Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær og saltkaramel

Passionsfrugtmousse_DitteJulieJensen3Denne opskrift kan bruges til meget andet end kun en dessert anretning. Selve passionsfrugtsmoussen og saltkaramellen kan med fordel laves om til en lagkage med nogle lysebunde eller chokoladebunde.
Passionsfrugtmousse er virkelig en lækker syrlig og frisk mousse, men ved at tilføje nogle ananaskirsebær giver du den virkelig det sidste pift – mums siger jeg bare 😉

Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær og saltkaramel
ca. 4-6 moussehalvkugler (4-6 personer)

Passionsfrugtmousse med ananaskirsebær
3 blade husblas
120 g frugtkød fra passionsfrugter (ca. 5 passionsfrugter)
10-15 friske ananaskirsebær
20 g flormelis
1 æggehvide
30 g sukker
1,5 dl piskefløde

Husblas ligges i blød i koldt vand indtil brug. Del passionsfrugterne og tag kødet ud af dem og kom det op i en gryde sammen med ananaskirsebærene, som skal halveres. Tilsæt flormelis i gryden og bring det i kog og lad det simre i 5 min. Mos det evt. med en gaffel, for at få så meget smag ud af ananaskirsebærene som muligt. Sigt massen, så du alene står med saften tilbage. Knug husblas fri for vand og rør ud i saften. Lad det køle en smule. Æggehviden og sukker piskes til en let marengs, og fløden piskes til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen med den let afkølet passionsfrugtsaft, og til sidst vendes marengsen i. Kom moussen op i en sprøjtepose og støb 4-6 halvkugler (silikoneform 7 cm i Ø). Stil dem på frost i min. 2 timer. Når de frigøres fra formen, skal de lige stå i min 20-30 min og “tø” op, men befri dem først, så de ikke “tør op” i formen.

Saltkaramel
1 dåse kondensereret mælk
lidt havsalt

Kom dåsen med kondensereret mælk op en gryde med vand og kog den i 4 timer under låg. Dåsen skal konstant være dækket af vand. Når den er færdig kogt, kan du lige lade den køle af inden du åbner den. Rør den op med lidt havsalt og herefter klar til brug.

Herudover
Friske ananaskirsebær
Guld dust fra Mill & Mortar
Bladguld

Moussen placeres på en tallerken og du anretter herefter som du ønsker. Sprøjt evt. nogle dutter af saltkaramel, og pynt med en masse guld glitter.

Passionsfrugtmousse_DitteJulieJensen Passionsfrugtmousse_DitteJulieJensen1 Passionsfrugtmousse_DitteJulieJensen2

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (16)
  1. Bruger engangssprøjteposer – kan købe i Imerco, Bahne m.fl. ? Tyl er en stjerne tyl med mange “riller” ??

 1. Hej Ditte
  Hvis jeg skal bruge denne opskrift som et lag i en lagkage, hvor stor en kage rækker denne opskrift så til?
  Skal lave to lag i en kage der er 20 cm i diameter.
  På forhånd mange tak for svaret.
  Vh Heidi

  1. Gang den op med en halv, så burde der bestemt være nok til 2 lag i en lagkage. God fornøjelse ?

 2. Kære Ditte… Jeg er gået i gang med at tænke lidt på nytårsdesserten og har luret på denne… Kunne rigtig godt tænke mig at vide hvordan du udregner hvor meget mousse du skal lave til en vist antal halvkugler eller springform ?? Kunne nemlig være rart at have en grundopskrift fx 300 g frugt og 300 g fløde el 150 g fløde + 150 g surmælksprodukt som jeg så kunne gange op og ned… men synes det er svært at udregne, hvor langt en portion rækker… synes alle skriver noget forskelligt på siderne… Håber du kan hjælpe med hvordan du udregner når du selv laver en ny opskrift 🙂

  1. Det er meget svært at svare på, for oftes har jeg lidt mousse i overskud, når jeg regner om til halvkugler. Men denne opskrift til 4-6 store halvkugler svare til et lag på en lagkage (springform 22-24 cm.) Langt hen af vejen prøver jeg mig frem. Men vil sige en kombi på 250-300 g frugt og 250-300 g fløde pladser til en lag på en lagkage og dermed også til en omgang moussebomber. 🙂

 3. Hej!
  Jeg har planer om at lave den her super lækre dessert til nytårsaften men nu kommer det store spørgsmål er det til at få ananas kirsebær på den her tid af året?
  God jul til dig!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.