 æg

80 g mandler

250 g hvedemel

Flæk vaniljestangen på den langeled og mas vaniljekornene ud med lidt af sukkeret, og rør sukker, vaniljesukker og smør sammen. Tilsæt ægget og blend mandlerne med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og rør din vaniljemasse glat og ensartet.

Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en åben stjernetyl, og lav ca. 35-40 stk. vaniljekranse på bageplader beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven.

Opbevares tørt.

Vaniljekranse_3Vaniljekranse_2
Vaniljekranse_4

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (11)
 1. Godaften i stuen 🙂
  Uh, hvor jeg håbede på vaniljekranse. Jeg har været på jagt efter den helt rigtige opskrift og håber, den er lige her.

 2. Hej Ditte Julie
  Hvis jeg bruger vaniljepulver i stedet for vaniljestænger hvad er forholdet så, når der skal 1 vaniljestang i din opskrift?

  MVH Helene og go jul 🙂

  1. Det kan du ikke, på den måde.. Da du vil søde dem istedet for at give dem vaniljestang.. Så mit bedste råd er at prøve dig frem og tage lidt sukker ud af opskriften .. ?

   1. Ok jeg prøver mig frem. Men det er ægte vaniljepulver og ikke vaniljesukker, men det burde vel være det samme, bare hvor stærk vaniljen er som pulver fremfor fra en stang 😉

 3. Hej Ditte
  Jeg har lavet dem i kødhakker og det virker som dejen er for blød eller for varm. Lavede dem tilgængelige i sprøjteposen forleden og de blev FANTASTISKE! Ville gentage succesen her til aften, men de flød helt ud da de var i ovnen..øv bøv
  Nogen bud på hvad jeg kan have gjort forkert? Tænker selv at den måske var for blød/varm inden. De så ellers så flotte ud inden bagning.

  1. Tak ?
   Mit bedste bud er, at smørret var alt alt for blødt, eller arbejdet alt for varmt.. Det er en fin balance.. Huskede du at komme alle ingredienser i.? ?

 4. Hej Ditte. Hvilken sprøjtepose benytter du? Da jeg lavede vaniljekranse her i julen, havde jeg problemer med at sprøjteposerne sprang eller gik i stykker. Så hvilket mærke eller hvilke sprøjteposer bruger du?

  1. Helt almindelig engangssprøjteposer ? dejen skal være blød, når den skal ud igennem. Den burde ikke springe.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.